Sofie Linde
SPONSORERET indhold

Sofie Linde på Instagram: ”Det er urimeligt”

Tv-vært Sofie Linde støtter op om et borgerforslag, der er et opgør med Tjenestemandsreformen fra 1969.

Af:: Sara Wilkins Foto: Anthon Unger/Her & Nu
17. mar. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Sidste måned bakkede tv-vært Sofie Linde op om et borgerforslag, der skal sikre bedre rettigheder til fødende og ikke mindst bedre arbejdsbetingelser for de danske jordemødre.

Nu bakker hun op om endnu et borgerforslag, der indtil videre har fået over 50.000 underskrifter, der handler om ophævelse af Tjenestemandsreformen fra 1969, hvor offentligt ansatte er placeret på forskellige løntrin:

”Vi ser i dag, at offentligt ansatte i de kvindedominerede fag har et betydeligt lønefterslæb. De aflønnes hverken i overensstemmelse med deres uddannelseslængde eller med deres faglige ansvar, fordi Tjenestemandsreformen fastlåser faggrupperne på et lavere løntrin efter datidens normer”, lyder det bl.a. i borgerforslaget.

”Resultatet er, at for eksempel sygeplejersker og pædagoger får en langt lavere løn end skolelærere og politibetjente”.

"Tillykke til os alle sammen"

Sofie Linde lykønsker alle med, at borgerforslagt indtil videre har fået over 50.000 underskrifter, hvilket betyder, at Folketinget skal tage stilling til det.

”Det er urimeligt, at socialrådgivere, jordemødre og pædagoger er lavere lønnet end fag med samme uddannelseslængde. De er vigtige for vores samfund. Det skal de honoreres for”, skriver Sofie Linde blandt andet i sin Instagram-story, og afslutter:

”Tillykke med det første vigtige skridt til os alle sammen”.

Anbefalet til dig