Sådan bliver du bedre til at onanere (og få orgasmer)
SPONSORERET indhold

Sådan bliver du bedre til at onanere (og få orgasmer)

Bliv dus med din krop, slip hverdagen, og slap af. Sex med dig selv har mange fordele, så hold endelig fingrene under dynen, råder sexolog.

Af: Jo Brand Foto: All Over
16. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Nogle gør det hver dag, andre gør det aldrig. Nogle gør det for at stresse ned, andre gør det kun for nydelsen. Nogle bruger flere timer på det, mens andre kan klare det på et par minutter. Ja, vi taler om kvinder og masturbation. Og én der kender noget til det, er sexolog Signe Vandrup Bentzen. Hun har den holdning, at uanset hvordan og hvorledes, man griber det an, bør alle kvinder have et velfungerende sexliv med sig selv.

– Når du masturberer, lærer du at fokusere dine tanker på det, du laver med din krop. Det betyder, at du også vil være bedre til at gøre det, når du har en partner. Og det er altså noget af det, sex handler om: at lukke ned for hverdagstankerne, siger hun. Signe Vandrup Bentzen deler kvinder, der masturberer, op i to kategorier: De der har gjort det altid, og de der først er kommet i gang i en sen alder. 

– Masturbation er ikke kun det at gå efter orgasme, det er også bare at ligge med den ene hånd i skridtet, når du skal sove – bare fordi det er trygt og rart. Altså omgang med dit køn, som ikke har et praktisk formål, men er rent lystbetonet.

– Og min erfaring er, at de kvinder, der kender deres krop fra de var børn, som voksne har nemmere ved at få orgasme end dem, som er kommet sent i gang eller aldrig har gjort det, siger hun, der anslår, at omkring 80 procent af alle kvinder masturberer, mens 20 procent aldrig gør det.

LÆS OGSÅ: Defor kan du have svært ved at komme

Sund selv-sex
Et velfungerende gør det selv-sexliv er ikke kun vigtigt for et velfungerende sexliv. Der er nemlig en lang række andre fordele ved, at agere lagnernes svar på Bonderøven.

– Når du masturberer og oplever lyst, bliver der sendt en bølge af gode ting ud i kroppen som endorfiner og andre velværehormoner. Derfor virker det også mentalhygiejnisk og stabiliserende. Jeg kender kvinder, der i stand til at holde deres depression i skak ved at masturbere dagligt – på samme måde som andre løber en tur. Ligesom der også er kvinder, der gør det for at finde tilbage til kroppen efter en lang dag. Derudover er der selvfølgelig mange, der alene gør det for selve orgasmens skyld, siger hun og fortæller, at regelmæssig masturbation også kan være med at holde dine slimhinder velkørende.

– Jo mere gang, du har i dit sexliv, dets lettere kommer du også gennem overgangsalderen, fordi du fortæller din krop, at du er aktiv, og at der stadig er behov for væske. Selvom et velfungerende sexliv med en partner også kan føre ovennævnte fordele med sig, mener sexologen alligevel, at du skal holde gang i sexlivet med dig selv, når du har en kæreste.

– Jeg tror de fleste kvinder, som altid har masturberet, bliver ved, når de har en partner, mens kvinder, der først er begyndt sent, stopper. Men ligesom det kan give god mening i et forhold at være alene med dig selv en gang imellem, giver det også god mening at være alene med dig selv seksuelt. På den måde kan du finde ro, fred og glæde sig selv. Derudover sker der ifølge Signe Vandrup Bentzen også det, at kroppen ændrer sig, i takt med at du bliver ældre, hvilket giver endnu en god grund til at fortsætte masturbationen, selvom du er i forhold.

– Vi ændrer os også fysisk gennem livet, og derfor er der også en god idé lige at undersøge sig selv en gang imellem. Det behøver ikke være smaskliderligt, det handler bare om at finde ud af, hvad der er rart. Og hvad gør du så med al den viden, du erhverver om dig selv og din krop via masturbation? Ifølge Signe Vandrup Bentzen skal den selvfølgelig videregives til din partner:

– Mange kvinder synes, at masturbation er en meget privat sag. Dér er mange, der slet ikke indrømmer over for deres mand, at de gør det. Derfor kan det også være svært og meget sårbart at sige, hvad du godt kan lide, men jeg synes alligevel, at du skal instruere, alt det du kan. Og tænk lige over det – hvad ville du helst: at din partner sagde, hvad han godt kunne lide, eller at du gik i ti år uden at vide det? spørger Signe Vandrup Bentzen, der ligefrem mener, at det er dit ansvar at give ”nøglen til dig” videre, hvis du skifter partner.

– Og det er uanset om det er en professor i sexologi eller en mindre erfaren. Oftest sker der det, at din partner bliver nysgerrig og gerne vil høre mere. Hvis han har en vis ro og hviler i sig selv, kan det ligefrem være spændende for ham med anvisninger, siger Signe Vandrup Bentzen og fortæller, at informationerne kan leveres på mange måder.

– Hvis du ikke kan lide at snakke om det, kan det jo også bare være små lyde, vejrtrækning og et lille skub her og der, siger hun og beroliger med, at hun endnu aldrig har hørt om en mand, der har stillet sig op med hænderne i siden og med forargelse i stemme sagt: ”KAN DU VIRKELIG LIDE DET?!!!!

LÆS OGSÅ: 3 ting, du altid gerne have villet vide om din...

Hvordan masturberer kvinder?
Ovennævnte spørgsmål bliver ikke besvaret kort, når man spørger Signe Vandrup Bentzen.

– Nogle dasker klitoris hurtigt og effektivt rundt i manegen, andre trykker kønsbenet hårdt ned mod madrassen eller har en knytnæve mellem lårene. Nogle ligger med helt spredte ben, mens andre samler dem hårdt om dynen. Nogle har noget op i sig alle steder, mens andre ikke har noget oppe i sig. Så der er helt utroligt mange skønne måder at få orgasme på, siger Signe Vandrup Bentzen og fortæller om den mest alternative masturbationsteknik, hun har hørt om:

– Den amerikanske sexolog Betty Dodson fortalte om en kvindelig skrædder, der, når hun havde lukket sin butik og sendt sine ansatte hjem, tog et stykke velourstof, som hun bandt knuder på og derefter stak op i skede og hev ud en for en, inden hun stak den op igen. Nogle gange gjorde hun det i 20 minutter, andre gange en helt aften, siger Signe Vandrup Bentzen og fortæller, at de fleste kvinder, hun kender til, bruger omkring 20 minutter, når de masturberer.

Og hvor gør de det så?
– Mange, der har en partner, gør det, når de er i bad – så kan de også bruge bruseren. Ellers går de typisk lidt tidligere i seng som aftenen og gør det, mens manden sidder inde i stuen foran computeren. 

Sådan får din telefon dig op at ringe
Din smartphone kan mange ting – også i den mere lumre afdeling, og det er jo smart, for så har du altid sex lige ved hånden. Ud over at du kan sende og ikke mindst modtage sms’er, der handler om alt andet end indkøbslister og ”har du husket at få vasket bilen?”, kan du f.eks. bruge en app som Snapchat (der er gratis) til at sende og modtage billeder, der giver røde kinder, og som ikke egner sig til at ligge under ”fotos” på din telefon. Du kan også investere i en vibratorapp, som f.eks. iVibe Massager, der ifølge producenterne både kan afhjælpe ømme fødder og bruges mere intime steder til at ”spice” dit liv lidt op… App’en koster syv kroner i iTunes og seks (ti-hi) i Google Play. Og så er der bare tilbage at sige: God fornøjelse!

 

LÆS OGSÅ: Har du sex for din egen nydelse - eller for hans?