Forlæng mobilens batteritid
Foto: Getty Images Få tips til at spare på strømmen, så din telefon kan holdes tændt i længere tid.

7 lette måder: Sådan forlænger du mobilens batteritid

Træt af, at din mobil hele tiden løber tør for batteri? Vi guider dig gennem tips til at spare på strømmen.

Skru ned for lyset

Du kender det sikkert. Mobilen er ved at løbe tør for strøm efter en lang dag på farten. Heldigvis er der en del, du kan gøre for at få batteriet til at holde, til du når hjem og kan sætte den til opladning. Især skærmen er en strømsluger uden lige. Skruer du ned for lysstyrken, er der batteritid at hente.

Slå bluetooth fra

Når bluetooth og wifi er slået til, arbejder mobilen hele tiden på højtryk for at finde forbindelser.

LÆS OGSÅ: Marie Kondo: Ryd op i dit hjem

Undgå videooptagelser

Video tærer på mobilens strømressourcer, så spar lige på videooptagelserne, hvis du skal klare dig igennem dagen med strøm på.

Luk apps

Mange af os har apps, der ligger og kører i baggrunden, som vi alligevel ikke bruger lige i dette sekund. På en iPhone lukker du dem ned ved at trykke to gange hurtigt efter hinanden på hjem-knappen og swipe hver åben app op mod mobilens top. Især kort-apps trækker meget levetid ud af dit batteri.

Aktivér flytilstand

Flytilstand begrænser strømforbruget, fordi mobilsignalet slukkes. Find flyfunktionen i indstillinger.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du helt sikkert glemmer at rengøre

Anskaf en powerbank

Bruger du din mobil meget i løbet af en dag, kan det være nødvendigt med en powerbank – et lille apparat, som oplader din mobil på farten. En powerbank er trådløs, kan typisk oplade flere mobiler ad gangen og skal kun oplades en eller to gange om ugen hjemmefra.

Oplad korrekt

Mange begår den fejl at oplade deres mobil flere gange om dagen – også inden batteriet overhovedet er løbet tør for strøm. Mindst én gang om måneden skal den køres helt i bund. Batteriet forringes yderligere, hvis du lader mobilen oplade en hel nat.

Kilde: Netkablet.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide