jurist og debattør Natasha Al-Hariri
SPONSORERET indhold

Natasha Al-Hariri: ”Jeg blev spyttet i ansigtet på Strøget, da jeg var 13 år gammel”

For jurist og debattør Natasha Al-Hariri er det største, når unge minoritetskvinder kan spejle sig i hende. For det var noget, hun i høj grad selv manglede, da hun var yngre. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Af: Juliane Nyborg og Emma Fjalland Lund Foto: Franne Voigt
07. apr. 2021 | Livsstil | ALT for damerne

”Jeg blev spyttet i ansigtet på Strøget, da jeg var 13 år gammel.”

Debattør og jurist Natasha Al-Hariri var netop begyndt at gå med tørklæde, da hun som ung blev udsat for noget, de færreste nok ville acceptere. Men dengang vidste hun ikke, at det faktisk var et overgreb, hun var blevet udsat for.

For hun havde ikke nogen at spejle sig i og kunne derfor hverken finde ud af at reagere eller navigere i det. Det fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

”Det var enormt skamfuldt for mig. Jeg var lige begyndt at bære tørklæde, og jeg forstod på det tidspunkt ikke, at det spyt faktisk var et overgreb. Det ændrede sig, da jeg begyndte at sige det højt, fordi folk reagerede meget voldsomt på den historie,” siger hun.

”Min familie reagerede selvfølgelig ekstremt voldsomt, da jeg fortalte dem det, men andre folks reaktion var vigtig, for den bekræftede mig i, hvor vanvittigt det faktisk var.”

Hvem er jeg?

Natasha Al-Hariris mor er libaneser, og hendes far er palæstinenser.

De er begge født og opvokset i Libanon, hvorfra de sammen flygtede fra den blodige borgerkrig. Natasha Al-Hariri kom til verden under forældrenes flugt og var fem måneder, da hun ankom til Danmark.

Men selvom hun er opvokset her i landet, har hun i løbet af sine ungdomsår mange gange savnet at have andre unge omkring sig, der ligesom hende var vokset op med to forældre, der var flygtninge og talte ”gebrokkent dansk”, lyder det fra den kendte debattør.

”Jeg følte mig meget alene i starten og gjorde mig mange overvejelser om, hvem jeg egentlig repræsenterede, for jeg havde aldrig spejlet mig ret meget i nogen, og jeg har aldrig villet repræsentere noget, for det er et enormt ansvar at tage på sig,” fortæller hun og fortsætter:

”Tænk, hvis jeg som barn og ung havde haft nogen at tale med de ting om. Måske det kunne have mindsket min identitetssplittelse.”

Både dansk og muslim

I dag sætter Natasha Al-Hariri en ære i at være et spejl og en rollemodel for unge med en flerkulturel baggrund. For som hun flere gange har gentaget i forskellige medier: Man kan godt både være dansk og muslim.

”Vi lever i et samfund, hvor unge i forvejen er pressede, stressede og har præstationsangst. Og så kan man oven i det lægge midlertidig opholdstilladelse, et smadret hjemland, familiemedlemmer i krig, og at du skal lære et nyt sprog og arbejde fuld tid ved siden af et fuldtidsstudie for at gøre dig fortjent til at kunne søge om en permanent opholdstilladelse,” siger hun og fortsætter:

”De her unge har også brug for nogen at spejle sig i, ligesom jeg havde. De er ikke flygtninge. De er mennesker. Med flugterfaringer.”

Læs hele interviewet med jurist og direktør for DFUNK Natasha Al-Hariri i denne uges ALT for damerne, hvor hun også fortæller om blandt andet de dødstrusler og hadbeskeder, hun har modtaget og hendes arbejde i DFUNK.

Anbefalet til dig