Tag på miniferie i Palma
SPONSORERET indhold

Tag på miniferie i Palma

Sangria, shopping og masser af solskin. Mallorcas hovedby Palma er blevet en populær destination til miniferie. Et skønt "getaway" i smukke og autentiske omgivelser med lune aftener og lækre specialiteter.

Af: Louise Gregersen og Christina Hoffmann Foto: Louise Gregersen og Christina Hoffmann
25. dec. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

"Buenos dias"! Den ældre herre i jakkesæt og nypudsede sko lægger hatten på stambordet, tørrer sveden af panden og hilser velkendt på tjeneren i baren. De udveksler et par ord om vejret. Imens drysser et par forretningskvinder i høje stiletter og en familie ind ad døren og snupper hjemmevant et par stykker tapas fra disken, der står klar til siesta. Vi er havnet på den traditionelle tapasbar Lizarran midt i Palma. Den syner ikke af meget udefra, men på de skæve træstole sammen med spanierne nyder vi udsøgt ost, skinke og hvidløgsstegte rejer, og det går hurtigt op for os, hvorfor de lokale har gjort Lizarran til stamsted. I baren kan vi vælge mellem 20 tallerkner med pinchos (pindemadder) bestående af ost, kød, spejlæg, sardiner og andre sjove specialiteter, mikset på alle tænkelige måder. Vi er de eneste turister, men tjenerne sludrer såvel med os som med de andre gæster. Ingen har travlt. Alle giver sig tid til at nyde lækkerierne og være til stede i nuet.Et par dage før frokosten på Lizarran lander vi på Mallorca og kører i vores lejede bil mod vores hotel. Tre kvarter senere ankommer vi til det 5-stjernede hotel "Iberostar Jardin de Sol Suites" i kystbyen Santa Ponsa 22 km vest for Palma. Vi har bevidst valgt et hotel uden for hovedbyen, fordi vi ønsker at kombinere byferie med wellness, og dét kan Iberostar: "Argh" stilheden sniger sig ind i kroppen, og hverdagen slipper sit tag. Det er skønt at kombinere Palmas pulserende byliv med at trække os tilbage til et lækkert hotel i rolige omgivelser – kun afbrudt af bølgeskvulp – og nårh ja, lyden af vores vilde hyl, da vi trækker gardinerne til side i vores suite på femte sal og ser den enorme terrasse, der tager imod os med udsigt til azurblåt hav.
Vi flader ud på hver vores solseng med udsigt til Middelhavet og nyder ferieøen, der har gennemgået en stor forvandling siden dagene med grisefester og sokker i badetøflerne. I dag er det 4- og 5-stjernede hoteller, der lokker med golf og spa resort. Det er formentlig denne forandring, der har fået kendisser som Michael Douglas og Claudia Schiffer til at investere i ferieboliger på den lille ø.DE BEDSTE SHOPPESTEDER
Billigt
Den spanske tøjkæde Zaras butik ligger i gaden Passeig des Born – det er en stor forretning i flere etager. Vi køber lækre stiletter til 220 kr. og fantastiske kjoler til 170 kr. stykket i sæsonens moderigtige farver. Du kan også besøge Zara Home-butikken i samme gade, hvor du kan få alt fra sengetøj til brødkurve, og her er der også penge at spare.
Zara.com

Sjovest
Gaden Jaume II, der ligger tæt på katedralen La Seu, er efter vores mening den sjoveste. Strædet er ekstremt smalt, så de små butikker nærmest hopper ud af murene. Den sjoveste butik finder vi i Calle Santo Domingo1. Med bøjet nakke bevæger vi os ind i den lillebitte delikatessebutik Colmado Santo Domingo, der minder om noget fra Gullivers rejse til Lilleputland. Butikken er kendt for sine lækre lokale pølser Sobrasada, der hænger ned fra loftet og frister. Vi har lyst til at købe alt fra chiliranker til oste, men inden du fylder poserne, så hold øje med priserne. Alt sælges til turistpriser.
Colmadosantodomingo.com

Dagens kup
I den franske kosmetikkæde Sephora finder vi ikke kun et overdådigt udvalg af produkter, der er også gode penge af spare. Vi køber bl.a. et fantastisk miniature badekar med løvefødder til badeværelset, som vi fylder til randen med lækre bade- og lotionprodukter til kun 180 kr.
C/ Sindicato, 34, Palma.
Sephora.com

Luksus
En af Palmas mest eksklusive gader er Avinguda Jaume III, hvor vi beundrer de dyre forretninger som Cartier, Versace og Mont Blant. Vi når også et hurtigt stop i stormagasinet El Corte Ingles, der er Palmas svar på Magasin og har en lækker afdeling med tasker, mapper og punge. Generelt matcher priserne på Avinguda Jaume III ikke vores budget, til gengæld er det en fornøjelse at slentre ned gennem den dekorative og smukke gade.
Elcorteingles.es

HER SPISER DU BEDST
Bedste stræde
Gaden Apuntadores, tæt på katedralen La Seu, er den gade, som den lokale kusk i sin hestevogn anbefaler, når du spørger efter tapas. Strædet ligner en teaterkulisse, der med sine store Harry Potter lignende porte, antikke gadelamper og blyindfattede ruder byder på ægte spansk stemning og et enormt udbud af tapas. På Restaurant Sazón får vi lækker bruschetta som appetizer sammen med en stærk sangria, der næsten sparker skoene af os. Hovedretten består af seks anretninger med kartofler, fisk, svinekød, grøntsager og oliven, og den kan sagtens deles af to.
Samlet pris for to: 218 kr.
Apuntadores 3+4, La Lonja, Palma.

Bedste spiseoplevelse
Tapasbaren Lizarran byder på ægte spansk stemning og lækker tapas sammen med de lokale. Her kan du enten bestille dagens platte med skinke og ost til 45 kr. eller vælge mellem tyve forskellige slags tapas i baren, hvor du betaler per styk. Vi smager på ost, pølser og hvidløgsdampede rejer, der alt sammen smager himmelsk, og betjeningen er utrolig sød og imødekommende.
C/ Brondo, 6, Palma.
Lizarran.es

Bedste mellemmåltid
ES3 Bar er en sjov og farverig café, der ligger i en hyggelig gård tæt ved havnekajen. Indehaveren går rundt i en spraglet kjole og betjener sine gæster. Vi bestiller en omgang bruschetta til 38 kr. og får den serveret på et spækbræt. Den er både lækker og sprød. Det perfekte mellemmåltid efter en lang shoppingdag.
Placa Drassana, La Lonja, Palma.

Bedste cocktail
Baren Neocultural ligger i restaurantkvarteret La Lonja og byder på festlig stemning i spændende og rustikke rammer. Her er der dømt spansk "afterskiing" med såvel lokale som turister, der danser og drikker, og duften af søde cocktails får tænderne til at løbe i vand. Du kan bestille en klassisk cocktail med et tvist af neokultur: rosenvand, basilikum eller ingefær til 55 kr.
C/ Boteria 8, Palma
Neocultural.com

Bedste kop kaffe
Restaurant Gotic på Plaza de La Lonja ligger dejligt centralt i hjertet af restaurantkvarteret La Lonja. Vi lander i et par bløde stole og bestiller en café latte til 20 kr. Pladsen er hele Europas terrasse, hvor de internationale stemmer summer under palmerne. Som en del af turistpakken dukker der dog flere gadesælgere op, som forsøger at sælge alskens kopivarer, ure og plastikfløjter, så hvis du ikke er til det, skal du måske vælge en plads i midten eller finde et andet sted.

Gå ikke glip af:
Hvis du vil have ægte spansk mode i en eksplosion af stærke farver, så er kæden Desigual lige sagen. Tøjet er kendt for sit spraglede design, uanset om det er til mænd eller kvinder. Striber, blomster og prikker bliver mikset på såvel tøj, sko som tasker.
Carrer del Sindicat 9, Palma.
Desigual.com

Det bedste p-tip:
Det er dyrt at parkere i city, så stil bilen gratis ved havnefronten og spadser ind til centrum. Det giver motion, og det er en flot tur med de mange luksusyachts og den smukke katedral La Seu i baggrunden.Ta' et pusterum:

Efter et par timers shopping kan du smide skoene ved den store plads ved katedralen La Seu, der er Palmas åndehul og det perfekte sted at hvile de trætte ben. Her suger vi livet til os, mens hestevogne trasker forbi, og springvandet plasker i baggrunden.

Her bor du bedst:
Hvis du vil have luksus og nyde livet med afslapning, wellness og forkælelse ved siden af bylivet, så er det 5-stjernede hotel Iberostar Jardin de Sol Suites helt perfekt. Det ligger 22 km vest for Palma og tilbyder kun suiter med spabad, balkon eller terrasse og havudsigt. Vi bor i en terrassesuite, som består af soveværelse, badeværelse med spa, køkken, stue og en kæmpe terrasse i tre afdelinger med bord/stole, daybed under pavillon og solsenge med dejlig udsigt over bugten – og så er der selvfølgelig en bruser, hvis det bliver for varmt. Bedst af det hele er, at suiten ligger på femte sal – altså ingen kryb, til gengæld en fantastisk udsigt.
Hotellet har fitnessrum, inde-pool, stort udendørs poolområde og wellnessafdeling til fri afbenyttelse.
Pris for fire overnatninger inkl. morgenmad: 3.035 kr. for to personer i april.
Læs mere her: Fdm.dk og søg på Iberostar Jardin de Sol Suites.Sådan rejste vi:

Vi fløj direkte (3 timer) til Palma til 2.200 kr. per person. Det kan gøres billigere. I samarbejde med FDM Travel bestilte vi fire overnatninger på "Iberostar Jardin de Sol Suites" og lejede bil. Pris for fire overnatninger inkl. morgenmad: 3.035 kr. for to personer i april. Leje af bil for fire dage: 1.300 kr.