Centrum Jonas Risvig
SPONSORERET indhold

Var du også vild med Skam? Nu kan du se den nye danske ungdomsserie Centrum

Centrum er en ny dansk ungdomsserie, der handler om livet som ung under coronakrisen. Der bliver produceret og udgivet to afsnit om ugen, som afspejler de aktuelle problemstillinger, der opstår, når alt pludselig er aflyst, og man skal holde afstand til hinanden.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: PR
21. apr. 2020 | Livsstil | ALT.dk

”Ægte mennesker med ægte samtaler.”

Sådan beskriver filminstruktøren Jonas Risvig den nye danske ungdomsserie Centrum, han står bag, og som får premiere i dag kl. 12 på YouTube.

Serien tager fat i det, der er virkeligheden for langt de fleste af os lige nu: et forår og en sommer med social distancering. Hvor proppede studentervogne, festivaler og kys med Tinder-daten er noget, vi må se langt efter.

Læs også: Deltag i en online masterclass med Jada, Klamfyr og Soleima hjemme fra din sofa

Den nye serie er inspireret af den norske ungdomsserie Skam, men adskiller sig fra andre ungdomsserier, da den er skrevet af unge mennesker og ikke 10 mænd i et mødelokale, lyder det fra Jonas Risvig, der også har stået bag konceptet digital + social på Instagram, hvor han lavede virtuelle masterclasses med kendte danskere.

”Jeg er instruktør på serien, men jeg lader de unge have vetoret over alt, så ingen af os ved, hvad der kommer til at ske i næste uge. Det er seerne, der afgør det, så det er også dem, der bestemmer, hvordan det skal ende. Formålet med Centrum er, at serien skal være med til at give de unge en ekstra dimension i deres egen hverdag, i den forstand at de kan spejle sig i de problemstillinger, der udspiller sig i handlingen. Det må føles meget uforløst ikke at få den afslutning, som man har knoklet så hårdt for, når man går i 9. klasse eller bliver student,” siger han til ALT.dk og fortsætter:

”I en tid, hvor mange unge oplever følelsen af ensomhed og stress, er det de små åndehuller, som fx sidste skoledag eller en dejlig sommerdag, hvor man lige stopper op og nyder nuet uden at skulle skynde sig videre til det næste i livet,” lyder det fra Jonas Risvig.

Baseret på frivillighed

Han fortæller, at planen er, at der minimum skal udkomme 10 afsnit, men at serien fortsætter, så længe det giver mening.

Hvert afsnit er aktuelt med den virkelighed, vi befinder os i netop nu, så hvis der har været et nyt pressemøde, kan det indgå allerede i næste afsnit af serien.

Foruden tre nye skuespilspirer kommer der også til at være et kendt ansigt i hvert afsnit, blandet andet Stephania Potalivo, Andreas Jessen og Mick Øgendahl. Det skal være med til at tiltrække endnu flere seere, forklarer Jonas Risvig.

Serien er udelukkende lavet af frivilligt arbejde, og så er den filmet under den forudsætning, at den skal følge alle myndighedernes retningslinjer. Det betyder, at der skal holdes afstand på filmsettet – ligesom i virkeligheden.  

Hvad vil du gerne have ud af det her?
”Jeg håber, at de unge bliver bekræftet i, at alle de følelser, de går rundt med, findes, så de er ikke alene. Ligesom med digital + social har jeg gjort hele projektet til en læringsplatform, så man kan downloade alt det materiale, vi har brugt til at lave serien med. Jeg håber, at det kan give nogle unge blod på tanden til selv at gå ud og fortælle, hvad de oplever under coronakrisen – og måske blive en del af serien.”

Hvordan håber du, at Centrum ender?
”Forhåbentlig åbner serien sig mere og mere op ligesom resten af samfundet. Drømmen er, at det hele skal slutte af med en stor sensommerfest med en masse unge mennesker, der må mødes, kysse på deres crush og danse natten lang.”  

Centrum kan ses gratis på YouTube. Hver tirsdag og torsdag vil et nyt afsnit udkomme af ca. 10 minutters varighed, så længe det giver mening. Hvis du har lyst til at være en del af Centrum, kan du kontakte Jonas Risvig via Instagram.

Anbefalet til dig