Interview med X Factor-dommer Mette Lindberg
SPONSORERET indhold

X Factor-dommer: "Jeg kunne spise bolognese til morgenmad, hvis det skulle være"

Hvis man kan hælde salt på det, spiser den nye X Factor-dommer det til morgenmad. Grøntsagssuppe med ris, bolognese og grød. Men den skal ikke være så tyk, at den tager livet af hende.

Foto: Andreas Houmann
26. jan. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Hvad spiser du til morgenmad derhjemme?
- Grøntsagssuppe med ris. Hver uge laver jeg en kæmpegryde, og så fryser jeg den ned i små portioner, som jeg tør op og varmer hver morgen. Jeg tilsætter frisk koriander eller estragon og friskhakket chili. Den skal smage af fyldig god, gammeldags suppe. Ikke sådan noget tyndt pis.

LÆS OGSÅ på ALT.dk: X Factor-vært Signe Linde: "Man må godt blære sig. På den gode måde"

Det lyder lidt hardcore med suppe om morgenen?
- Jeg har rejst meget i Thailand, og der spiser man ofte suppe om morgenen. Det føles let og godt i kroppen og holder mig mæt længe. Jeg er slet ikke til søde sager om morgenen, det gør mig bare træt. Jeg kunne spise bolognese til morgenmad, hvis det skulle være, men jeg kan nu også finde på at lave grød af havregryn, vand, tørret frugt og hakkede nødder. Den skal være helt tynd, ikke tyk. Jeg vil ikke kvæles af den. Jeg kan lige se spisesedlen for mig: "Chok! Kvinde slået ihjel af grød!"

Grød er hipt, men er det ikke mest for børn?
- Jeg spiste nu ikke grød som barn, men havregryn med vand, for jeg kunne ikke tåle mælkeprodukter. For at give den bare en lille smule smag strøede min far kakaopulver – fra dåsen med den afrikanske kvinde – udover, men det var meget tørt og bittert. Jeg ville hellere have Nesquik. Jeg har godt nok også spist mange rullepølse- og mørk pålægschokolademadder med margarine.

Hvor i verden er det bedste sted at spise morgenmad?
- Jeg har lige været i New York, og på The Coffee Shop ved Union Square får man serveret black beans, pocheret æg, spicy salsa og guacamole oven på braiserede kartofler. Det er altså virkelig godt. Det kan være svært at få top dollar morgenmadsæg i Danmark, og man kan ikke altid bestille dem, som man gerne vil have dem: flippet rundt, pocherede eller helt bløde.

Hvordan ser resten af din dag ud?
- Jeg skal holde møde med min stylist Nanna Rosenfeldt, som er mega–sej til at finde fede ting, der er lige mig. Senere skal jeg i studiet på Vesterbro og lave lidt musik med to af mine venner, Emil og Mikkel. Så skal jeg til reception på Østerbro hos min gode ven og The Asteroids Galaxy Tours partner in crime Lars Iversens kæreste Rikke Blicher, der lancerer smykkemærket Pichulik, som er lavet i Cape Town, i Skandinavien. I aften skal jeg til min mors 69-års fødselsdag i Herlev. Vi skal have hjemmelavede fiskefrikadeller med kartoffelsalat. Min mor og far har været på havnen og købt frisk torsk. Så bliver det ikke bedre.

Hvordan kunne din dag blive endnu bedre?
- Jeg synes, i dag er en ret god dag. Måske sker der lige lovlig meget. Jeg kan ikke lide at være en forhastet type og vil gerne være til stede, der hvor jeg er. Men hvis jeg skulle gøre min dag endnu bedre, skulle jeg også til koncert med Ulige Numre, guitaristen Lasse spiller også i Asteroids, på Vega og runde aftenen af på en bar, hvor man må ryge. Det kunne være McKluud eller Bo-Bi Bar.


LÆS OGSÅ: Tidligere X Factor-vært Signe Molde: "Jeg vil sgu da gerne synge solo"

LÆS OGSÅ: Patti Smith: "Jeg kunne aldrig forestille mig at gå op i likes"

LÆS OGSÅ: Emma Holten: "Dårligt selvværd er en integreret del af at være kvinde i det moderne samfund"