Her er den ultranemme genvej til at give dit liv mening og få mere overskud
SPONSORERET indhold

Her er den ultranemme genvej til at give dit liv mening og få mere overskud

Denne daglige vane vil give dit liv mere mening, skriver vores klummeskribent Daisy Løvendahl.

Af: Daisy Løvendahl
15. sep. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: Er du nogle gange hende, der løber fra det ene til det andet uden at føle, du kommer nogen vegne? Det er jeg. Jeg er også hende, der når til fredagen og tænker: Den uge gik stærkt, men hvad pokker lavede jeg egentlig? Jeg tror, det er nærmest umuligt ikke at have den slags uger i et travlt liv med venner, arbejde, børn og kærester.
Til gengæld vil jeg opfordre enhver, der føler, at det er de fleste uger, der er sådan, til at gøre noget andet. Nu.

LÆS OGSÅ: 23 ting, der afslører, at du er i 40'erne

Meget stress kommer ikke kun af for meget arbejde. Det kommer også af en konstant følelse af at være bagud. Af hele tiden at skulle nå noget. Det bliver en følelse, som oparbejder sig inden i en, og som ender med at trække en ned. Derfor er det fint at have lynende travlt nogle gange, men det må ikke blive en vedvarende konstant følelse af at stresse rundt i hverdagen.

Giv hver dag mere fokus
Et af de mest effektive værktøjer til at gå fra pres til mere overskud er i bund og grund meget enkelt og ligetil. Det handler ganske simpelt om at give hver dag fokus. Om at gøre noget hver eneste dag, der får dig til at føle , at din tid bliver brugt værdifuldt. Tænk på, hvor dejligt det ville være, hvis du hvert år havde gjort 365 ting, der var meningsfulde for dig?

LÆS OGSÅ: Lider du af uro i benene? Så mangler du måske dette i din kost

Om det er en stor eller lille ting, er ikke vigtigt. Det vigtige er, at du dagligt giver noget af din tid og din energi til det, der giver glæde og mening i dit liv. Om det er at gøre noget på arbejdet færdigt, at drikke en kop kaffe i sensommersolen, at løbe en tur, at hente børn tidligere eller rydde ud i køkkenskuffen, er underordnet. Det væsentlige er, at du hver dag føler, at du gør det, som er vigtigst.

Det svære er selvfølgelig at finde frem til, hvad der er vigtigst. De fleste af dem, jeg rådgiver, har en to do-liste, som de reelt aldrig kommer til bunds i. Der vil altid være noget, de ikke når. Både på arbejdet og derhjemme. Derfor er idealet for mig heller ikke at komme hen til det der magiske sted, hvor alt er ordnet perfekt, men at have ro med hverdagens mange krav, så det ikke er overvældende, men givende.

Du har et valg
Forskellen mellem pres og overskud handler også om, hvorvidt du lever i en evig 'Åhh nej ... nu nåede jeg ikke'-reaktion, eller om du lever i en 'Hm ... nu vælger jeg dette og fred med, at jeg så ikke gør dette'-reaktion.

Det lyder måske ret nørdet, men sat på spidsen kan du spørge dig selv, om du lever i en reaktion på det, du skal, eller om du aktivt vælger det, du vil.

Så i stedet for at vælte ind i dagen med et barn i den ene hånd, en mobil i den anden og 700 spredte tanker, så start dagen med at reflektere i 4 minutter over, hvad der er vigtigst for dig i dag.

Hvis du hver aften kan sige til dig selv, at du gjorde noget, som giver værdi for dig, så begynder du også at opbygge et overskud og magten i dit eget liv.
Hvis du vil have mere konkret inspiration til, hvordan du skaber fokus hver dag, kan du gratis downloade manualen "Dagens fokus og formål" på Daisylovendahl.dk.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til, at du taler grimt til dig selv i spejlet 

LÆS OGSÅ: Sådan lærte Majbritt at tackle, at hun er særligt sensitiv 

LÆS OGSÅ: Det lyder måske tosset, men disse spørgsmål kan gøre dig forelsket