Sådan genkender du en mor tilbage fra barsel
SPONSORERET indhold

10 tegn: Sådan spotter du en mor, der lige er vendt tilbage fra barsel

Udover det barnesæde, der er boltet fast til bagagebægret på hendes cykel, eller den aerodynamiske udfordring af en ladcykel, hun nu parkerer i cykelstativet, så er der andre tydelige tegn på, at du her har at gøre med en kvinde, som netop er genopstået fra barselsboblen – bær over med hende!

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Mi Skjold Brix
16. mar. 2017 | Børn | Vores Børn

1. Manke

Hvor graviditeten velsignede hende med en prægtig manke pga. graviditetshormonerne, der fik hårfældningen til at stagnere, så er status mere brutal postpartum. Før eller siden begynder de før så standhaftige hårstrå at falde på stribe, og det efterlader med tiden en helt særlig udgroning, der bedst kan betegnes som ufrivillig undercut eller pandehår.

2. Fri dressur

Tænker du, at hendes brystparti er usædvanligt løssluppen lige pludselig, så er der formentlig tale om en amme-bh, der ikke blev lukket i farten. Bær over med hende! Og prik hende eventuelt diskret på skulderen. Eller send en mail. Det bliver hun glad for!

LÆS OGSÅ: Hårtab: Har du også fået barselsgarn?

3. Reflekser som en ninja

Hvis nogen i en omkreds af to meter får skubbet til et glas vand, der målrettet har kurs mod gulvet, så griber hun det i en lynhurtig bevægelse, næsten før hun selv bemærker det. Hendes reflekser er skærpede efter utallige halsbrækkende redningsaktioner, der involvere yngel og diverse trin, kanter og væsker.

4. A B C… F D?

Lige så hurtige, som hendes reflekser er blevet, ligeså sløjt står det til med den form for paratviden, man ville forvente af de fleste voksne. Bed hende om at fremsige tre-tabellen eller alfabetet, og du vil nok gå af kedsomhed, før hun når at blive færdig. Hun skal først tænke sig varm, og det kan tage flere måneder.

5. Levende kradsetræ

Hvis du spotter sporadiske rifter på hals og bryst, er det formentlig ikke noget, du skal bekymre dig om. Ammende unger har hver deres hyggebeskæftigelse, når de bliver lagt til. Nogle synes, det fedeste er at hvæsse klør og gå til angreb på mors dekolletage.

6. Pusletaske forklædt som dametaske

Selvom den har skiftet udseende, så indeholder tasken, hun altid har med sig, stadig vådservietter, børnevenlige snacks, pangfarvet legetøj og sut for bare at nævne en brøkdel af det babyrelaterede taskefyld. Det er godt at være beredt! Man kunne fristes til at tro, at det faktisk er det, hele barslen handler om; at få banket ind i knolden på en nybagt mor, hvor mange uforudsete ting, hun skal være forberedt på.

LÆS OGSÅ: 11 tips: Sådan overlever du den første tid som nybagt mor

7. Skåler for lidt – eller meget

Selvom hun måske før var frisk på en fyraftensøl, så snart lejligheden bød sig, så ser livet anderledes ud nu, hvor hun drøner, så snart det ringer ud. Der er nemlig noget kvalitetstid, der venter på at blive spenderet med det bedste menneske af dem alle. Og så må øl, bobler og andre berusende væsker vente. Til gengæld kan hun udvikle sig til en bundløs brønd, når hun endelig får mulighed for at give los en sjælden gang. Vi kalder det julefrokostsyndromet. 

8. Morhjelmen

Hun har givet afkald på de gode hårdage til fordel for (relativt) trygt at kunne springe op på jernhesten og hjule afsted i den dødsfælde, vi forældre kalder trafikken. Så hvis ikke du lige spotter hende på cykelhjelmen, når hun møder ind, kan du også spejde efter den helt særligt flade hårpragt, der kendetegner den tilbagevendte mor.

9. Intravenøst kaffedrop

Den eneste måde, hun kan få mere kaffe indenbords, ville være med drop. Hvis ikke hun er velsignet med et englebarn med smag for søvn, aflægger hun kaffeautomaten hyppige visit, og kan kendes på kaffeånden, kaffekoppen på hendes bord, der aldrig når at tørre ind og replikken ”er der andre, der skal tanke op?” efterfulgt af en skør grimasse, der er hendes forsøg på at kvæle et gab.

10. Grød i børnehøjde

Som det gør sig gældende med en ikke fikseret amme-bh, så er det også god stil diskret at lade din tilbagevendte kollega vide, at hun har grød på bukserne. Eller snot på skulderen. For det har hun. Tit. Det er desværre et af de tydeligste tegn på en postbarselskollega. Så sig det – eller forær hende en havregrynsfarvet onesie.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen: “De er små i så kort tid, så NYD det!”

LÆS OGSÅ: Blog: ”Det er godt nok flot, du sådan kommer ud”

LÆS OGSÅ: Blog: Jeg er helt ude af takt, men det er vel ok?