Et af gourmetkokkenes hemmelige tricks er at nedfryse en masse og overtrække den med f.eks. chokolade. I min kogebog Mad til 2 dage har jeg eksperimenteret med at nedfryse æblemos, som overtrukket med chokolade bliver til den lækreste æblekonfekt. Når æblemosen tør op, bliver den nemlig flydende inden i, og smager som fyldt chokolade - bare på den sunde måde.
En anden - og ikke helt så sund version - er at gøre det samme med flydende karamel. Jeg fik ideen da jeg fik tilsendt et glas karamel med havsalt fra Konnerup & co. Det blev til de her guldkarameller, der er flydende inden i og derfor ikke sætter sig fast i tænderne.
Hæld karamelmassen i en isterningebakke og frys. Når massen er helt frossen, er du klar til at lave dine guldkarameller.
Smelt en plade mørk chokolade. Jeg bruger 70 pct. af god kvalitet. Tag karamelmassen ud af fryseren. Tag en ske og grav en kugle op. Tril den hurtigt i hænderne og overtræk den med chokolade.
Her er det endelige resultat. Hjemmelavede guldkarameller med en intens flydende masse. Der kan indrømmet arbejdes med æstetikken, men de smager forrygende. Prøv dem selv som en ny slags konfekt, når december nærmer sig. Så nemt - så godt!