Emmanuel Limal
SPONSORERET indhold

Klumme: Hvilken slags single er du?

"Det at være single betyder mere, end at du ikke har en kæreste," mener ALTfordamerne.dk's nye klummeskribent Emmanuel Limal, som foretrækker at blive kaldt Manu. Her får du hans første klumme. Læs også interviewet med ham her.

Af: Emmanuel Limal Foto: Hanne Fuglbjerg
02. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Du er single?

Stakkels dig!

Nøj, hvor det må være hårdt!

Kom her og græd lidt ved min skulder.

Nej, altså. Hvor lang tid har du været i det helvede?

Halvanden måned?

Hvad for noget!?!

Efter 14 års ægteskab?

Jamen, det er...altså, så er du, jo... slet ikke rigtig single!

Jeg mener, inderst inde i kroppen, så er du jo,... slet, slet ikke single!

Eller hvad?

I følge Politiken arbejder Danmarks Statistik nu med 37 forskellige måder at være børnefamilie på, hvoraf 31 er i par. Hvis du dertil lægger, at man kan være par uden børn, er vi oppe på 32 måder at være par. Så kan du gange det med de tre muligheder for pardannelse ud fra seksuel orientering.

a. Mand og kvinde
b. Mand og mand
c. Kvinde og kvinde

Hvis man derudover tager kriterier så som at bo sammen eller hver for sig, eller at være i et almindeligt eller åbent forhold ind i billedet, så eksploderer antallet af måder at være to sammen på drastisk.

Intet mystisk ved det.

Men, når man taler om at være single, lyder det oftest, som om der kun findes én eneste måde at være det på. Det synes jeg i den grad er misvisende. Der er mange måder at være single på.

Man kan være...

Single uden børn.
Single med hjemmeboende børn.
Single med delebørn (dér er der også en kæmpe forskel på, om det er en 7/7 eller en 14/2 fordeling)
Single med både hjemmeboende og delebørn.

Man kan også være...
Skilt.
Enke(mand).
Separeret.
Have en affære med én, der allerede er i et forhold.

LÆS OGSÅ: Mød vores nye klummeskribent

Men jeg synes, der er noget, som næsten er endnu vigtigere end disse praktiske fordelinger. Det er, hvordan man har det med at være single. Hvordan man er kommet dertil. Når man som mig har søgt kærligheden i flere omgange gennem datingsider, kan man godt mærke, at der er en kæmpe forskel på at have været single i 3 eller 5 år og lige at være blevet single efter 14 års ægteskab.

Man kan nemlig være single og have hovedet fuldt af at nyde sin eftertragtede frihed, efter mange års samarbejde og kvælende fællesskab med evige kompromisser. Eller man kan drømme om den eneste ene lige efter man har givet slip på sit sidste forhold. Man kan også brændende ønske sig at have en weekendkæreste, så man kan have tid til børn og venner resten af ugen. Man kan være interesseret i kun at finde en bolleven. Man kan længes med hele sin krop efter den eneste ene og det evige forpligtende fællesskab, uden at vide hvad det endeligt handler om. Man kan ønske sig børn eller være færdig med den slags. Eller ikke nogensinde at have mærket lysten til det.

Der er mange måder at være single på.

Mange!

Der er mange måder, hvorpå du kan være single.

Det vigtigste er, at du mærker, hvad det er for en slags singleliv, du har lyst til at leve. Lige nu. Ikke om 2 år, ikke om 5 år eller 15, men lige nu.

For det at være single betyder mere, end at du ikke har en kæreste.

Jeg har selv været single det meste  af mit voksne liv. Jeg har altid drømt om at finde kærligheden og stifte familie. Om at få børn. Jeg har ikke fundet den rette gennem mit sociale liv, og derfor har jeg som ca. 300.000 danskere hver måned, vendt mig mod datingsider for at finde én, jeg kunne elske, og som kunne elske mig. En jeg kunne skabe en familie sammen med.

Efter flere forsøg på 6 til 9 måneder med dating måtte jeg konstatere, at selvom mange mennesker i datinguniverset (jeg bryder mig ikke om ordet “datingmarkedet”) havde sat deres kryds ved “Single”, så var mange af dem også et helt andet sted i deres liv, end jeg var.

På min profil gav jeg klart utryk for, at jeg elsker børn og gerne vil have nogle. Jeg blev derfor oftest kontaktet af skønne kvinder, der gerne ville have en mand, der kunne være god med deres børn (især hvis faren ikke var meget nærværende), men som i virkeligheden ikke selv ønskede at få flere børn. For de havde fået dem, de vil have.

Og det på trods af, at jeg specifikt havde skrevet, at jeg gerne vil have (mine egne) børn.

Jeg har også hørt mange historier om kvinder, der har fået henvendelser fra enten meget unge mænd, der vil have noget på den dumme eller ældre herrer, der bare vil hygges om uden videre forpligtelser.

Der er intet galt med at ville det ene eller det andet. Overhovedet ikke. Men hvis du ikke er klar over, hvilken type single du er, og hvad det er, du ønsker dig lige nu, om det er frihed eller fællesskab, mange rejser eller en rolig hverdag, weekendsex eller en soulmate, så løber du risikoen for at havne i et belastende forhold.

Jo, jo, vi kunne godt kalde det “et udfordrende forhold”, og ja, ja, det kan også være godt at blive udfordret, så man vokser som menneske.

Spørgsmål er, om det er det, du ønsker. At møde nogen der er et andet sted i deres liv og vil noget helt andet, end hvad du vil.

Man kan helt sikkert lære noget af det. Med friktioner og sammenstød.

Du kunne også vælge at være god ved dig selv og møde andre mennesker, der har den samme længsel som dig. Give dig selv den gave at surfe på en bølgelænge af skabende energi i stedet for at have hånden på bremsen.

Jeg kan sige det på en anden måde.

Hvis du har lyst til at spille fodbold, kan du vælge at melde dig ind i en golfklub, gøre dig umage for at blive veninde med alle piger der, og når det er lykkes, prøve at overbevise dem alle om, at de skal skifte til foldbold. For jeres nære og kærlige venindeforholds skyld.

Du kan også vælge at gå til fodbold.

Jeg ved godt, hvad jeg vil vælge. 

LÆS OGSÅ: Singler vil på ferie med en kæreste