Emil Midé Erichsen om at være far
Foto: Martin Bubandt Emil Midé Erichsen har altid vidst, at han ville være far, og han håber, at endnu et lille besætningsmedlem melder sin ankomst før næste jordomsejling.

Emil Erichsen er klar til at få nummer to: ”Jeg har været skruk, siden jeg var 20”

Vi kender Emil Midé Erichsen som en eventyrer, der folder søkort ud som sin far og farfar. I 2016 rejste han endda jorden rundt. Nu hvor Emil selv er blevet far, bruger sin egen opvækst til at give kærligheden til naturen og sejladsen videre i arv til sønnen Hugo. Han drømmer om at få et til barn inden næste jordomsejling.

Emil Midé Erichsen drømmer om at forsimple hverdagen og være så tæt med sin familie som overhovedet muligt. Når han sejler med sin søn, Hugo, som næsten er 3, så hænger babykøjen på søtoilettet, og cockpittet bliver forvandlet til en kravlegård.

Drømmen om børn – og at sejle med dem – har hvilet i Emil længe.

"Jeg har jo været skruk, siden jeg var 20. Jeg har altid drømt om at få børn tidligt. Min far var 23, da han fik mig, og jeg er vokset op med en ung far. Og jeg har altid gerne selv villet have børn tidligt. Og jo tidligere, jo bedre, i virkeligheden. Men jeg nåede at sejle jorden rundt og blive 28, før vi fik Hugo", siger Emil i et stort interview med Vores Børn.

Da Emil kom hjem fra sin jordomsejling, var der én bestemt ting, han ville: at stifte familie med sin kæreste Louise, som han kender fra gymnasiet.

"Jeg var enormt klar, da jeg blev far. Jeg glædede mig helt vildt. Og havde i virkeligheden glædet mig ret længe. Så jeg har aldrig haft følelsen af, at fødslen af Hugo vendte op og ned på hele mit liv og min hverdag. For jeg havde gjort mig klar", siger han.

LÆS OGSÅ: Silja Okking: Alle forældre bør stille sig selv dette afgørende spørgsmål foran spejlet

Barn nummer 2 inden næste jordomsejling

Spørger man Emil, så stopper livet ikke, når man får børn. Det tilfører bare noget positivt. Og han er da også sikker på, at Hugo skal have en legekammerat inden længe.

"Inden vi kommer af sted på en lang tur igen, så skal Hugo da nok have en bror eller søster. Vi tænker meget over, at der ikke skal være for langt imellem dem, så de kan få glæde af hinanden", siger han til Vores Børn.

Ligesom sin far og farfar drømmer Emil om at vise sine børn verdenen. For at sætte tingene i perspektiv og vise, at ”vi er pissehamrende privilegerede”, siger han.

Derfor vil han langt hellere prioritere at bruge pengene på en jordomsejling med sin familie end at køre rundt i en ny bil.

"Min største frygt i livet er et 30-års-lån. Jeg kan ikke forestille mig noget mere angstprovokerende. En økonomisk spændetrøje, der gør, at vi ikke kan udleve de drømme, vi har", siger han og peger på, at én af dem er at have friheden til at tage børnene ud af vuggestue, børnehave og skolen for at vise dem verdenen og livet på havet.

"Jeg drømmer virkelig om at være så tæt sammen med min familie som overhovedet muligt. At have den tid og opleve det fællesskab, opstår, når man er sammen væk fra hverdagen", siger han.

Læs hele interviewet med Emil Midé Erichsen i det nyeste nummer af magasinet Vores Børn, som er i bladkiosken fra den 25. februar.

Forside.png

Om Emil Midé Erichsen

  • 30 år.
  • Kendt fra rejseprogrammet ‘Kurs mod Fjerne Kyster’.
  • Foredragsholder og forfatter.
  • Søn af tv-vært og kaptajn, Mikkel Beha og barnebarn af eventyreren Troels Kløvedal.
  • Kærester med Louise Ravn Ottes, 29, som studerer fysioterapi.
  • Sammen er de forældre til Hugo på næsten 3 år.
  • Læs mere på Havana.dk 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Familieliv og Far