Rasmus Seebach om at være far
SPONSORERET indhold

Rasmus Seebach om at blive far: ”Det ville være for nemt at sige, at det er en dans på roser”

Det har været den største lykke for Rasmus Seebach at blive far, men har også udfordret både parforholdet og ham selv. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Af:: Cille Lewinsky og Simone Vedel H. Laursen V Foto: Michael Falgren
27. nov. 2019 | Børn | ALT for damerne

Det er snart tre år siden, at Rasmus Seebach blev far til Holger.

Selvom han har haft et liv, som kun er de færreste forundt, med en far i rampelyset og sidenhen som den bedst sælgende popmusiker herhjemme, er der intet, der slår det at være blevet far. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.  

– Det har været fuldstændig vanvittigt at blive far. Hele ens liv har man af de der gamle nisser fået at vide, at når man selv oplever at blive forældre, så giver det hele mere mening. Og til det tænker man bare ”hold nu op – livet giver da fin mening i forvejen”. Jeg synes ikke, det handler om, at man ændrer sig den dag, man står med det lille barn, der lige er kommet ud. Det er ikke noget, som sker i DET ene sekund. Det sker gradvist, når det her barn får mere og mere behov for, at du er nærværende. Pludselig er der bare en, som forventer mere af dig, siger Rasmus Seebach.

Men at gå fra to til tre har ikke været smertefrit. Det er hårdt arbejde og en proces, hvor man skal lære at sætte sig selv og sine behov i anden række, fortæller han.

– Det ville være for nemt at sige, at det er en dans på roser, det er det slet ikke. Det er skide hårdt. Det er hårdt for forholdet, og det er hårdt for en selv. Selvom man troede, at man var klar, opdager man, at der er noget her, som er større end en selv. Jeg synes, at det er en proces, det her med at erkende, at man må gemme sig selv lidt væk. Man må sige til sig selv, at man ikke er så vigtig længere, og det handler om en anden nu. Det er pissesundt, fordi man i lidt for mange år har været lidt for glad for sig selv. Det får et barn en til at indse.

Flere børn

Rasmus Seebach og hans 13 år yngre kæreste, Julie, er – på trods af udfordringerne – ikke afvisende over for idéen om, at familiens nye hus i Hellerup skal rumme mere end to voksne og et barn. Selv kommer han af en søskendeflok på tre og ved, hvor givtigt det er at have søskende.

– Jeg kunne godt forestille mig at skulle have flere børn. Men jeg har været så heldig, at min kæreste er en ung en af slagsen, så vi stresser ikke over på det på nogen måde. Det er klart, at jeg selv har sat stor pris på mine søskende, og det kunne være fedt for Holger at få søskende en dag, siger han til ugebladet.

Læs hele interviewet med Rasmus Seebach i denne uges ALT for damerne, hvor han også fortæller om savnet til sin far, Tommy Seebach, og hvordan man skærmer sit barn mod negative kommentarer, når man er et kendt ansigt.  

Anbefalet til dig