Caroline Henderson om sine børns far: ”Vi var nogle mennesker, som måske ikke skulle have hinanden”

Caroline Henderson om sine børns far: ”Vi var nogle mennesker, som måske ikke skulle have hinanden”

Allerede i en meget ung alder var Caroline Henderson ivrig efter at få børn og stifte sin egen familie. Men når hun ser tilbage i dag, kan hun se, at hun i virkeligheden slet ikke var klar.

alt.dk logo

Sanger Caroline Henderson er vokset op i det, hun selv beskriver som det modsatte af en kernefamilie.

Det fortæller hun i podcasten ”Mit Yngre Jeg.”

– Jeg havde en ret spændende, vanskelig og dysfunktionel barndom. Vi flyttede rigtig meget og mine forældre blev skilt tidligt. Der har været mange opbrud, mange sprog, mange forskellige kulturer og ting, jeg skulle tage stilling til.

Også geografisk var Caroline Hendersons familie brudt op. Hendes mor boede i Stockholm, faren boede i USA og bedsteforældrene var i Frankrig. Og da hun selv fyldte 21 år, endte hun i København – selvom det på ingen måde var det, der var planen.

– Det var nærmest af en fejl, vil jeg sige. Det var en mellemlanding. Jeg var på vej til USA, over til min far i USA. Jeg ville gerne væk fra Stockholm, og min plan var faktisk at læse på universitetet i San Diego, hvor de havde sådan en kæmpestor musiklinje. Og så måske videre til New York eller et eller andet derfra. Men min far havde økonomiske vanskeligheder, som han kaldte det. Det viste sig, at han var gået i konkurs med sit firma, fortæller Caroline Henderson, som dog stadig ville væk fra Stockholm, selvom drømmen om det amerikanske universitet var brast.

– Jeg tænkte bare, at jeg altså ikke gad at sidde i Stockholm. Så jeg tog til København, hvor jeg har noget familie. Og så fik jeg et job her.

Helt ung på barselsgangen

Fra Caroline Henderson tog skridtet og flyttede til Danmark, gik der ikke længe før hun tog hul på endnu et nyt kapitel.

Hun mødte en kæreste, blev gravid og fødte en søn. Og selvom det var noget, hun ønskede sig, kan hun i dag se, at udgangspunktet ikke var det bedste.

– Jeg vidste, at jeg gerne ville have tryghed, men jeg vidste ikke rigtig, hvordan man gjorde det. Så da jeg mødte min kæreste, så tænkte jeg, det ligner noget, der ser meget trygt ud. Jeg tror, at hvis vi laver den her film, så bliver alt godt. Så kan jeg have en base, og derfra kan livet starte.

– Hvad jeg ikke vidste dengang, som jeg ved i dag, det er, at du for det første ikke kan projicere noget over på et andet menneske, som du ikke har i dig selv. For det andet, så skal du selv være healet. Og for det tredje, så bliver du jo tiltrukket af et menneske, som er en spejling på en eller anden måde. Så hvis du selv ikke er klar og færdig og har en masse huller og ting, du skal overkomme i dig selv, eller bare er umoden, så tiltrækker du ikke det modsatte af det.

Caroline Henderson

  • Født 28. februar 1962 i Stockholm. 
  • Har tre sønner, to fra sit første forhold og en med Martin Gylling, som hun er gift med.
  • Debuterede som soloartist i 1995 med albummet "Cinemataztic", der vandt syv Danish Music Awards.
  •  Aktuel med albummet "Nectar and Ambrosia."

Caroline Henderson og hendes kæreste fik siden endnu en søn, men forholdet mellem dem holdt ikke.

– Vi var nok nogle mennesker, som måske lige ikke skulle have haft hinanden. På den anden side, så fik vi to børn sammen, og det fortryder man jo aldrig. Men det var svært at bygge noget på et fundament, som var skrøbeligt. Og jeg var også superbarnlig, selv med alle de erfaringer, jeg havde, og det liv, jeg havde levet, siger hun.

– Jeg havde travlt med at skabe mit eget liv, men jeg havde ikke rigtig så mange forudsætninger for at gøre det.

Et knus og en dejlig seng

Den i dag 63-årige Caroline Henderson er ikke i tvivl om hvilket råd, hun ville ønske, hun kunne give til den yngre udgave af sig selv.

– Jeg ville simpelthen for det første give hende et kæmpe knus, og måske putte hende ned i en seng med en dejlig dyne og en kop te, og så sige, nu skal du høre, nu tager vi det helt stille og roligt. Du har ikke travlt, du skal modnes først, du skal finde den ro i dig selv, du skal lappe alle de huller, der er, og bygge dit eget fundament op, så du kan stå stærkt.

– Og så skal du finde ud af, hvem du er, og hvor du er på vej hen. For lige nu løber du med 180 i timen mod noget, som du faktisk ikke rigtig har styr på. Så jeg ville gerne kunnet være den helt store Berlin-mur-bremseklods for 20-årige Caroline.

For Caroline Henderson er det særligt følelsen af, at hun havde meget travlt, hun gerne ville have været foruden, da hun var helt ung.

– Jeg synes virkelig, det var hårdt. Det var tanker om alt, man skulle nå. Børn, tjek på den. Karriere, tjek på den. Alle de forskellige ting, der står og skriger ind i hovedet på én. Men man finder jo ud af hen ad vejen, at man faktisk ikke har særlig travlt. Og det er super kliché, men den tid kommer aldrig tilbage, hvor du bare er der selv og modnes og finder ud af, hvem man er – uden at være så styret af konventioner, eller norm, eller familie, men bare med fokus på at finde ud af, hvad du har lyst til i dig selv.

Om podcasten Mit Yngre Jeg

I "Mit Yngre Jeg" inviterer journalist og vært Anne Albrechtsen kendte stemmer – fra politikere og kulturpersonligheder til musikere og skuespillere – til at dele det råd, de gerne ville give deres yngre jeg.

Gennem ærlige og personlige samtaler folder gæsterne deres ungdomsliv ud og sætter ord på det, de ville ønske, de havde vidst. Undervejs opstår refleksioner, som voksne i dag kan spejle sig i – og måske bruge til at forstå de unge, de har tæt på.

Podcasten skaber et ærligt rum, hvor vi taler åbent om usikkerhed, relationer og forandringer. Et rum, hvor man kan finde inspiration og mod til at række ud til hinanden.

Lyt til Mit Yngre Jeg og få nye perspektiver på, hvordan vi – sammen – kan styrke forbindelsen mellem generationer.

Podcasten er lavet i samarbejde mellem GirlTalk og ALT for Damerne.

 

Er du klar til at prøve dagens ordnød? Spil her!