Mænd

Foto: Bulls Press

Det tænder vi på ved mænd

Ranglede ben. Selvhøjtidelighed. Hår på ryggen. Hvordan lyder det? Intelligens. Store hænder. Humor. Var det bedre? Vi har spurgt parterapeut og sexolog Tanja Glückstadt om, hvad kvinder tænder på ved mænd.

Selvsikkerhed
– Hvis en mand har selvtillid, behøver han ikke at være perfekt på alle andre områder. Selvtillid signalerer en mand med mental styrke, vi kan læne os op ad, hvis vores egen styrke ikke længere er tilstrækkelig.

Maskulint ydre (over 175 cm, store hænder og skægstubbe)
– Når en kvinde ser en høj mand, tænker hun ubevidst, at han er en god beskytter. Lige så ubevidst sammenligner mange kvinder en mands hænder og længden på hans fingre med størrelsen på hans penis, mens skægstubbe både signalerer maskulinitet og modenhed. 

Humor
– Smilet er ofte det første en kvinde ser, og et smil smitter os og fortæller, at det er en mand, som ikke har for meget tungsind. Når vi griner, udskilles der endorfiner, som er lyst- og energigivende.  

Intelligens
– Vi vil gerne have mænd, som kan give os mentalt modspil. Menneskets instinkt for overlevelse fortæller os, at en intelligent mand kan udtænke planer, så han uden problemer kan forsørge familien.

Dyb stemme
– En dyb stemme signalerer maskulinitet og kan virke beroligende. Det kan samtidig forføre os rent seksuelt.

Passion
– Kvinder tiltrækkes af mænd, der brænder for noget, og som er dygtige til det. Er han passioneret omkring sit job, handler det for os ikke om lønsedlens størrelse, men om engagement, hengivenhed og disciplin – det går tit igen i andre sammenhænge.

Omsorgsfuld
– Vi vil have en mand, som kan beskytte os og trøste os, når vi har brug for det. Samtidig er det meget afgørende, at en mand er god mod børn, hvis han skal have potentiale på længere sigt.

God hygiejne
– Udseende er det første vi ser, og er den personlige hygiejne i orden, tyder det på, at manden har integritet og tager vare på sig selv – for hvis han ikke engang kan tage sig af sin egen pleje, kan han så tage sig af os?


Læs også: Så ofte har vi sex

Vidste du...

At kvinder tænder på mænd, som kan få dem til at grine, mens mænd tænder på kvinder, som griner af deres jokes.
Kilde: Scientific American

At mænd med dybe stemmer bliver fædre til flere børn end mænd med lyse stemmer. Det skyldes, at mænd med basstemmer virker mere tiltrækkende på kvinder end mænd med en fistelstemme. Årsagen kan være, at dybe stemmer forbindes med et forhøjet niveau af det mandlige kønshormon testosteron.
Kilde: Undersøgelsen ’Biology Letters’ fra Harvard-universitetet

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi

610x200_woordy_dmjpg.jpg