Lily Allen er blevet voksen - sådan næsten
SPONSORERET indhold

"Det smukke ved samarbejdet er, at jeg kan bidrage til moden uden at risikere at miste mit hus"

Lily Allen er fyldt 30. Men hun føler sig som en på 15, selv om hun både er blevet hustru, mor til to og gårdejer med en lade, hun bruger som klædeskab til sin Chanel-samling. Den rapkæftede sangerinde er blevet klædt på af Karl Lagerfeld, og nu er det Lilys egen tur til at klæde kvinder på. Hun har nemlig designet en kollektion for Vero Moda.

Af: Marie Lodberg Foto: Christian Søndergaard og Emma Tempest
11. nov. 2015 | Livsstil | Eurowoman

"Fuck you. Fuck you very, very much," sang Lily Allen i 2009. Særligt briterne, men også resten af verden sang med på ordene, der kom ud af den lillebitte sangerindes beskidte mund. Alle ville have en bid af no bullshit-attituden og et billede af sangerinden i strutskørt, sneakers og guldhoops. For mange bidder. Lily Allen trak sig tilbage for at få luft og blive gift og mor til to. Men lyrikken kunne hun ikke løbe fra. Sidste år udgav Lily Allen albummet Sheezus, og hun er langt med det næste.

Hendes fornemmelse for stil hænger også ved og har nu sikret hende en titel som designer for Vero Moda. Den 30-årige sangerinde skal lave tre kollektioner for det danske highstreet-mærke, og den første er på gaden nu."Det er ikke sådan, at jeg har tegnet alle stregerne og været med på fabrikken. Jeg har snarere fungeret som konsulent på farver, materialer og snit," siger Lily Allen, da jeg sidder over for hende i Bestsellers hovedkontor på Fashion Street, nå ja, hvor ellers, i London. Lily Allen er også model i kampagnen og følger dermed i fodsporene på Kate Moss, Gisele Bündchen og Alexa Chung, der også har poseret for Vero Moda.

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo: "Vi er lidt som en familie, og drengene driller mig konstant med, at jeg har et stort hoved"

Lige så kort kroppen er, lige så lange er Lily Allens blanke mintgrønne negle og øjenvipper, der blafrer som sommerfuglevinger, når hun blinker. Det sorte hår er afbleget, og om håndleddet er en tatovering, sat sammen af små tegninger: en gøende Keith Haring-hund, hammer og sejl, Homer Simpson, en smiley. Skjorten er blomstret, rygsækken prydet med Louis Vuittons LV-logo og Nike-sneaksene hvide. Lily Allen stabler tre telefoner pakket ind i pangfarvede covere på bordet og kalder på veninden: "Aimee ...? Aimee ...!" Hun vil gerne have, at Aimee sidder med under interviewet sammen med Lilys agent og Vero Modas PR-udsendte. Aimee har snehvidt kilometerlangt hår, som en frisør lige har kunnet vove på at nærme sig med en saks. I ørene hænger et par dobbelt-spejlvendte-C'er på størrelse med et par underkopper, og T-shirten er neonpink. Aimee er vild. Lily ved, hvad der er god stil.

- Jeg har meget klare ideer om, hvad der er pænt. Hvis du besøgte mit hus, ville du forstå det. Jeg sætter materialer sammen på en særlig måde, hænger klynger af billeder op og ved præcis, hvordan lyset skal være, siger Lily Allen om sin egen kompetence som designer for Vero Moda.

I 2011 designede Lily Allen en vintageinspireret kollektion, der hed Lucy in Disguise og havde samme navn som den vintagebutik, Lily en kort overgang drev med sin storesøster."Jeg har haft mit eget mærke og tabte en masse penge. Og det er det smukke ved det her samarbejde. At jeg kan bidrage til moden uden at risikere at miste mit hus," siger Lily Allen.Voksen? Njaeh...
Der var engang, hvor Lily Allen drak sig fuld. Meget fuld, meget ofte. Det gør hun ikke mere. Hun rører slet ikke alkohol. Nu er hun voksen, eller... Hun er i hvert fald blevet 30.

- Det er forfærdeligt at blive 30. Når folk for tre måneder siden spurgte, hvor gammel jeg var, kiggede de bare på mig og gav mig et lille nik: "O.k." Men dagen efter jeg fyldte 30, fik jeg hele elevatorblikket med løftede øjenbryn, når jeg fortalte min alder. Jeg føler mig ikke som en på 30, men som en på 15. Hvis jeg fx er i toget med mine børn, og jeg skælder dem ud, ser jeg mig selv udefra og tænker: "Hvem er du? Hold nu bare op med at lade, som om du er voksen.

LÆS OGSÅ: Pernille Teisbæk: Sådan gik hun fra tandlægestuderende til trendsætter

Det bliver nok lidt svært at undslippe ansvaret, der næppe er blevet mindre af, at Lily er hustru og mor til to. Lily Allen og Sam Cooper, bygningskonstruktør og "en helt almindelig fyr", blev gift i 2011. Deres to døtre er Ethel Mary på fire et halvt og Marnie Rose på to et halvt.

- Tidligere gjorde jeg alting for min egen skyld. Nu gør jeg det udelukkende for mine børn. Da jeg var 22, var jeg drevet af mit ego, og jeg havde min kreative frihed. Der var ingen, ud over mig selv, der led under, hvor mange penge jeg tjente. Min mand har en virksomhed, der heldigvis vokser, men vi har også et stort hus, et lån, vi skal betale af på, og to børn, der gerne vil have, at deres mor sætter mad på bordet. Men det er der ikke noget i vejen med. Det er et godt drive, at jeg gør det for min families skyld frem for min egen, siger Lily Allen.

Hun er glad for, at hun ikke længere kun er nogens mor og er ved at finde sig selv igen."Det er først nu, jeg ikke længere føler mig som et kæmpeskib, der slæber rundt på børn og forsøger at skaffe mad. Det er først nu, jeg føler, at mine hormoner er ved at være ude af kroppen. Det er, som om jeg lagde mig til at sove som Lily Allen på 24, og så vågnede jeg op som Lily Cooper og mor på 30," griner Lily Allen. Det gør hun tit. Lidt ligesom Julia Roberts i Pretty Woman, efter veninden har sagt "Cinde-fucking-rella". Et larmende grin med en lurende hysterisk undertone.Sig paparazzi!
Der er ikke langt fra klukkende grin til en mund, der klapper i. Det gør Lily Allen, da hun skal svare på, hvorfor hun valgte at trække sig tilbage fra musikken og dermed også fansenes og mediernes bevågenhed i årene 2009 til 2014. Lily Allen stirrer og svarer.

- Jeg har ikke været væk fra showbiz. Det har jeg talt nok om. Det er ikke relevant.

Da Lily Allen var lille, drømte hun om at blive en del af den allerinderste stjernekreds af kendisser. Adgangsbilletten var udefinerbar X-factor. Dét der ekstra, der gjorde én til noget særligt. Det var nu ikke, fordi Lily Allen dyrkede et idol hjemme på teenageværelset. Lily Allen havde kun én plakat.

- Det var med Boyzone. Men det var kun, fordi hende, jeg virkelig gerne ville være venner med fra skolen, kunne lide dem. Jeg har aldrig idoliseret nogen.

Lily Allen er flasket op med blitzlys. Hendes mor er filmproduceren Alison Owen, og faderen er skuespilleren Keith Allen. Lily er vokset op i Vestlondon og har gået på 13 forskellige skoler i England. Hun vendte øjne ad lektier, men rakte hånden ud mod øl og cigaretter. Det blev hun smidt ud af flere skoler for, men ambitionen om at blive noget særligt kunne ingen lærer tage fra hende. Man skal dog som bekendt passe på med, hvad man ønsker sig. Berømt blev hun i hvert fald.

Særligt da hun gennemgik to aborter, var pressen efter hende. Første gang hun blev gravid, var i 2008 med kæresten gennem fem måneder, The Chemical Brothers' Ed Simons, som hun var dygtig til at feste med. De to gik fra hinanden umiddelbart efter aborten, og Lily Allen fik en depression og blev indlagt på et psykiatrisk hospital. I 2009 begyndte hun at date sin kommende mand, som hun mødte på den britiske Glastonbury Festival. Et år senere blev hun gravid, og seks måneder henne i graviditeten måtte hun igennem en dødfødsel. Det var pænt populært hos paparazzierne.

LÆS OGSÅ: Casper C. og Isabel: "Der er kun ét problem i aldersforskellen"

Da Lily Allen og Sam Cooper blev gift, viste bulen på Chanel-brudekjolen, at hun var gravid igen. Fem måneder senere fik hun Ethel Mary. Og to år senere Marnie Rose. Lily Allen får hjælp af to barnepiger, og så har hun "en horde af folk, der hjælper hende med at barrikadere sig mod resten af verden," som hun siger. Det er der brug for, for Lily Allen kan ikke selv holde folk væk.

- Jeg føler faktisk ikke afstand mellem mig selv og andre i verden. Hvis en eller anden kommer løbende med åbne arme og græder, siger jeg ikke "Nej!" og lægger armene over kors. Jeg vil være sød ved mine fans.Muse for sig selv
Lily Allen fangede hurtigt de sociale mediers fordele, og det var hendes Myspace-side, der kickstartede karrieren i 2005, da hun var 20 år. Hun er stadig aktiv på de sociale medier. Men hendes opfattelse af dem ændrer sig fra den ene dag til den næste.

- Så ser jeg et billede af en, jeg virkelig ikke kan lide, og så hader, hader, hader jeg alle sociale medier. Men dagen efter drikker jeg cognac og ryger cigar med Michael Jordan (basketballspiller, red.), og så virker det som en rigtig god idé at smide et billede op, siger hun.

Følelserne går højt. Det er dem, Lily Allen bruger, når hun skriver sange, som hun gør for tiden. Hun er inspireret af sig selv og sit forhold til sin mand, sine børn og forældre. Eller mangel på samme, som hun siger.

- Jeg er god til at skrive sange. Men jeg synes ikke, teksterne er kontroversielle. Det er alle andre, der er kedelige. Når nogen siger til mig, at de synes, jeg har lavet en god sang, tror jeg aldrig på dem. Jeg ved, jeg har lavet en god sang, når jeg ikke trykker fast forward, når jeg hører den i bilen.

Musik er alvor, mens mode mest er for sjov i Lily Allens verden.

- Mode kommer lettere til mig, end musik gør. Lige så stor en nydelse musik kan være, lige så smertefuldt kan det være for mig. Men hvis jeg skiftede min jobprofil på Instagram til modedesigner, ville det helt sikkert ændre sig, og så ville det være moden, der ville gøre mig stresset. Men jeg er ikke knyttet til mode på samme måde som musikken.

Lily Allen har to hjem. En lejlighed i London og et hus på landet i England. Og så drager Los Angeles hende. Her flyder sangene, og det er lettere for hende at leve sundt og godt, i hovedet og kroppen, selv om hun også sætter virkelig stor pris på en In-N-Out Burger, når hun er i L.A. Men hun kan maksimalt være væk fra sine børn i ni dage ad gangen. Så begynder hun at tude af afsavn. Det lyder nu heller ikke skidt at bo på landet i England.

- Jeg har et tøjarkiv i en af laderne i mit hus på landet. Min mand lavede det som en overraskelse til mig, og jeg tudbrølede af glæde. Glem MTV's Cribs. Det her er vildere. Min mand ser jo mine kreditkortudskrivninger, og han siger: "What the fuuuck?" Jeg tror, det var hans måde at få mit tøjforbrug til at give mening på og få det hele organiseret.

Det er nok meget smart med sådan en tøjlade, når ens samlergen er så udviklet, som Lily Allens er. Det ved Aimee.

- Du samler. Alt det, du godt kan lide, køber du fem af. Ligesom alle dine tracksuits. Og dine campingvogne, siger Aimee og ser et kort øjeblik op fra iPhone-skærmen.

- Jeg elsker campingvogne. Jeg kan godt panikke, hvis ikke jeg har mange eksemplarer af noget, jeg godt kan lide. Min seneste besættelse er Marc Jacobs-slacks, som jeg har gennemsøgt hele internettet for og nu har skaffet fem par af. Jeg vil ikke løbe tør for dem. Men jeg har aldrig tænkt over, at det skulle være mærkeligt.Nøgen mademoiselle
Forvirret, men velovervejet. Sådan beskriver Lily Allens sin egen stil.

- Jeg kan godt lide, når jeg kommer ned ad trappen fra soveværelset, og min mand reagerer sådan her: "Klæder du dig stadig som en teenager?!" Han kan bedst lide, når vi tager til Chanel-events, og jeg klæder mig voksent. Andre gange, hvis det er en event, som jeg virkelig ikke gider, kan jeg gå totalt imod dresscoden. Så fungerer mit outfit som et underspillet "Fuck you", siger Lily Allen.

Karl Lagerfeld, der har haft Lily Allen som muse, har beskrevet hende som "cool, ung og ekstremt vittig".

- Jeg elsker Lilys humor, hendes frækhed, hendes talent, hendes lille opstoppernæse og hendes perfekte décolleté, har han sagt til britisk Elle.

Lily Allen har været stjerne i Chanel No. 5-kampagnefilm og model for Coco Cocoon-tasken i 2009. Hvis ikke det skal være Chanel, skal det være nøgent.

- Jeg elsker at flyde rundt nøgen. Kun iklædt Mademoiselle-duften, siger Lily Allen og refererer til Marilyn Monroe, der efter sigende kun var iført Chanel No. 5 i sengen. Lily Allen kan godt lide sin seng. Den er bare svær at komme i.

- Jeg har en tendens til at arbejde til klokken to-tre om natten, særligt nu, hvor jeg skriver musik. Jeg spiser morgenmad med mine børn, så jeg står op med dem hver morgen klokken halv otte. Men så kravler jeg i seng igen og står først op klokken halv 12, siger den trætte mor, der giver sit bud på fremtiden. Hvad drømmer hun om?

- Intet. Det handler bare om at komme igennem dagen. Jeg kan ikke tænke længere. Kun på, hvornår jeg skal i seng igen.


LÆS OGSÅ: Søs Egelinds datter: "Derfor bor vi i min mors bofællesskab"

LÆS OGSÅ: 10 af de fedeste skuldertasker lige nu

LÆS OGSÅ: 11 typer: Det signalerer dine sneakers om dig - sarkasme kan foreskomme