Sexolog Joan Ørting
Foto: Michael Stub Sexolog Joan Ørting gæster det nyeste afsnit i sæson 2 af Hendes Verdens podcast "Hele vejen rundt" i podcast-appen Talk Town.

Joan Ørting blev sexolog i et bollerum

Hvis man vil vide alt om sex, må man prøve det. Derfor gik Joan Ørting på kontroversiel sexskole i Holland, hvor eleverne fik besked på at dyrke sex med hinanden på gulvet, fortæller hun i en ny podcast.

I princippet kunne Joan Ørting være blevet i teaterbranchen, hvor hun kommer fra, men da hun første gang hørte, at man kunne blive sexolog, var hun hooked. Hun havde også fået en uddannelse i personlig udvikling, og siden læste hun til klinisk sexolog i Danmark. Men det var på en sexskole i Holland, hun for alvor lærte alt om sex.

– Det var learning by doing, fortæller den snart 60-årige sexolog i Hendes Verden podcastserien ”Hele vejen rundt”, som ligger i podcastappen Talk Town.

– Man tog simpelthen ned til Holland og tog sit tøj af.

I seng med hele verden

Mennesker fra hele verden var samlet på den kontroversielle skole, og undervisningen bestod blandt andet i, at eleverne gik i seng med hinanden.

– Det var sådan, at ”Nå, men i dag skal vi mødes i det her rum, og der er madrasser på gulvet, så I tager bare jeres tøj af, så sætter vi noget musik på, og der er nogle kurve med kondomer derovre, og I rækker bare hånden op, hvis I har brug for et,” husker Joan Ørting om den skelsættende tid i hendes liv.

– Vi vidste aldrig, hvor lang tid øvelserne tog. De kunne vare både fem og seks timer, forklarer hun.

Det var en uddannelse, der udviklede hende, men det blev også for meget på et tidspunkt.

– Til at starte med synes jeg bare, det var vildt spændende at være der, men til sidst var jeg godt nok træt. Man havde ikke sin egen vilje. Det var virkelig et spøjst sted at være. Man havde ikke ur på, og man kunne ikke selv bestemme, om man lige skulle op og tage en lur. Hvert eneste minut var planlagt, og ofte sov vi ikke i flere døgn.

Kort efter opholdet i Holland brød Joan Ørting igennem i medierne og blev landets mest kendte sexolog. I dag har hun egen virksomhed med foredrag, undervisning og sin egen sexologiskole.

LYT TIL AFSNITTET MED JOAN ØRTING I TALK TOWN LIGE HER

Om podcasten 'Hele vejen rundt'

HeleVejenRundt_final_til_artikel.jpg

Hele vejen rundt om de kendte

Der findes omveje, afveje, lige veje og genveje. Der findes kommandoveje og veje, der går lige i hjertet.

Vi spørger en række kendte mennesker om deres veje rundt i livet. 

Hvornår har livet været lige ud af landevejen, og hvornår har de for alvor mistet vejgrebet?

LYT TIL HELE VEJEN RUNDT

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Sex, Podcast og Kendte