Modermælkserstatning

Hvis barnet ikke bliver ammet, eller ikke længere kan blive mæt af modermælk alene, skal det have modermælkserstatning. Det seneste år har der været meget debat om, hvor vidt amning altid er den bedste løsning. Kvinder, der vælger at give flaske frem for at amme, føler sig tit pressede fra omgivelserne, som vil have dem til at amme. Men for nogle er det ikke muligt, eller det har for store omkostninger, og så er sutteflasken den bedste løsning både for mor og barn.

Modermælkserstatningen købes som regel i pulverform, blandes op med kogt, afkølet vand og hældes på sutteflaske. Der findes mange forskellige typer modermælkserstatning: Nogle er gode, hvis barnet har hård mave, andre er specielt beregnet til allergidisponerede børn, og der findes også økologisk modermælkserstatning. Modermælkserstatning er lavet af komælk, men sammensætningen er ændret, så det kun indeholder halvt så meget mælkeprotein.

Desuden er der tilsat vitaminer, jern og flerumættede fedtsyrer, så erstatningen minder mest muligt om rigtig modermælk. Børn kan tidligst tåle ubehandlet komælk, når de er seks måneder. Følg anvisningerne nøje, når du laver erstatningen. Vær også omhyggelig med hygiejnen. Både flasker og sutter skal renses og koges efter brug. Hvis du vælger amningen fra og har brug for gode råd om sutteflasken, kan du læse mere på Flaskebarn.dk