Peter Mygind
SPONSORERET indhold

Peter Mygind: Denne ting bør alle kvinder vide om mænd

Danske kvinder er kendt i hele verden for ikke bare at være højere og smukkere end gennemsnittet, men også for at være selvstændige og stærke. Men hvad tænker de danske mænd, som vi er vilde med, egentlig om os? Vi har spurgt skuespiller Peter Mygind og fået hans (k)ærlige svar.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Les Kaner
06. aug. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad kan mænd lære af kvinder?

– Mænd kan lære meget af kvinder. Min hustru gennem 27 år, Lise, lærer jeg så meget af. Lise er god til at være til stede der, hvor hun er. Hun giver sig hen. Generelt er det vidunderligt at se, hvor let kvinder har ved både at grine og græde. De overgiver sig til en stemning. Det ser mænd som et grænseoverskridende statustab. Jeg var ude og holde et foredrag på engelsk for 250 mennesker, der ikke anede, hvem jeg var. Her blev det så tydeligt, at kvinderne giver sig hen med det samme, lytter og morer sig, mens mændene lige skulle kommentere lidt negativt og demonstrere, at bare fordi jeg var manden ved mikrofonen, var de stadig alfahannerne.

Hvad skal mænd ikke prøve at kopiere fra kvinderne?

– Hvorfor skal vi ikke lade os inspirere? Jeg suger da alt til mig, og jeg elsker at arbejde med kvinder. Lige nu har jeg to kvinder, der løber rundt og husker mine rekvisitter for mig. Når jeg siger tak, så smiler de over hele hovedet. Det er så rent og umiddelbart, der er ikke noget med at spille hård. Men der er nogle gange, hvor kvinder stiller spørgsmålstegn ved, om de kan tage et job eller klare en opgave, hvor jeg tænker: ”Come on, skat! Spring nu ud i det!” Kvinder har en anden forsigtighed og byder først ind, når de er helt sikre på, at de kan det hele. Min hustru har gjort sig så umage i hele sit liv. Hun er coach og træner for virksomhedsledere, og hun forbereder sig helt vildt meget mere, end nogen mand ville gøre. Det er noget, I får med allerede fra 1. klasse. Pigerne skal være dygtige i skolen, drengene skal bare kunne sparke til en bold, så går det nok. Det er derfor, at I altid smører frokost til alle andre i familien først, når I selv er sultne, og føler, at I skal have mad med, der er lavet fra bunden, når I kommer til sommerfesten i børnehaven. Skid på det, og køb en pizza. I skal øve jer på at gøre livet nemmere for jer selv.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Koppel: "En verden reageret af kvinder ville uden tvivl være en bedre verden"

Hvad burde kvinder vide om mænd?

– Vi vil jer det bedste, og vi har ingen intentioner om at gøre jer ondt. I føler tit, at vi overser jer og ikke er omsorgsfulde nok. Fortæl os, at vi skal kramme jer. Også når I tænker: ”Det må du sgu da vide efter 25 år”. Nej, vi ved det ikke. Vi lægger os på sofaen, når vi er trætte, og vi ser ikke alt det, som I gør. Vi tror, at I rydder op eller ordner vasketøj, fordi I har lyst, fordi vi selv kun slår græs eller vasker bil, når vi har lyst. Hvis vi ikke hører jer, når I siger, at vi ikke rydder op, så sig det på en anden måde. Det kræver lige, at man trækker vejret dybt og klogt. For når man angriber et andet menneske, så angriber de tilbage. Prøv at sige: “Skatter, jeg ville elske, at du lige slog græsset og flyttede dit værktøj ud af garagen”. Hvis du savner nærvær, så sig: ”Jeg elsker, når du bare lytter” i stedet for “du er fucking latterlig, når du aldrig lytter”. Så bliver vi hårde og lukker i, fordi vi føler, at I angriber os.

Hvilken kvinde beundrer du mest og hvorfor?

– Min kone. Jeg mødte hende på tredje år på teateruddannelsen. Når du er på det sted i uddannelsen, kan du ikke være mere selvcentreret. At hun overhovedet kunne blive vild med mig, synes jeg stadig er imponerende. Hun er ultimativt den kvinde, jeg ser mest op til. Hendes nysgerrighed på sig selv og mod til at kigge ind i sig selv er ufattelig. Hun har vist mig, at vi skal turde flytte os i kærlighedens navn. Jeg har mødt mange modige, skønne kvinder, men Lise er number one.

Anbefalet til dig