Magical Weddings
SPONSORERET indhold

"Jeg kan mærke, at der er en stigende interesse blandt danske par"

Grethe Ahrensbach er ejer af Magical Weddings, der har specialiseret sig i at fejre fornyelser af ægteskabsløfter i Gammel Højerup Kirke, der ligger i naturskønne omgivelser på Stevns. Det er stadig fra de udenlandske par, at interessen er størst, men danskerne har også fået øjnene op for det romantiske ritual.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat
31. mar. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Hvor længe har du været med til at facilitere gengiftelser af folk?

"Det har vi gjort de seneste fem år. Vi har både en lokal giftefoged og kommunalpolitikere, som gerne stiller op, men det kan også være mig selv eller et nært familiemedlem, der forestår højtideligheden."

Er der flere danskere, der kommer nu end tidligere?

"Ja, jeg kan mærke at der er en stigende interesse blandt danske par. Ligesom vi har taget Valentines Day, Halloween og Black Friday til os, så har vi også fået blik for denne amerikanske fejring. Mon ikke vi også tager Thanksgiving til os på et tidspunkt?"

LÆS OGSÅ: Hvorfor blive gift igen - med den SAMME person? Danskerne har forelsket sig i dette ritual

Hvorfor bliver folk giftes igen?

"Jeg oplever ofte, at par, der blev gift på rådhuset, hvor det var lidt kedeligt og småt, gerne vil gøre lidt mere ud af det senere i livet. Og så er der også mange, der opdager med alderen, at de gerne vil fejre kærligheden på en mere højtidelig måde."

Hvem er de typiske par, der kommer?

"Det er alle typer. Vi får både dem, der kun har været gift i 5 og 10 år, og så par, der har været gift i 25 år, og som vil fejre, at kærligheden fortsat er stærk."

Hvad er de væsentligste forskelle på et bryllup og et gengifteri?

"På mange måder er det næsten mere romantisk med gengifteriet. Her fejrer parret jo, at ”vi har klaret det”. De står sammen foran deres familie og venner og viser, at de er et harmonisk og lykkeligt par – også efter mange års samliv."

LÆS OGSÅ: "Vi skal giftes igen og igen, for vi får aldrig nok af at fejre kærligheden"

Hvorfor mener nogle, at det er nødvendigt at gengifte sig – kan man ikke bare fejre kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup?

"Når man bliver ældre, søger man måske hen imod det, der er lidt mere højtideligt og specielt. Der er en særlig atmosfære og højtidelighed knyttet til en fornyelse af løfterne. Og måske har brylluppet været på mandens betingelser, hvor bruden ville i en kirke og manden på rådhus – og der fik han sin vilje; så råder de bod på det kompromis senere i livet."

Tror du, at det er en tendens, der vil vokse?

"Absolut da. Vi har mere end nogensinde behov for at have stunder, vi kan mindes, når livet er hårdt, eller fremtiden føles truende. Her skaber vi minder, samtidig med at vi bliver bekræftet i vores sammenhold og kærlighed. Efter en krise kommer vi til at kigge på livets små og store glæder med friske øjne; vi får et behov for at markere det nære og det, der er lykkedes i vores liv."

Se mere på Magicalweddings.eu

Anbefalet til dig