Musée de la vie Romantique
Foto: Monica Grue Steffensen Bliv guidet til en romantisk getaway i fine og forførende Paris.

Romantiske vibrationer: Tag på kærestetur til fortryllende Paris

Den franske hovedstad emmer af romantiske vibrationer, og de billedskønne omgivelser, der tæller storslået arkitektur, charmerende fortovscaféer og intime bistroer, gør byen til en oplagt og fortryllende destination for par.

Oplev

Pastelfarvet kunstpause

Paris' 18. arrondissement gemmer på en af byens måske mest romantiske destinationer: Musée de la vie Romantique, eller museet for det romantiske liv. Museet har hjemme i en idyllisk villa fra 1830'erne, hvor kunstneren Ary Scheffer boede og havde besøg af personligheder som George Sand og Charles Dickens. Det pastelfarvede hus, beklædt med yndige skodder, markiser og grønt, der vokser op ad facaden, fungerer i dag som museum, hvor man kan beundre Scheffers og samtidige kunstneres værker. Den permanente udstilling er lille og fordelt over tre små etager, og entréen er gratis.

I museets tilknyttede have og pavillon kan man forår, sommer og efterår nyde en kop te og croissant under trækronerne med fuglefløjt som baggrundsmelodi.

Musée de la vie Romantique, Rue Chaptal 16

LÆS OGSÅ: Besøg denne perle, hvis du er vild med svensk natur, smukke cykleture - og kanelsnegle

Grøn oase

Guide til Paris: Jardin des TuileriesFoto: Monica Grue Steffensen

Tag plads i Jardin des Tuileries, hvor de grønne havestole kan afhjælpe trætte ben og fødder efter sightseeing. Sæt jer omkring et af havens springvand og kig på mennesker, imens I nyder vandets brusen – og måske en is fra Amorino-boden i havens vestlige hjørne.

Moderne kunst

Læg i samme forbindelse vejen forbi Jeu de Paume i det nordvestlige hjørne af haven – overfor Musée de l'Orangerie og ud mod Concorde pladsen. Her udstilles foto, video og kunst af primært nulevende og ofte eksperimenterende kunstnere. Har man set "Sex and The City", er det ekstra sjovt at besøge Jeu de Paume, da det i seriens sidste afsnit skal forestille, at hovedpersonen Carries russiske kæreste udstiller sine lysinstallationer netop her.

Jardin des Tuileries, Rue de Rivoli 113

LÆS OGSÅ: Sex and the City: Ting du kun forstår, hvis du har set Sex and the City

Spis & drik

Prisvenlig Michelin

Med én stjerne i Michelin-guiden har restaurant Septime bevist, at det lader sig gøre at mestre og servere veltilberedte retter på højt gastronomisk niveau, uden at forlange skyhøje priser. Af samme grund bør man aflægge restauranten et besøg. Til frokost koster en 4-retters tasting menu 42 € (ca. 300 kr.) og til aften – med 7 retter – 80 € (ca. 600 kr.), men man bør reservere i god tid og desuden have in mente, at restauranten holder lukket lørdage og søndage. Bistronomie-bevægelsen er et modsvar til de mange fornemme Michelin-restauranter, hvor ikke alle har midlerne til at spise. Den landlige, afslappede indretning og dæmpede belysning sætter stemningen for en romantisk aften i byernes by.

Septime, 80 Rue de Charonne

Bæredygtigt brasserie

Guide til Paris: Les Grand VerresFoto: Monica Grue Steffensen.

Palais de Tokyo er blandt Paris' og Europas førende institutioner, når det kommer til moderne kunst. Her er indstillingen, at kunst skal være radikal, poetisk, banebrydende og evigt overraskende. Sidste år åbnede brasseriet Les Grandes Verres på adressen, der hurtigt blev byens nye in-spisested. Gennemgående for menuen er et sæsonpræget fokus og et ønske om at være så bæredygtige som overhovedet muligt, hvilket også betyder, at den jævnligt fornyes. Priserne er moderate, med småretter og desserter til omkring 70-100 kr., og hovedretter til omkring 200 kr. Restauranten har åbent hver dag til både frokost og aften, og udstillingerne har åbent alle dage, undtagen tirsdag, fra middag til midnat.

Les Grand Verres, Palais de Tokyo, Avenue du Président Wilson 13

LÆS OGSÅ: Vin-spa i London

Ærkefranske delikatesser

Guide til Paris: Les Papilles GourmandesFoto: Monica Grue Steffensen.

Shop delikatesser i Rue des Martyrs hos kombineret charcuterie, épicerie fine og fromagerie Les Papilles Gourmandes, som er et oplagt stop på en romantisk slentretur ned ad den ret så idylliske Rue des Martyrs, der løber fra Montmartre og ned mod Église Notre-Dame de Lorette. Her specialiserer de sig i delikatesser og smagfulde specialiteter fra det sydvestlige Frankrig, og er desuden det ultimative sted at gå på jagt efter en spiselig souvenir eller to. Gå i samme anledning på opdagelse i Rue des Martyrs, der huser en lang række stærkt anbefalelses- værdige adresser, når det kommer til mad og franske specialiteter. Kig for eksempel forbi bageriet Farine&O, der laver de mest fantastiske éclairs.

Les Papilles Gourmandes, Rue des Martyrs 26

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Fransk mad