Tre måder du kan komme på glamping
Foto: Getty Images Du kan sagtens få lejrbålhygge uden beskidte negle.

Tre måder du kan komme på glamping

Har du hørt om "Glamping"? Her er den nye rejsetrend, der har taget Instagram med storm

Hvis du er vild med naturen, men ikke er så glad for snavs og beskidte fingre, så er ”glamping” et ord, du skal kende. Glamourøs camping er nemlig det nyeste nye på Instagram. Her er tre måder, du kan komme afsted på.

Camping-ferie anno 2018 behøver ikke at være lig med tynde liggeunderlag, kolde nætter og dårlig dåsemad. Tvært imod: Du kan sagtens campere og samtidig sove i bløde lagner og spise gourmetmad.

På det sociale medie Instagram kan man finde tusindvis af billeder af skønne telte, der er indrettet næsten som rigtige hjem. De er dekoreret med alt lige fra blomsterbuketter og lyskæder til lænestole og sofaborde.

Dette koncept kaldes ”Glamping”, og er bestemt ikke en døgnflue. Hvis man søger på hashtagget #glamping på Instagram, kommer der næsten en million billeder frem.

Ordet er en sammentrækning af ordene ”glamour” og ”camping”, og dækker over en form for camping, hvor du kan få frisk luft og smukke naturoplevelser, uden at skulle lægge luksusvanerne på hylden.

Glamping findes desuden i mange variationer. I den helt klassiske version, bor du i et stort telt ude i naturen – så stort, at der er plads til både seng og sofa. Men den glamourøse camping kan også foregå i en traditionel campingvogn eller en lille hytte.

Vi har fundet tre versioner af glamping, som du kan prøve, uanset dit behov og dit budget. Fælles for dem alle er dog, at du er garanteret et sjovt afbræk fra hverdagen.

Den eventyrlige version: Tag ud og rejse

Glamping er ikke kun oplagt, hvis du vil ud i naturen og har svært ved at undvære dine luksusvaner. Det er også en måde at få en anderledes og unik rejseoplevelse på.

Hvis du har mod på at rejse ud i verden, kan du nemlig finde en masse kreative og skøre glamping-overnatninger, der er et sjovt alternativ til de mere klassiske hoteller – og så ligger de ofte i helt fantastiske omgivelser.

Du kan blandt andet bo i telt i eksotisk jungleterræn eller leje dig ind i en gammel militærhelikopter.

Det er ikke svært at finde disse forskellige kreative glamping-oplevelser. Via hotel-app’en Air BNB kan du for eksempel finde alt fra små telte i folks baghaver til spektakulære telte i smukke omgivelser.

Også på den glamping-specialiserede webside Glamping Hub er der et stort udvalg af anderledes oplevelser.

Priserne varierer meget fra sted til sted, så du kan både finde prisvenlige steder for under 500 kr. pr. nat, eller meget luksuriøse oplevelser for over 3000 kr. pr. nat.

Oplev eksotiske steder i et luksus-telt. Foto: Getty Images.

Den private version: Køb dit eget telt

Hvis du vil gøre oplevelsen endnu mere personlig, kan du købe dit eget telt, som du kan indrette præcis, som du vil.

Lad dig for eksempel inspirere af bloggeren Emily Salomon og lav dit eget fine ”sommerhus” i baghaven – eller i dine forældres have, som hun har gjort det.

Emily Salomons telt i sine forældres have. Foto: Emily Salomon.

Emily Salomon i sit fine sommerhus. Foto: Emily Salomon.

Du kan købe det klassiske boble-telt, som på mange måder er indbegrebet af glamping, via den engelske side, Bell Tent Boutique.

Fordelen ved denne version er, at du kan føle dig helt hjemme ved at fylde dit glamping-telt med gamle møbler, du ikke bruger, farvestrålende nipsting eller hvad end der gør dig mest glad, når du skal slappe af.

På den måde kan du skabe et lille privat ’get-away’-sted uden at skulle for langt væk hjemmefra.

Men husk at finde et sted at stille teltet, før du køber det!

Et telt på fire meter i diameter koster cirka 4.500 kr. med al udstyr inkluderet.

Hos outnorth.dk har de et stort udvalg af egnede Clamping telte (sponsoreret)

Emily Salomons hund, Penny, foran teltet. Foto: Emily Salomon.

Den lette version: Tag på telttur i Danmark

Glamping behøver ikke være svært og langt væk for at være skønt. Der er masser af campingpladser og private personer, der tilbyder glamping-ophold hjemme i Danmark.

Du kan for eksempel tage en hyggelig tur til det naturskønne Svendborgsund eller tage en romantisk weekend til Bornholm.

Der er masser af dejlige steder, hvor du kan slappe af i den smukke danske natur. Alternativt er der også masser af glamping-steder i vores nabolande, Sverige og Tyskland.

Priserne for et telt til to ligger på cirka 650 kr. uden for højsæson og 1000 kr. i højsæsonen.

God glamping!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Instagram, Trends og Sommerhus