Sofie Linde om graviditet

Foto: Les Kaner Det er langt fra en dans på roser at være gravid, mener Sofie Linde.

Sofie Linde om graviditet

Sofie Linde: ”Jeg synes ikke, at kvinder tager nok credit for, hvor hårdt det er at være gravid”

I Sofie Lindes mave ligger Trine og putter sig. Men det dér med at være gravid er slet ikke så fedt, fortæller den folkekære tv-vært i denne uges ALT for damerne.

2018 bliver et travlt år for den populære tv-vært Sofie Linde.

I maven ligger Trine nemlig og vokser sig stor, inden hun i starten af det nye år ser dagens lys - nogenlunde samtidig med at X Factors sidste liveshows løber over skærmen med Sofie i værtsrollen.

Men faktisk er det slet ikke så fedt det dér med at være gravid. Det fortæller den lattermilde Sofie i denne uges ALT for damerne.

- Det er så tungt. Det er svært, synes jeg, at være blevet så stor. Der er mange ting, som jeg fuldstændig har underkendt, når jeg har snakket med mine gravide veninder før i tiden. Jeg har været sådan: Årh, slap da af, du ser så flot ud med mave, det er da det pæneste i verden, og baby vejer jo ikke mere end to kilo, så det kan da ikke være så slemt... Men det er bare fucking hårdt. Og jeg synes slet ikke, at kvinder tager nok credit for, HVOR hårdt det er at være gravid. Man er jo skør i hovedet. Fuldstændig bims. Jeg kan græde over en dyredokumentar i fjernsynet, og når jeg først får lukket op for de kanaler, er jeg ikke til at stoppe igen, siger hun.

Sindssygt godt gået

Og så er der skyldfølelsen, som rammer det øjeblik, man bliver gravid. 

Vi kvinder er nemlig for dårlige til at tale om det svære, mener Sofie, som savner en bundærlig graviditetsbog, der fortæller om voksende brystvorter, blødende tandkød – og som roser én, når man har kvittet smøgerne.

- Det første, du får, når du bliver gravid, er skyldfølelse og angst. Lige pludselig er der noget, der er vigtigere end dig selv, og som du skal huske på hele tiden. Og du kommer til at tænke, shit, jeg var sgu da i byen…Og jeg er også rimelig glad for cigaretter... Altså, jeg skulle jo stoppe med at ryge, og det har været enormt svært. Og der findes bare ikke det der sted, hvor der står: Sindssygt godt gået, at du bare stoppede med at ryge fra den ene dag til den anden! Næh, det er bare sådan: Selvfølgelig skal du det. Ellers kan dit barn dø. Jeg synes næsten kun, du kan gøre ting forkert, når du er gravid, siger hun.

Sofie Linde, 28

* Kæreste med tv-vært Joakim Ingversen.

* Tidligere vært på DR's "Ramasjang", "Ultra", "MGP", "Sofie Linde Show" og "Sommer Summarum"

* Vært for sidste sæson af X Factor på DR.

Alligevel kan en dårlig dag hurtigt vendes til en god en af slagsen, når Trine gør opmærksom på sig selv. Så glemmer Sofie alt om misforståede råd, besværligheder og de ekstra kilo på sidebenene.

- Jeg bliver vildt glad flere gange om dagen, når der lige bliver tjekket ind fra maven. Det er jo det hele værd. Nu kender jeg hende, jeg ved, hun vågner omkring kl. 23, når jeg rigtig gerne vil sove – og det kan jeg så ikke – og hun tjekker også lige ind, når jeg drikker noget koldt. Det er meget hyggeligt.

Læs hele interviewet med den lattermilde Sofie Linde i denne uges ALT for damerne, hvor hun også fortæller om sit forhold til Joakim og om at være rollemodel for helt unge piger.

Rollen som mor og værtinde er ikke de eneste titler, Sofie kan bryste sig af i det nye år. Kæresten, Joakim Ingversen, har nemlig været en tur på knæ, og efter artiklen til ALT for damerne er blevet trykt, er de to blevet hemmeligt viet på Københavns Rådhus. Det bekræfter Sofie Lindes manager, Line Breinholt, over for Ritzau

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kendte, Interview og Sofie Linde

610x200_woordy_knap2.jpeg