Kirsten Siggaard

Foto: Sara Skytte For sangerinde Kirsten Siggaard er børns tryghed virkelig vigtig.

Kirsten Siggaard: "Hvis ikke børn vokser op i tryghed, hvordan vil verden så se ud?"

For grandprix-dronningen er børns tryghed det vigtigste. Måske er det også derfor, hun strikker ivrigt til sine børnebørn.

Hvorfor er det vigtigt at støtte Red Barnets arbejde?

– Det er så vigtigt at give børn tryghed. Børn er vores fremtid, og hvis de ikke vokser op i tryghed, hvordan vil verden så komme til at se ud? Hvis børn ikke vokser op i tryghed, tror jeg, vi vil se et mere kriminelt og mindre tolerant samfund i fremtiden. Derfor synes jeg, Red Barnet er så vigtige.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?

– Jeg strikker rigtigt meget. Huer, tørklæder og børnetøj til mine to børnebørn. Jeg lærte at strikke af min farmor, da jeg var seks år, og allerede som niårig strikkede jeg en nederdel til mig selv og hæklede en vest til. For nyligt har jeg strikket julesweaters til hele familien, så nu er jeg spændt på, om de har dem på i julen.

LÆS OGSÅ: Anne-Grethe Bjarup Riis: "Jeg har selv haft det inde på livet, da min søn fik kræft"

Hvad går du og pusler med for tiden?

– Jeg har mange jern i ilden. Her i november har jeg sunget på et krydstogtskib i Middelhavet, og så har jeg 11-12 julekoncerter rundt omkring i landet. Jeg keder mig først engang til april, tror jeg.

Vi strikker for en bedre barndom

Køb Hendes Verdens tørklædekit og giv samtidig en håndsrækning til Red Barnets arbejde.

Årets kit med garn fra Mayflower fås i 8 farver og koster 200 kr. For hver solgt kit går 40 kr. til Red Barnet. Find nærmeste forhandler på mayflower.dk/redbarnet

Hendes Verden sætter fokus på kampagnen i en række artikler om børneliv i dag og om Red Barnets arbejde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikogstøt, Bedsteforældre og Kendte