Caroline Wozniacki og David Lee

Foto: Nordic Entertainment Group Det er ikke altid lige nemt at være førstegangsforældre. Heller ikke for Caroline Wozniacki og David Lee.

Wozniacki & Lee

Caroline Wozniacki: ”Det er helt klart en anden tankegang, jeg skal have som forælder…”

Det kan være svært pludselig at sætte en andens behov foran sine egne, når man som Caroline Wozniacki og hendes mand, David Lee, igennem et helt liv og karriere som professionelle atleter altid har sat sig selv først. Nu åbner parret op om, hvordan det både er anderledes, nervepirrende og absolut fantastisk blive forældre.

Smilene og de forelskede blikke er ikke til at tage fejl af.

Caroline Wozniacki står med sin nyfødte datter i armene og hendes ægtefælle, den tidligere NBA All Star-spiller David Lee, bukker sig let ned for at komme endnu tættere på. Han har en arm omkring Carolines skulder, den anden hviler let på lille Oliva.

Men selvom kærligheden lyser ud af den lille familie, har processen op til graviditeten ikke været helt nem. Caroline har en kronisk sygdom, som krævede en særlig ”gameplan”, og så er der kontrollen. Det er nemlig ikke altid lige til, når en tredje person kommer ind regnestykket og vender op og ned på den struktur, de to tidligere professionelle atleter har været vant til hele livet.  

Parret er aktuelle i den nye dokumentarserie "Wozniacky & Lee" på Viaplay, og i den forbindelse har vi talt med dem om livet som tidligere professionelle atleter og om kærligheden, samt her om at være nybagte forældre:

LÆS OGSÅ: Sofie Linde: ”Efter første nat med baby råbte jeg: Er det meningen, at jeg skal gøre det her selv!?”

Caroline, du har før udtrykt bekymring for, om du, grundet din leddegigt, kunne gå igennem en graviditet. Kan du sætte et par ord på den bekymring?

Caroline: Inden jeg gik igennem hele processen, var jeg bekymret for alle mulige ting, som du ofte bliver, når du bliver diagnosticeret med en kronisk inflammatorisk sygdom, som jeg gjorde. En af mine største bekymringer var, hvorvidt jeg ville være i stand til at få min egen familie. Kunne jeg gøre det, og hvordan ville den i få fald se ud? Heldigvis havde jeg en rigtig dygtig læge, og sammen gennemgik vi det hele trin for trin. Vi havde en ”gameplan” og en åben kommunikation hele vejen igennem graviditeten, hvilket fjernede mange af mine bekymringer.

Hvad vil du gerne give videre til andre, der står i den situation?

Caroline: For alle, der går igennem lignende, synes jeg, at det er meget vigtigt, at de taler med sin læge, laver en ”gameplan” og har en åben kommunikation med lægen. Snak med ham eller hende om, hvad du ønsker, og hvad du skal gøre for at nå dertil. Jeg nød gennem min graviditet at have den dialog, for den gav mig nogle holdepunkter og noget at gå ud fra. Jeg var heldig, at mine komplikationer faldt til ro under min graviditet, og jeg havde det godt. Det er ikke alle, der er lige heldige, men det sker. Men en snak med lægen er i hvert fald et rigtig godt sted at starte.  

Hvordan gik fødslen?

Caroline: Fødslen gik så godt, som den kunne være gået, og relativt set kan jeg ikke klage: Vi har en glad og sund babypige, og det er det vigtigste.

David: Det har været en rigtig lang proces, så vi er begge meget taknemmelige for, at det gik så glat, som det gjorde, og denne lille pige er en stor belønning for det.

Kan I sætte nogle ord på det at blive forældre?

Caroline: Det har været meget specielt at se et lille menneske, som er halvt mig og halvt David. Det er så sejt. Det er meget arbejde, men det er det hele værd. Hun sover heldigvis godt, spiser godt, og er en glad, lille pige. Hun har allerede sin egen personlighed, hvilket er rigtig fedt at se. Bare det at kunne være der for hende, passe hende og guide hende i den rigtige retning gennem livet er en helt speciel følelse.

Grundet jeres professionelle karrierer har I længe skulle sætte jer selv først. Hvordan er det nu at skulle sætte andres behov før jeres egne?

David: Det har været en rigtig stor forandring. Før vi mødte hinanden, var vi begge meget ”egoistiske” med vores egne karrierer. Det skulle vi være for at nå det, som vi gerne ville. Da vi fandt sammen, skulle vi så finde en god balance mellem dét og samtidig være der for sin partner – og nu, der er kommet en tredje person ind i regnestykket… Men ærligt, så nyder vi begge at være uselviske og lægge vores energi hos nogen, der ikke helt kan hjælpe sig selv endnu. Det er bestemt en justering, men jeg tror, ​​at alle nye forældre går igennem det, og det har været en fed oplevelse for os.

Har jeres forhold ændret sig, siden I fik Olivia?

Caroline: Vi er blevet endnu bedre til at kommunikere ordentligt. Vores kommunikation har altid været rigtig god, men nu, hvor vi har en datter, er vi virkelig nødt til at kommunikere godt og arbejde sammen som et team. Det har også været fantastisk at se David som far. Det har åbnet for en helt anden dimension af ham, og det har virkelig været helt specielt at dele denne oplevelse med ham.

David: En ting, som der i dokumentaren bliver snakket meget om, er vores beslutning om at få en fast barnepige. Det er noget, der vi har diskuteret en del, fordi det åbenbart ikke er så almindeligt i Danmark at have en barnepige, hvor det i Amerika er meget normalt. Vi er begge to meget sammen med Olivia, og ingen af ​​os har forladt hende i en hel dag endnu, men at have en barnepige, giver os en chance for stadig at dyrke vores forhold – kun os to, når Olivia sover og barnepigen er hjemme. Det har for os været den bedste overgang fra livet som par til forældre og vores måde at holde godt fast i hinanden og os selv.

Caroline, i dokumentaren taler du om en følelse af at miste kontrollen, efter du er blevet mor. Kan du sætte nogle ord på dét?

Caroline: Jeg er vant til altid at have styr på det hele, være i stand til at strukturere alting og sørge for, at alt er planlagt. Når du for eksempel går ind i en fødsel, aner du ikke, hvorvidt planen skrider – og i så fald hvor meget. Alt kan hurtigt ændre sig – og alt, du kan gøre, er dit bedste. Du kan forsøge at planlægge nok så meget, men i sidste ende styrer du ikke selv situationen, så du må bare ”go with the flow” og stole på menneskene omkring dig. Det samme kan siges med Olivia. Med hende kan jeg prøve at kontrollere så meget, jeg vil. Jeg kan prøve at planlægge, at hun skal sove på dette tidspunkt, spise på dette tidspunkt, men hun er et menneske, og hun har sin egen idé om ting og tid. Så det er helt klart en anden tankegang, jeg skal have som forælder. Det føles bestemt anderledes og lidt nervepirrende til tider, men jeg skal bare trække vejret dybt, så går det hele.

David: Caroline gør et virkelig godt stykke arbejde. Hun er en fantastisk mor. Ja, Caroline er virkelig glad for struktur, og der er nogle tidspunkter, hvor Olivia bare beslutter sig for, at hun vil vende den struktur på hovedet og ændre tingene. Men Caroline tager det i stiv arm og er virkelig god tage sig af Olivia. Det har været virkelig fedt at se.

Hvorfor besluttede I jer for navnet Olivia?

Caroline: Faktisk var det David, der besluttede sig for navnet Olivia. Han fortalte alle, at det ville være dét, og så havde jeg ikke noget valg til sidst.

David: Se, det er, hvad der sker hver gang. Når vi engang får vores næste barn, så vil hun gerne være ansvarlig for at navngive det, så hun prøver at få det til at lyde som om, at jeg tog en solobeslutning med Olivia. Men egentlig har hun nok i sidste ende ret i det, haha. Vi havde et par navne oppe at vende, men ikke alt lyder godt med efternavnet Lee. Vi havde faktisk til at starte med udvalgt et par drengenavne, og da vi fandt ud af, at det var en pige, så var vi på den igen. Men vi er glade for vores beslutning. Føler du, at hun er en Olivia?

Caroline: Hun er en Olivia nu, haha.

Caroline Wozniacki

  • Født i Odense og opvokset i Bellinge og Farum.
  • Tidligere professionel tennisspiller, der har ligget nummer ét placering på verdensranglisten i hele 71 uger, har vundet hele 30 WTA-sejre i single samt en enkelt Australian Open. Hun har derudover deltaget ved OL tre gange.
  • Gift med tidligere basketballspiller David Lee med hvem hun fik datteren Olivia i sommeren 2021.
  • Blev diagnosticeret med leddegigt i oktober 2018.

David Lee

  • Født og opvokset i St. Louis, Missouri, USA.
  • Tidligere professionel NBA All Star.
  • Gift med tidligere professionel tennisspiller Caroline Wozniacki med hvem han fik datteren Oliva i sommeren 2021.
Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Mor, Far, Baby og Kendte

610x200_woordy_knap2.jpeg