Jeg elsker Istanbul
SPONSORERET indhold

Istanbul: Her skal du sove, bo, shoppe og spise

Butiksindehaver Rikki Vanggaard, 51 år, har besøgt Istanbul i forbindelse med arbejde et væld af gange, og det er især byens kulturelle mystik og de mange små caféer, hun er faldet for.

Af:: Simone Brandt Hald Foto: Private, fotolia og alamy
15. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

SE
Tag dine bedste travesko på, og tag metroen til de steder, du gerne vil opleve. Gå på opdagelse i området omkring Taksim og Sultanahmet, og tag sightseeingfærgen på Det Gyldne Horn, strædet som løber langs Istanbul, og oplev de historiske og smukke bygninger fra søsiden
Færgeafgange: Sehirhatlari.com.tr/en


KØB
Kelimtæpper, kelimpuder, tørklæder, søde håndmalede skåle, skind og krydderier i basaren eller i området omkring Sultanahmet. Husk, at man skal forhandle om prisen.


NYD
Bevæg dig ud i de små, hyggelige områder, nyd de små retter på de mange hyggelige caféer, og indånd atmosfæren. På vandpibecaféerne i Sultanahmet kan du sidde udendørs og nyde de mange smagsvarianter af tobak og te, de har at byde på.


BO
Sultanahmet Hotel er billigt og rent og ligger lige i centrum af Sultanahmet. Der er en virkelig fin udsigt fra tagterrassen ned på den Blå Moské og Marmarahavet. Stemningen, beliggenheden, morgenmaden og menneskemylderet nedenfor gør hotellet til en af mine favoritter. Det er dog ikke luksuspræget på nogen måde, så hotellet er for dig, der ønsker at nyde dine morgener og trave Istanbul tynd for oplevelser.
Hotelsultanahmet.com


SPIS
Restaurant Dogatepe ligger på en bjergside med udsigt over Istanbul. Nyd atmosfæren med et tæppe om benene, og spis løs af de mange små retter hele aftenen. Eller tag en slentretur på kajen ved færgen, som krydser Bosporus-strædet. Her finder du en masse lækre fiskerestauranter.
Sarıyer, Doğatepe Parkı.


LÆS OGSÅ: Tag på paradisferie for luksushippier i Mexico