Sugarlog: Resultatet efter tre ugers sukkerafvænning

Sugarlog: Resultatet efter tre ugers sukkerafvænning

Forsager du sukker og alle dets gerninger? Ja!Den sætning har kørt i tomgang i mit hoved de seneste tre uger, hvor vi på webredaktionen har skippet søde sager i et forsøg på at se, hvor det vil bringe os hen i forhold til energiniveau og sundhed.

Det betyder, vi har droppet sukker, slik, kager, is, chokolade (og honning). Det har på ingen måder været et striks og fanatisk forsøg, hvor alt, der indeholder spor af glukose er blevet brændt på bålet. Derimod har det været en eliminering af de mest oplagte og unødvendige fristelser i hverdagen, som vi sagtens kunne overleve uden. Alle de overflødige kalorier, der ryger indenbords i en nærmest mekanisk, bevidstløs bevægelse.

Gedigent ansigtstab

Lad mig starte med at sige, at de tre uger har været HÅRDE! Det har været sindssygt svært at undvære det søde klimaks på en stille og rolig hjemmeaften og den lille brownie på brunchtallerkenen i weekenden. Det er faktisk der, det har været allersværest.

Timerne på arbejdet har været lettere. Fordi alle kendte til vores sukkerforskrækkelse ville det jo være et gedigent ansigtstab at stå med en skive citronmåne fra Lagkagehuset halvvejs nede i svælget. Det var ligesom ingen overvejelse. Derfor har den mest mærkbare forskel for mig personligt også været, hvor befriende det har været at smide den momentane skizofreni, når nogen nævner ordet kage, over bord. Den indre dialog var blevet skiftet ud med en kort monolog: "nej". Slut. Færdig.

Og det vil jeg tage med mig videre. For i stedet for at leve i et evigt sukkerlimbo, hvor man (i hvert fald på en damebladsredaktion som vores) dagligt blive testet, så vil jeg forsat give slip på overvejelsen om, hvornår det er, man godt må? Og er det så lige nu i selskab med citronmånen, jeg skal "forkæle" mine smagsløg, blodbaner og fordøjelsessystem med den elskede sødme.

Jeg er kommet frem til, at det letteste må være at leve i en form for zoner. Arbejdet skal være en (næsten) sukkerfrizone for mig fremover (med mindre, er er hjemmelavet Bounty på menuen!), fordi kage og slik her mere ender som en lappeløsning på et energiproblem frem for nydelse.

Jeg vil nyde mit sukker!

Tilgiv mig, jeg har "syndet"

Lad mig slå fast, at jeg egentlig hader begrebet "synde" brugt om at spise noget sødt eller lækkert. Men vi fortsætter lige i Bibel-terminologien fra før og ja, jeg har ikke været et fromt barn. Jeg har syndet. Og som jeg har lagt op til, var det ikke på arbejdet. Det var på min hjemmearbejdsdag, hvor kagerne i vinduet hos konditoren overfor min lejlighed lokkede med sirenesang i en grad, der var uimodståelig!

Jeg købte en nøddetærte. DEN VAR HIMMELSK!! Jeg nød den i FULDE drag og det er den slags nydelse, jeg vil forsøge at finde mere af i fremtiden. Mindre hjernedød sukkerkonsumering.

På de tre uger, er min mave blevet væsentligt fladere, og jeg har ikke helt så stor en drift mod alt sukker.

Hvad angår energiniveauet, så har det ikke peaket. Det skyldes måske en periode med dårlig søvn, eller at man skal gennemgå sin kost for sukker med en tættekam. Det gjorde en kollega på et søstermagasin her i huset. Pisket til at tjekke indholdsfortegnelser på ALT, fik hun givet sukkertrangen et ordentligt spark bagi, og energiniveauet et hidsigt skub opad! Det har til gengæld krævet en ihærdig og målrettet, næsten overskyggende indsats, fortalte hun over en frokost.

Konklusion

Det, jeg som sagt har fået ud af de tre ugers sukkercølibat, har været et mere bevidst indtag og faktisk også større nydelse. Jeg tror (og håber), jeg vil kunne fortsætte ad samme sti og vil anbefale dig at prøve et sukkerboykot i tre uger, hvis du synes, du er for styret af din sukkertrang. Det har betydet meget for mig, at få det på afstand i tre uger – det gør det lidt nemmere at skille skidt fra kanel og finde ud af, hvornår jeg forkæler mig selv i modsætning til at lade "sukkernarkomanien" slå kløerne i mig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du spiser sukker