numerologi
SPONSORERET indhold

Numerologi: Det betyder dit barns navn

Det er slet ikke ligegyldigt, hvad dit barn kommer til at hedde, hvis det skal være i harmoni og stå stærkt i livet. Ifølge numerologien kræver det nemlig, at barnets navn matcher dets essens, som er givet i fødselsdatoen. Bliv klogere på navnetal, fødselstal og numerologi for børn lige her.

Af: Kicki Boss Foto: Istock
12. jul. 2018 | Børn | Vores Børn

Et navn er ikke bare det, man kalder sig. I hvert fald ikke, hvis man konsulterer numerologien. Her er opfattelsen af navne, at de har deres helt egne energier, som kan matche ejermandens grundenergier mere eller mindre godt. Hvor godt, energierne spiller sammen, har noget at sige for menneskers trivsel og harmoni. Hvad, du vælger, dit barn skal hedde, er altså ikke noget, du skal overlade alene til tilfældigheder og smag, ifølge Estel Ehvass, der er numerolog.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 90 mest usædvanlige navne

– Når man gør klogt i at gå op i, hvad det er for nogle energier, der er i ens barns fødselsdato og navn, så er det fordi, man indenfor numerologien tror på, at man kan hjælpe sit barn til at udleve sine potentialer. Ved at give barnet et rent numeroskop fra starten kan man sørge for, at det er mere afbalanceret, mere i harmoni og simpelthen står stærkere i livet, siger Estel Ehvass.

Hvad er numerologi?

Numerologi er læren om tallene og tallenes sprog og menes at være mindst 5000 år gammel. Inden for numerologien ses verden som en endeløs række af energier, som vibrerer, og hvis vibrationer påvirker hinanden. Og de vibrationer kan aflæses som tal og beregninger, man kan justere på og optimere, hvis man vil være bedre i stand til at udleve sine medfødte muligheder og være i balance. Mange forbinder numerologien med beregninger, der fører til navneskifte. Men navnetal og navneenergier er faktisk kun ét stykke af den numerologiske kage.

– Den helt simple forklaring er, at vi alle sammen kommer med nogle tal i vores fødselsdato, og de tal er nogle potentialer eller udfordringer, man har i dette liv. De er altid positive – der er ikke nogle fødselsdatoer, der er bedre end andre. Når man så laver navnet, kan man optimalt set se på, hvad det er for nogle energier, barnet har med sig, og så sørge for, at barnet får nogle tal, der hjælper det til at få alle de positive ting frem og få dæmpet de negative, forklarer Estel Ehvass.

Det er også blandt andet ud fra fødselstallet, at numerologer kan sige, hvad der sandsynligvis er sket og vil ske i fremtiden for et menneske, en virksomhed eller sågar et land.

LÆS OGSÅ: 20 babynavne der er inspireret af himmelrummet

Sådan finder du dit barns tal

Man opererer med flere forskellige lag inden for numerologien, og det allerøverste og mest fundamentale lag er essensen, som består af både fødselstallet (der knytter sig til dagen, dit barn er født), måneds- og årsenergien. Essensen kaldes også skæbnetallet, og det gør det, fordi tallene fra fødselsdatoen udgør den medfødte og uforanderlige kerne i et menneske.

– Man er langt fra kun sit navn, men noget meget større. Derfor opererer man med mange forskellige lag inden for numerologi – ikke kun navnetallene. Det øverste lag er tallene fra ens fødselsdato eller det, som hedder ens essens. Det andet lag er selve vokalerne og konsonanterne i navnet. Her regner man på vokal- og konsonantvibrationer og -energier. Det lag handler rigtig meget om, hvordan man oplever verden indefra, og hvordan man simpelthen har det. Det tredje lag er selve numeroskopet, som handler om, hvordan man står i sin karriere (for børn vil det væ-re i skolen, red.), i sine nære relationer og i sine venskaber og den slags, siger Estel Ehvass.

Der findes masser af navnevibrationsberegnere og andre numerologiske redskaber online, man kan bruge nemt og gratis, men hvis man er nysgerrig på numerologien og vil have rigtig indsigt, anbefaler Estel Ehvass at gå til en numerolog.

– Vibrationsberegnere på nettet giver ikke det samlede billede – de vurderer kun om et navn er godt, og ikke forholdet mellem for- mellem og efternavnene på kryds og tværs eller forholdet mellem navne og fødselsdato. Så en vibrationsberegner kan godt snyde, og det er ret svært at rode med selv, siger hun.

Men det ér altså godt givet ud at sætte sig lidt ind barnets tal, fastslår hun.

Navnet har betydning for dit barns livs

Gør man sig den umage at udregne sit barns grundenergi, kan en numerolog nemlig hjælpe med at finde et navn, eller en version af et navn, man ønsker, som vil have positiv indvirkning på barnets indre balance og hvor let eller svært det vil være for barnet at leve op til sin essens og mål i livet. Men det er ikke sådan at forstå, at med de rette tal, så er barnet sikret den snorlige vej til succes.

– Man skal altid huske, at man selv er dirigenten bag sit navn. Der findes helt afgjort gode eller dårlige dirigenter. En dirigent kan godt have dårlige tal, men stadig evne at få noget rigtig godt ud af dem alligevel. Men det kan så være, at man føler, at man skal knokle meget hårdt for det, eller det på anden måde er svært at udrette det, man gør. At skifte navn kan i den optik ses lidt ligesom at få et nyt orkester med nogle nye musikere i, som man måske kan lave et endnu bedre stykke musik med, hvis man kan forvalte det, siger Estel Ehvass.

LÆS OGSÅ: 20 internationale børnenavne, der hitter

Et rent numeroskop, som det hedder, når tallene harmonerer, vil støtte barnet bedst muligt, når det kommer til dets kommunikation, tankemønstre og at begå sig i dets følelsesliv, forklarer hun:

– Det mindsker risikoen for negativ påvirkning fra tal, som kan medføre, at barnet døjer med nervøsitet, stress, og barnet vil være mindre tilbøjelig til at misforstå andre som grundtræk. Gode tal lover omvendt ikke, at der aldrig vil ske barnet noget, eller at det aldrig vil opleve modgang, men gode, afbalancerede tal hjælper barnet til, at få det mest harmoniske ud af situationen uanset, hvad der sker, siger Estel Ehvass.

Hvad er et numeroskop?

– Når man lægger et numeroskop, så svarer det lidt til, når man får lagt et horoskop for sit barn. Men den store forskel er, at numerologien kan gå ind og støtte op om det, man ser og eventuelt optimere, så tingene passer bedre sammen, og man bedre kan støttes i at udleve sine potentialer og udnytte sine energier. Inden for astrologien konstaterer man blot ved hjælp af horoskoper og stjernetegn, hvad det er for nogle energier, der ligger hos et menneske. Og det er de handlingsmuligheder, der er den store forskel mellem astrologien og numerologien, som ellers er meget nært beslægtet, forklarer Estel Ehvass.

Og børn der vokser op på et rent numeroskop, står optimalt fra start, erfarer numerologen.

– Børnene har grundlæggende en indre tilfredshed, der kommer af, at tallene danner nogle centre, som gør, at der bare er harmoni inden i. Og selvom man stadig oplever ting, der er svære, så er der tendens til, at man svupper tilbage og kommer i balance igen, siger Estell Ehvas.

Sådan vælger du dit barns navn ud fra numerologi

Hvad skal barnet så hedde, hvis man skal gå efter et rent numeroskop? Det er der ikke ét svar på. Men for at komme det nærmere skal man først og fremmest kende barnets individuelle fødselstal, og derfra skal navnet matche energierne på flere parametre.

– Energierne i navnet stammer dels fra hvert bogstav, som er lig med et tal, der samlet set giver et navnetal mellem et og ni, og dels fra vibrationerne mellem vokaler og konsonanter. Og så skal man også huske, at man jo har flere navne, der skal passe sammen på kryds og tværs både indbyrdes og i forhold til essensen, siger Estel Ehvass.

Søger man hjælp hos en numerolog til et godt, harmonisk navn til sin baby, skal numerologen bruge barnets fødselsdato og en liste over de efternavne, der er mulige for familien at anvende, og her kan man notere, hvis man har særlige ønsker til navnet.

– Typisk vil numerologen give en liste af mulige navne og navnekombinationer, og oftest også en anbefaling til de bedste kombinationer, og dem kan familien så vælge ud fra, forklarer Estel Ehvas.