Cathrine fødte sin søn to gange: ”Det var så urtet, stærkt og forløsende”
Foto: Martin Bubandt Efter en lang fertilitetsbehandling lykkedes det omsider influencer 'Rockpaperdresses' at blive gravid.

Cathrine fødte sin søn to gange: ”Det var så urtet, stærkt og forløsende”

Fødslen gik slet ikke som forventet, da influencer Rockpaperdresses bragte sønnen Eddie til verden. Plaget af skuffelse og svigt hyrede hun en jordemoder til at foretage en ’ny’ fødsel to måneder senere, og det fik alt til at falde på plads.

De havde ønsket sig et barn så længe. Og efter en lang og opslidende fertilitetsbehandling lykkedes det omsider influencer Cathrine Widunok Wichmand at blive gravid.

Hun havde på forhånd lavet en ønskeliste til sin fødsel. Om sen afnavling, vand, bevægelse, hud mod hud. Men sådan forløb fødslen slet ikke. I stedet endte den med 14 mennesker på fødestuen, kop, læger og 18 timers adskillelse fra sit nyfødte barn.

– Den adskillelse er det værste, jeg nogensinde har prøvet. Det er helt forkert at have båret på et barn så længe, og så bliver han taget fra én, fortæller Cathrine Widunok Wichmand – også kendt som Rockpaperdresses – i et stort interview til magasinet Vores Børn.

Forsinket fødsel

Det var imidlertid ikke kun adskillelsen, der plagede den nybagte mor. Fødslen som endte helt anderledes, end forventet nagede hende. Hun følte, at hun både havde svigtet sig selv og sin søn og for at få bugt med skuffelsen, hyrede Cathrine en jordemoder til at lave en såkaldt rebozolukning. To måneder efter fødslen af sønnen Eddie, lagde hun sig helt rituelt i fødekarret og ammede sin søn, mens jordemoderen, Cathrine og ægtefællen Adam gav en taksigelse til kroppen, der havde bragt et nyt liv til verden; Eddie.

– Det var så urtet, stærkt og forløsende. Adam er ikke til de store ord, men jeg havde bare behov for, at han sagde ’Tak, kvinde, for alt det, du har givet os, hvor er du god’, fortæller hun og fortsætter:

– Og så sagde han bare sådan nogle fine ting, og jeg tudbrølede. Det føltes meget afsluttende på alt, både behandlingen og fødslen. Det kan godt være, at jeg ikke fik min hjemmefødsel, men jeg fik det her, fortæller hun til Vores Børn.

Læs hele interviewet med Rockpaperdresses i magasinet Vores Børn, som er på gaden nu.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødsel, Interview, Forældre og Fertilitet