Lise Rønne: Unge pigers kropsidealer er ikke mit ansvar
Foto: Viktor Nilsson, Bo Nymann

Lise Rønne: Unge pigers kropsidealer er ikke mit ansvar

DR-vært Lise Rønne er blevet kaldt "tændstiktynd", og det der er værre. Nu svarer hun igen.

"Tynd, tyndere tv-værtinde" skriver Ekstra Bladet allerede i 2008 og skriver Lise Rønne ind i "skærm-skeletternes klub", som også tæller "tændstikstynde" og "radmagre" kolleger som Camilla Ottesen og Andrea Elisabeth Rudolph. Og siden er den populære Lise Rønnes spinkle krop jævnligt blevet diskuteret i aviser og på de sociale medier.

I et stort interview i ALT for damerne nr. 18, forholder Lise Rønne sig for første gang til kritikken af, at hun er en dårlig rollemodel for unge piger, fordi hun er så tynd.

– Fokus burde jo være på, at jeg er en dygtig tv-vært. For det er jeg. Jeg har altid gjort mig umage og gået professionelt til mit job. På den måde kan jeg godt undre mig over, at det er det, der skal fylde. At jeg er slank, siger Lise Rønne.

Kritikken af hendes vægt i medierne kædes som regel sammen med, at hun er rollemodel for særligt en masse unge piger, når hun stiller sig op på scenen som tv-vært for eksempelvis X Factor.

"Det opleves som temmelig voldsomt at få ansvaret for en hel generations kropsidealer lagt på mine skuldre."

Men hvad tænker hun selv om sin rolle i den forbindelse – i forhold til kropsidealer og signalværdi?

– Det opleves som temmelig voldsomt at få ansvaret for en hel generations kropsidealer lagt på mine skuldre. Det er i al fald udtryk for en passivitet eller opgivenhed i forhold til eget forældreskab. Jeg synes ikke, det er andres ansvar, hvordan mine børn vokser op og ser på verden og på sig selv. Det er da mit ansvar. At give mig ansvaret for unge pigers forhold til deres krop svarer lidt til at lægge ansvaret for, hvordan mit barn trives, over på lærerne og pædagogerne, siger Lise Rønne.

Hun understreger, at hun har det job, hun har, fordi hun er en dygtig journalist og tv-vært ikke på grund af sin vægt.

Læs hele interviewet med Lise Rønne om kropsidealer, om andre kvinders holdninger til hende og om at være mor i denne uges ALT for damerne nr. 18/2014.

Lise Rønne, 35.

Journalist og tv-vært.

Bor på Østerbro med kæresten Mikkel Lucas Overby og deres to børn, Nelson på 4 år og Eva på halvandet.

Aktuel som vært for det internationale Melodi Grand Prix 2014, startende med semifinaler 6. og 8. maj og finale 10. maj – sammen med Pilou Asbæk og Nikolaj Koppel.

Læs mere på Eurovision.tv.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og X Factor