Warszawa
SPONSORERET indhold

5 tip til fantastiske Warszawa

Helle Bay Eriksen, 46 år, Nordic Beauty Manager hos Mildh Press. Helle har tidligere boet i Warszawa i forbindelse med sit arbejde og har en stor forkærlighed for byen.

Af: Anne Niluka Iversen Foto: Jesper Egholm, Fotolia, Alamy, bilages.pl
27. jul. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

KØB
Er man interesseret i kunst og kunsthåndværk, kan man gøre gode køb i Polen. At være kunstner har altid haft høj status, og der er en rig kultur med mange udøvende kunstnere inden for mange discipliner.


SE
Stare Miasto, den gamle bydel midt i byen. Warszawas rige historie er det, som for alvor får én til at sætte pris på byen. Det er en rekonstruktion af bykernen – delvis baseret på gamle malerier. Under 2. Verdenskrig lå byen fuldkommen i ruiner. Polakkerne samlede alle brugbare materialer op fra de udbombede ruiner og byggede husene op igen. Sten for sten. Den viden gør, efter min mening, bykernen mere bemærkelsesværdig, end hvis bygningerne havde været de originale.

Stare Miasto

LÆS OGSÅ: Rejs i Jane Austens fodspor

OPLEV
Man skal opleve udsigten fra Kulturpaladset midt i byen – en reminiscens fra Sovjettiden. Mange lokale mener, det er den bedste udsigt i byen, fordi det er det eneste sted, man ikke kan se Kulturpaladset! Køn er bygningen ikke, men den er et minde om en tid, hvor landet var underlagt Sovjet. En tid som har betydet meget for polakkernes selvforståelse.
Plac Defilad 1

Kulturpaladset

SHOP
De fleste internationale mærkevarer kan købes i Warzawas moderne shoppingcentre – de fleste af dem overgår det, vi finder i Danmark. Prøv f.eks. Złote Tarasy eller Galaria Mokotow. Ulica Chmielna, en gågade centralt i byen, er også et besøg værd.
Zlotetarasy.pl

Zlote Tarasy

SPIS
Magda Gessler har været foregangskvinde i en modernisering af det traditionelle polske køkken, og det er et spændende møde. Hun ejer flere restauranter, bl.a. ”Hvide gås” – Biała Gęś. Indretningen er måske lidt kitchet, men det er en del af oplevelsen. Prøv en Chłodnik. En pink, kold sommersuppe med rødbeder, kefir og lidt grønne urter. Den smager himmelsk.
Bialages.pl


LÆS OGSÅ: Oplev designerens Amsterdam