Motorik
SPONSORERET indhold

Motorik: Få en sund balance

Trille, gynge, klatre – og allerhelst med bunden i vejret indimellem. Se, hvordan du udfordrer dit barns motorik og giver det en sund og sikker balancesans.

Af: Eline Holm, Vores Børn, september 2013
19. dec. 2013 | Børn | Vores Børn

Hvorfor er det vigtigt at træne dit barns balancesans?

Balancen er grundlaget for dit barns motoriske udvikling – den er det, der gør, at junior kan træde over en gren i skovbunden uden at falde, stå på et ben, rejse sig op fra siddende stilling og lære at cykle. Også når dit barn skal i skole, er motorik og balancesansen vigtig. Er der kludder i balancen, vil skolepigen måske opleve, at bogstaverne hopper rundt på linjerne, når hun kigger i en bog, og hun vil hurtigt blive svimmel af at læse.

Kolbøtte-kuller

Dit barns balancesans elsker kolbøtter! Læg en madras på stuegulvet, eller invitér junior ind i dobbeltsengen til sjov bevægelsesleg. Har dit barn ikke lært at slå kolbøtter endnu, så vis hvordan hun skal placere hænderne på madrassen, bøje hagen ind mod kroppen og sætte af med benene. Hjælp med at vippe hende rundt.

LÆS OGSÅ: Tjek dit barns motorik

Gyng, gang, dynamolygte

Hæng en gynge op i en døråbning, og skub. En sansegynge eller en ‘rede’ er særlig god, fordi dit barn kan gynge i flere retninger, snurre om sig selv, sidde op, ligge på maven og på ryggen. Kniber det med pladsen, er en almindelig brætgynge eller en trapezgynge gode alternativer. På trapezen kan du hjælpe mini med at slå kolbøtter i luften. Det er ren guf for balancen!

Trillebør på tur

Hold dit barn om fødderne, og bed hende om at tage en vandretur i stuen på hænderne. Måske skal hun hente bestemte stykker legetøj eller klare en forhindringsbane? Ud over at hovedet kommer ned i vandret stilling, hvilket stimulerer balancesansen, styrker øvelsen muskel-led-sansen, som er det, der holder sammen på den lille krop.

Få inspiration til legetøj der udfordrer motorikken, hér!

Klatretøsen

Hæng en ribbe op i børneværelset, og gør klatreturen til en leg ved at placere et stykke legetøj i toppen og bede dit barn om at redde yndlingsbamsen – eller måske er din dreng Spiderman på jagt efter forbrydere? Bliver ribben for stort et projekt, kan du lave samme leg på trappen til en køjeseng eller ved at lave en ‘klatrebane’ af stole, store puder og hvad du ellers kan finde.

Kilde: Motorikvejleder Ingrid Arild.

LÆS OGSÅ: Find den rigtig løbecykel