Opskrift Chicken Cashew

Mis Blog: Min største åbenbaring i et køkken

Efter en tur til Thailand, der gav mig smag for retten, har jeg brugt fire år på at ødelægge den hjemme i mit eget køkken. Men nu har jeg endelig knækken koden og har fået kørekort til at lave chicken cashew (ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์ eller Gai Pad Med Mamuang Himaphan eller kylling chasew - lyder knap så tjekket).

I 2009 var jeg på en måneds rejse i Asien. For det meste stod den på serveret mad, men også en tur på madkursus, hvor vi i bund og grund blev overbevist om, at tiden er bedre givet ud, hvis man ikke vælger at "morte" sig til sin egen grønne karrypasta. Og at fem chilier er tre for meget.

Siden den rejse har jeg forsøgt at efterligne en af de retter, der blev langet over disken – eller vognen – i de mange gadekøkkener; lynstegte grøntsager med cashewnødder og den der fantastiske sovs, jeg til sidst troede var lige så realistisk at kreere hjemme i eget køkken som helstegt enhjørning.

Og guderne skal vide, jeg har prøvet. Klaget min nød overfor personalet i mit lokale thaisupermarkedet, tæsket umulige ingredienser sammen i en sær pærevælling og delt frustrationen med venner over, at det aldrig blev sådan helt rigtigt.

For en måneds tid siden tikkede en besked ind fra min veninde, der har samme eventyrlyst i køkkenet som Christoffer Columbus på de syv have.

"Jeg har lyst til at kaste mig ud i chicken cashew. Kommer du til mad og øl?"

Og ja, det gjorde jeg selvfølgelig, og der på tallerkenen blev nødden knækket. Der skal sukker i. Og fond. Opskriften tog jeg med hjem. Og værsgo, den får I.

Opskrift på Chicken Cashew:

Sovsen (som er den, det hele handler om):

1,5 spsk fiskesovs

1 spsk soyasovs

1 spsk østerssovs

0,25 tsk salt

0,25 tsk sukker

0,25 dl kyllingefond

Start med at blande det hele sammen i en lille skål.

Til retten skal du som minimum bruge 200 g. kylling i strimler, en god håndfuld rå cashewnødder og grøntsager efter eget valg.

Jeg er især glad for at bruge gulerødder, broccoli, peberfugt, champignoner og forårsløg.

Steg kyllingen med hvidløg, tilsæt sovs og herefter grøntsager – efter fem-ti minutter tilsættes forårsløg, som steger med et minuts tid i wokken, og så er den himmelske spise færdig.

Server med basmatiris og cashewnødder på toppen - evt. lidt hakket koriander.

Velbekomme!

Mi

P.S. Den egner sig super godt til at få brugt grøntsagsrester fra køleren. Eksempelvis kål, spinat og spirer.

LÆS OGSÅ: Mis Blog: "Alle mine veninder har en"