9 værste graviditetsgener, ingen havde fortalt mig om
SPONSORERET indhold

Klumme: Her er de 9 værste graviditetsgener, ingen havde fortalt mig om

Den ”søde” ventetid byder på en del overraskelser for en gravid. Sådan var det i hvert fald for klummeskribent Amalie Nebelong.

Af:: Amalie Nebelong Foto: Getty Images
09. apr. 2021 | Børn | Vores Børn

Ja, der er kvalmen og ja, der er de mærkelige spisevaner. Men hvad med de 117 andre ubekvemmeligheder, der følger med den ”søde” ventetid?

Jeg kan i hvert fald komme i tanke om 9 graviditetsgener, ingen havde været så venlige at forberede mig på inden, jeg blev gravid.

1. Tung, tungere, tungest

At jeg kunne tage 25 kilo på under en graviditet uden at have synderligt med vand i kroppen og uden, at jeg var først i køen til basserne hos den økologiske bager – dén havde jeg ikke set komme.

2. Ligge på ryggen

Stor og tyk gravid? Jeg lægger mig lige ned. Nåh nej! I hvert fald ikke på ryggen. For åbenbart er det helt normalt, at man, når man når et vist punkt, ikke kan ligge på ryggen længere uden at få det virkelig dårligt. Noget med, at den store pulsåre i ryggen bliver mast.

3. Heldagskvalme

Morgenkvalme? Nej, det kan for de særligt uheldige (mig) vare hele dagen.

4. Ligamentsmerter

Som gravid følte jeg hurtigt, at jeg blev påduttet nærmest at skulle dyrke endnu mere motion, end et normalt menneske skal. Men lange gåture er bare ikke særlig bekvemme, når man f.eks. har ”ligamentsmerter”.

Det føles lidt som knive i underlivet, der fremprovokeres, når man som gravid tager for lange skridt. Så, rask gåtur rundt om Søerne? Ja okay med museskridt.

5. Sult 24/7

At undgå at blive tyk som gravid kan virkelig være en udfordring (med mindre du fra naturens side er udstyret med en helt vild forbrænding). For du er sulten hele tiden! 

Og hvis du forsøger at ignorere den lille stemme, der skriger på pølsehorn eller Risifrutti, svarer den tilbage med den helt store kvalmetur.

6. Tøjkrise

Glæder du dig til at gå i store flagrende kjoler, når du bliver højgravid? Forbered dig på, at du mange dage vil føle dig som et stort telt uden talje og med et par bombastiske totempæle under. I det mindste har du da begge ben solidt plantet på jorden (i dine Birkenstock-sandaler).

7. Nattisseri

Da jeg var højgravid, skulle jeg op at tisse minimum én gang om natten. Som en gammel kone.

8. Velmenende råd

Pludselig har alle en holdning til, hvad du må – og især ikke må. For eksempel er brie, som du ellers har en ubændig trang til, åbenbart den visse død over baby.

9. Kommentarer

Den ”søde” ventetid er ikke synderlig sød, når du nærmer dig slutningen og konstant får kommentarer som: ”Det må da være lige op over hva’?” selvom der stadig er to måneder til termin.

Det er ikke så mærkeligt, at jeg af mange årsager glædede mig helt vildt til at se min baby (og få min normale krop tilbage).

Anbefalet til dig