Rom
SPONSORERET indhold

Rendyrket romantik i Rom: Tag på kærestetur til den italienske storby-perle

Rom kan alt det, turister værdsætter ved en storby: Mad, kunst og kultur. Far vild i de smalle, brostens-belagte gader, og gå på jagt efter skjulte, familieejede trattorias og byens bedste carbonara.

Af:: Monica Grue Steffensen Foto: Monica Grue Steffensen
11. sep. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Oplev

Picnic under appelsintræerne

Et af de ultimativt mest romantiske steder, du finder i Rom, ligger på en af byens syv høje. Haven hedder Giardino Degli Aranci, og ud over dens fortryllende udsigt over Rom og Peterskirken, er haven i sig selv et fund, hvis man vil nyde en romantisk picnic i græsset under appelsintræerne.

Giardino Degli Aranci, Piazza Pietro D'Illiria

Guide til RomFoto: Monica Grue Steffensen.

Lær at lave pasta

Via AirBnb kan man booke "The Pasta Factory Class" – et 4 timers pastakursus undervist af Veronica, der er professionel kok og tidligere restaurantejer i Rom og Milano. Her lærer man, for små 730 kr. per person, at lave tre typer pasta: tortelli, gnocchi og almindelig frisk pasta med æg. Kurset finder sted i en forhenværende pastafabrik i kvarteret San Lorenzo, ikke så langt fra Termini stationen. Kurset afholdes i et stort, lyst lokale, hvor lyden af fuglefløjt og Billie Holiday sammen skaber en noget så idyllisk stemning – stedet ligger lidt gemt, men følg begivenhedens instrukser nøje, så skal du nok finde vej. Rundt om køkkenet er der plads til, at et hold på seks kan samles om at lave hver deres portion pasta, og Veronica er en god, tålmodig læremester. Til sidst belønnes det hårde arbejde med en velfortjent 3-retters pastamenu og resultatet af indsatsen ved pastavalsen. Her sætter Veronica prikken over i'et med sine kokkekompetencer og serverer en uimodståelig Cacio e Pepe, tortelli med spinat, ricotta og krydderier samt gnocchi serveret med en sød tomatsovs lavet på friske
tomater fra haven.

Airbnb.dk/experiences/73812

LÆS OGSÅ: Europa har fået en gin-spa - og vi kan ikke få armene ned

Spis & drik

Guide til RomFoto: Monica Grue Steffensen.

Italienske kaffetraditioner

På Roms mange espressobarer nyder man den sorte drik stående.
Men en undtagelse er på sin plads, når man gæster en af byens fineste kaffeinstitutioner: nemlig Sant'Eustachio Il Caffé, der ligger rundt om hjørnet fra Pantheon. Her kan man tage plads ud mod fortovet ved et af de små cafésæt, og selvom kaffen koster det dobbelte, hvis man vælger at nyde den siddende, er oplevelsen den pebrede pris værd – sammenlignet med danske kaffepriser er den faktisk slet ikke så pebret. Udover at være en særlig destination for kaffeentusiaster fra nær og fjern er selve oplevelsen traditionspræget og et must at tage del i. Nyd en cappuccino, imens I ser på forbipasserende, der tæller alt fra lokale studerende til forvirrede turister.
Sant'Eustachio Il Caffé, Piazza di San Eustachio 82

LÆS OGSÅ: Tag på madeventyr: 6 anderledes måltider, du skal prøve i Rom

Charmerende madkvarter

Mange af Roms kvarterer bør fremhæves. Et af dem er den jødiske ghetto, San Angelo, hvor romantiske piazzas, springvand og labyrinter af smalle, hyggelige gader venter på at blive udforsket. Kosher bagerier og jødisk-romerske spisesteder såsom Nonna Betta og Taverna del Ghetto, hvor man kan mæske sig i fantastiske retter inspirereret af begge cuisines, gør kvarteret til (endnu) en destination for madglade par.

Guide til RomLangs Tiberen finder I boder med bøger, plakater og souvenirs. Boderne løber langs Lungotevere Prati fra Castel Sant'Angelo, der oprindeligt blev bygget som mausoleum for den romerske kejser Hadrian, men senere ombygget til fæstning. Her er smukkest ved solnedgang, det er her, den rendyrkede romantik kan få lov at blomstre, som man slentrer der, hånd i hånd, til akustisk guitarspil. Foto: Monica Grue Steffensen. 

Det kan være fristende at tage plads på en af de mange hyggelige trattorias i San Angelo og byens øvrige kvarterer, men det kan være en fordel at tjekke anmeldelser på eksempelvis TripAdvisor, inden man sætter sig, da man desværre aldrig kan være sikker på kvaliteten af maden på byens uendeligt mange spisesteder.

Nonna Betta, Via del Portico d'Ottavia 16
Taverna del Ghetto, Via del Portico d'Ottavia

LÆS OGSÅ: Træt af Mallorca og Costa del Sol? Prøv disse seks alternative soldestinationer

Guddommelige godbidder

Trasteveres indbyggere kan ikke længere have denne perle af en restaurant for sig selv, da turisterne for længst har fået nys om en Cacio e Pepe, der – blot ved synet – får tænderne til at løbe i vand. Ja, vel nok er Rom rig på madoplevelser, men Da Enzo må man simpelthen ikke gå glip af. Også selvom det betyder, at man skal stå i kø i en time for at få bord.

Restauranten er lille, og da man ikke kan foretage reservationer på forhånd, må man møde op i god tid og håbe på at komme først i køen – og ellers krydse fingre for, at dem foran i køen spiser hurtigt. Ventetiden er til gengæld en udmærket undskyldning for at gæste en af områdets vinbarer. Ud over at servere fantastisk, romersk mad (prøv også deres Carciofo alla Giudia, når artiskokken er i sæson) er restauranten et yderst romantisk spot for en aften i tosomhedens tegn. Når vejret er til det, er det klart hyggeligst at sidde udendørs, men man risikerer i så fald længere ventetid. Slut aftenen af med en spadseretur gennem Trasteveres fortryllende, smalle brostensgader.

Da Enzo, Via dei Vascellari 29

Anbefalet til dig