Janni Pedersen Kim Faber

Foto: Les Kaner Janni Pedersen og Kim Faber har været gift siden 2003 og skriver i dag krimier sammen.

Tv-vært Janni Pedersen mistede et barn: ”Jeg begyndte pludselig at bløde…”

Forfatterparret Janni Pedersen og Kim Faber har ikke fortalt det før. Men nu åbner de for første gang op om, hvordan det var at miste deres første barn ved en spontan abort i denne uges ALT for damerne.

Det kræver et glas vin at snakke om det.

Det barn, hun mistede.

Hun har ikke rigtig talt om det før.

Men det gør hun nu.

Tv-vært Janni Pedersen blev – uplanlagt – gravid, kort efter hun lærte sin mand, forfatteren Kim Faber, at kende. Barnet døde midtvejs i graviteten.

Det fortæller parret i et stort dobbeltinterview med ALT for damerne.

”Jeg kan huske, at jeg var i Aarhus og skulle hjælpe en ven med at flytte, da jeg pludselig begyndte at bløde. Jeg tog på Skejby sygehus med min veninde og ringede til Kim, som var på arbejde i København. Min veninde sad og holdt mig i hånden, da jeg blev scannet, og så var der ikke nogen hjertelyd,” fortæller Janni Pedersen.

Det har været en stor sorg for hende, og hun bliver næsten mere ked af at tale om det i dag, end hun var dengang, fortæller hun til ugebladet:

”Jeg var så langt henne, at barnet skulle fødes. I løbet af natten fik jeg veer, og vi tog på hospitalet, hvor barnet blev født. Da vi kom hjem, drak jeg mere gin og røg flere smøger, og dagen efter satte jeg mig til at skrive praktikansøgning,” siger hun og fortæller, at chokket over at miste et barn fik hende til at tænke rationelt.

”Jeg kan huske, at jeg gik rundt og sagde, at gud, hvor var det dejligt, at det trods alt skete lige den dag, for hvis det var sket dagen efter, havde jeg ikke kunnet nå at aflevere praktikantansøgningen. Så der gik noget praktik i den.”

Vi kom tættere på hinanden

I dag har Janni Pedersen og Kim Faber været ægtefolk – og bedste venner, som de siger – i mere end 20 år.

De har fået datteren Nana, og Kim Fabers søn fra et tidligere forhold har givet dem et barnebarn. Og snart er der et til på vej.

Retrospektivt mener Kim Faber ikke, at det mistede barn skabte en krise i deres forhold – tværtimod.

”Det bandt os tættere sammen. Det var første gang, vi blev opmærksomme på vores fælles styrke. Sammen har vi et ekstremt slæbegear, der gør, at når tingene bliver svære, så er vi go’e. Gode for hinanden. Og gode med hinanden,” fortæller han og forsætter:

”Vi er begge to lidt fighteragtige, og jeg tror, at vi havde det sådan: Det skal fandeme være løgn – vi skal have det barn. Så vi kløede på, hvis man kan sige det sådan. Jeg kan ikke huske, at jeg følte sådan en dyb sorg over, at vi mistede barnet. Det lyder måske mærkeligt, men jeg fokuserede på det gode i, at det i hvert fald kunne lade sig gøre, at Janni blev gravid.”

I dennes uges interview i ALT for damerne kan du læse mere om, hvordan Janni Pedersen og Kim Faber mødte hinanden, deres forfattermæssige samarbejde, og hvad medicinen til deres skænderier er.

Janni Pedersen, 53 år

Journalist og studievært på TV 2 Nyhederne.

Kim Faber, 65 år

Tidligere journalist på Politiken, i dag forfatter på fuld tid.

Sammen har de datteren Nana på 23. Kim har sønnen Jon, 36, fra et tidligere forhold.

Jon har datteren Ada på tre år, og barnebarn nummer to forventes i midten af juli.

Janni og Kim debuterede med deres fælles krimi ”Vinterland” i 2019. I 2020 udkom ”Satans sommer”, som var andet bind i Juncker-serien. De er aktuelle med tredje bog i serien ”Kvæler”. Serien er solgt til udgivelse i ni lande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Gravid, Døden, Sorg og Forældre