"Hvis du vil have hans opmærksomhed, må du først give ham din."
SPONSORERET indhold

"Hvem siger, at en mand ikke er interesseret, bare fordi han ikke sender den første sms?"

Kvinder skal lære at tage initiativet, når det kommer til kærlighed, skriver 18-årige Anne-Louise Nancke.

Af: Anne-Louise Nancke Foto: Alamy, Privatfoto
30. apr. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

DEBAT: Han er bare ikke vild med dig. Dette er titlen på en film, som størstedelen af danske kvinder vil kunne relatere til før eller siden. I hvert fald ifølge dem selv. Men hvem har givet os retten til at afgøre, om det virkelig er sådan, landet ligger?

Vi lever i et samfund, hvor det anses som uhøfligt, hvis manden ikke holder døren for kvinden. Ja, han skal helst også betale regningen, når middagen når sin afslutning, hvis han vil fremstå som en ordentlig gentleman. Jovist, jeg finder det da også ganske charmerende, når en mand viser sine høflige sider frem, og lidt forkælelse har da heller aldrig slået fejl hos mig – men betyder det virkelig, at det altid skal være manden? Jeg vil nødig træde nogen over tæerne, men jeg holder af at være en selvstændig kvinde, og nogle gange synes jeg godt, at kønsrollefordelingen kunne trænge til at få rystet posen.

LÆS OGSÅ: "Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro"

Jeg er vokset op med film og bøger, der alle omhandler det samme: En mand og en kvinde. I størstedelen af værkerne vandrer kvinden hovedløs rundt, badet i sin egen frustration over, at manden ikke tager det første skridt. Og når dagene så fortsætter, og der stadig ikke er sket noget, så er han nok bare ikke vild med hende. Kan det virkelig passe, at det er den verdensopfattelse vi skal gå rundt med?

Hvem siger, at en mand ikke er interesseret, bare fordi han ikke er den første til at sende en SMS? Jeg er sikker på, at det kan være mindst lige så intimiderende for manden, at skulle tage kontakt til kvinden, som omvendt. Bare fordi vi er kvinder, betyder det ikke, at vi har et handicap, som der skal tages hensyn til, når det handler om dating og parforhold. Vi er forsynet med en masse egenskaber, som gerne skulle gøre det muligt for os at kommunikere med andre mennesker. Sidst jeg tjekkede, hørte mænd også under kategorien "andre mennesker", og de bør derfor ikke være nogen undtagelse. Heller ikke de mænd, vi finder attraktive.

LÆS OGSÅ: Derfor skriver han ikke tilbage til dig

Ensomhed er et meget omdiskuteret emne, som mange prøver at finde en kur imod. I min optik kan man handle på to måder: Enten omfavner man ensomheden og gør sig til talsmand for, hvor dejligt det er at være et selvstændigt individ, der hverken har brug for kærlighed eller nogen tosomhed for at begå sig. Ellers begynder man at se virkeligheden i øjnene. Det er da ikke min opfattelse, at nogen konsekvent vil leve alene, så hvorfor ikke bare erklære sig enig i, at vi kvinder har en tendens til at gemme os bag undskyldninger samt at pådutte mændene en masse holdninger, som vi i virkeligheden ikke ved noget om.

Lad os bytte om på rollerne
Stod det til mig, byttede vi lidt om på rollerne. Jeg skal hverken pudse min glorie eller sætte mig selv på en piedestal, for jeg har heller aldrig været god til det selv – men jeg tror på, at der findes en mere behagelig måde at tackle tingene på. Det er så nemt at lade være og i stedet ligge søvnløs derhjemme og tænke på, hvad der kunne have været sket, hvis bare vi havde handlet anderledes. Men heldigvis for mig – og for jer – findes der nogle enkelte kvinder, som tør at tage kampen op.

Det er ikke mere end et par måneder siden, en bekendt berettede om, at hun nu havde udset sig en mand. Han arbejdede i den lokale superbrugs, og de havde ingen relation til hinanden. Hun syntes derfor, at det var på tide at tage sagen i egen hånd. Ved at tage kontakt til den fremmede brugsarbejder, gjorde hun opmærksom på sig selv på den helt rigtige måde, og det endte lige akkurat, som vi gerne vil have: En mand og en kvinde. Det lyder som starten på en tragedie, men hvad vi ikke forventede er, at det skulle vise sig at være starten på et langt forhold, fyldt med spontanitet og kærlighed. I stedet for at vælge den nemme løsning og tage til takke med dagdrømmene beviste min bekendte, at det faktisk kan betale sig at være den initiativrige og selvstændige kvinde.

LÆS OGSÅ: Anders Agger: Når hende man ikke kan leve uden, bliver hende, man ikke kan leve med

Denne anekdote burde være en løftet pegefinger til alle kvinder. Hvis du vil have hans opmærksomhed, må du først give ham din. Hvilken mand ville ikke nyde at blive gjort opmærksom på, at han er et interessant og attraktivt hankøn? Og hvis du nu bare tager kontakt til ham med det samme, kan du undgå de lange natter fyldt med jammerlig planlægning og tilrettelæggelse – så hvad holder os tilbage?

Kvinder frygter afvisning mere end ensomhed
Jeg tror, at det eneste, vi kvinder frygter mere end ensomheden, er afvisning. Vi vil så gerne være selvstændige feminister og gøre os frie af alle tidligere idealer om, at kvinden er det svage køn. For pokker, hvor gør vi det svært for os selv. "If you want it go get it". Det er ikke altid, det giver pote, og jeg er sikker på, at jeg – som så mange andre – står til en masse afvisninger i fremtiden. Vi vil ikke alle opleve samme solskinshistorie som min bekendte i første forsøg, men prinsessen måtte som bekendt kysse mange frøer, før hun fandt sin prins. Der er aldrig nogen, der har sagt, at det skulle være nemt, og det har jeg også selv måtte sande på den hårde måde.

Jeg inviterede selv så sent som i sidste måned en fyr på kaffe og måtte stå tilbage med en blank afvisning, fordi han så en anden. Jeg kunne nemt have ladet mig afskrække af dette og aldrig nogensinde opsøge det mandlige køn igen, men det ville måske også være en anelse dobbeltmoralsk. Jeg mindede mig selv om, at jeg også selv har takket nej til en invitation fra en fyr før. Hvis dette resulterede i, at han også mistede modet, så ville det ende med, at vi alle sad derhjemme med forestillingen om, at det er det modsatte køn, der skal ringe først. Hvis alle pludselig sidder med samme frygt for at blive afvist, så er der ingen garanti for, at vi nogensinde vil finde hinanden på midten. Så hvorfor ikke bare droppe undskyldningerne og se for os selv, at han nogle gange faktisk er vild med dig.


LÆS OGSÅ: Jeg har været utro, hvad gør jeg?

LÆS OGSÅ: Flere er systematisk utro uden at fortryde det

LÆS OGSÅ: Kan aftalt utroskab fungere?