Renée Toft Simonsen Thomas Helmig
SPONSORERET indhold

Derfor er det muligt for Helmig og Renée at genfinde kærligheden

René Toft og Helmig gik fra hinanden efter 17 år, men noget tyder på, at de er sammen igen. I hvert fald har René Toft i sin brevkasse i Femina givet følgende svar til en læser, der er i tvivl om, om hun skal blive og kæmpe for sit forhold:

Af: Mi Skjold Brix Foto: Bo Nymann
24. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

"Jeg tolker dit brev derhen, at du ikke er klar til at give op. Eftersom det er en inspiration for dig, at min mand og jeg er kommet godt igennem en krise i vores ægteskab, tyder det på, at det også er det, du sigter efter," skriver hun i sin brevkasse.

Andre medier som Eb.dk har dog endnu ikke kunnet få bekræftelse fra parret på, at de er sammen.
Men spørger man parterapeut og psykolog Rikke Thuesen, er det ikke umuligt. For par der har været sammen længe har ofte blot brug for pause til at genopdage hinanden og skabe gnist og interesse igen.

- Desto mere historie de har desto mere sandsynligt er det, at de finder sammen igen. Man finder ud af, at problemerne følger med ind i nye parforhold. Mange par kommer til at kede sig og føler, de er mere venner end kærester. De prøver at finde et andet og bedre liv, men nogle når bare til erkendelsen af, at det de havde, var sgu egentlig meget godt, siger hun til ALTfordamerne.dk og uddyber:

- De, der finder sammen igen, er kendetegnet ved, at de ikke synes, hinanden er forfærdelige og bruddet har ikke været brutalt, men mere ligeværdigt.

Ses stadig ofte
I et interview med Jyllands Posten sagde Thomas Helmig følgende om bruddet:

- Vi er gået fra hinanden, vi bor hver for sig og er ved at blive skilt. Men vi bor tæt på hinanden og ses stadig ofte. Hun er min bedste ven, og jeg er hendes bedste ven. Det er der ikke ændret en skid ved, og de ting, som vi får næring af hos hinanden, er der ikke blevet skåret ned på. Jeg taler stadig med hende om en bog, som jeg er begejstret for, og hvis jeg skal i biffen, er det hende, jeg inviterer med, og hvis jeg skal ud at vinterbade, er det hende, som jeg tager med. Og omvendt. Den del af vores liv har ikke ændret sig, det skriver HER&NU.

Og nu er parret altså tilsyneladende tilbage igen. Og det lyder for Rikke Thuesen ikke som halsløs gerning.

- Det mest afgørende for om et par, kan finde sammen er, hvordan bruddet har været. Hvis det har været rimeligt sårende eller der er mistillid, hvor man tænker "vil han/hun mig virkelig", så kan det være svært. Det behøver ikke kun være ved utroskab. Det kan også opstå, hvis partneren har været meget hurtigt til at finde en anden eller været sammen med mange i tiden efter bruddet. Hvis der til gengæld har været ligeværd og begge var enige om at droppe forholdet, så er der grobund for at finde sammen igen, siger hun.

Glem at I kender hinanden
Hun understreger, at det kræver hårdt arbejde, at vænne tilbage til et forhold, men at det i høj grad er værd at kæmpe for, når grundlaget er i orden.

- Det kendskab, man har til hinanden, ligger der en enorm stor værdi i, og det er værd at kæmpe for. Det er lige så meget et forhold, som det er en person, som har været med til at skrive ens historie. Og det er værd at kæmpe for.

- Når par finder sammen igen på den måde, skal de fremadrettet leve med en meget større bevidsthed og virkelig lave en livsstilsændring. Faren er, at de man virkelig hurtigt falder tilbage i rutinen. Det er lidt ligesom, hvis du skal stå og spænde en elastik ud. Hvis ikke du hele tiden er bevidst om det, så giver du hurtigt efter, når armene begynder at syre til. Det kræver opmærksomhed og uden det, ender man med at blive virkelig trist og bebrejde sig selv og partneren, og tro, at det har noget med ens parforhold at gøre, at man ikke kan ændre det, og så giver man op.

Sådan gør I det
Generelt mener hun, at der er tre sætninger, man skal bruge, når man forsøger at finde tilbage til hinanden.

Det gør mig glad, når du...

Det gør mig gal, ked af det, frustreret, når du...

Jeg ville blive glad, hvis du...

- Og så er det vigtigt at finde ud af hvorfor. Det giver så meget indsigt i hinanden og et stærkt fundament at brygge på. Et godt råd er, at I nærmest skal snakke jer selv ihjel. I skal få talt om, hvad I godt kan lide og hver der irriterer jer. Hvis I vil finde sammen igen, skal du gå til din partner som om, det er et helt nyt bekendtskab. Stil spørgsmålstegn ved det, du tror, du ved om personen i stedet for at antage, at du kender deres svar på det meste, og så skal I gøre nogle ting samme, I aldrig har gjort før. Ting, som man gør i starten af et parforhold. Gå tur ved stranden. Begynd til tennis. Noget i den stil. Når par efter mange år går ud sammen, ender det ofte med, at de næsten ikke ser hinanden hele aftenen. Men i starten sidder man jo og har lange snakke sammen og er mest fokuseret på hinanden. Det skal I genfinde noget af. For det er jo ærgerligt, at når man har gjort mest ud af sig selv, så fokuserer man slet ikke på sin partner, råder hun.

LÆS OGSÅ: Sandheden om, hvorfor vi tjekker kærestens sms'er