Sara Bro

Foto: Franne Voigt og Caroline A. Bagger Sara Bro har aldrig haft en drøm om en kernefamilie. Alligevel fik hun det, men fandt ud af, at hun ikke trivedes i det. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Sara Bro: ”Det har aldrig været en drøm for mig at blive gift og få to børn”

Den 45-årige radiovært Sara Bro elsker sine to børn, men alt det praktiske, der følger med at være mor, siger hende "ikke en skid". Det fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne.

Sara Bro ved godt, at det kan lyde kontroversielt.

At sige, at man aldrig drømte om at få børn, selvom man har to, kan nok få nogle til at rynke på næsen.

Men den kendte radiovært vil ikke lade sig kue af andres meninger.

Ligesom hun heller ikke vil lade andre diktere hendes påklædning, udseende eller forhold til hendes 15 år yngre kæreste – og nyligt forlovede – Lasse Lund. Det fortæller hun i et stort interview til ALT for damerne.

”Nogle gange bliver jeg virkelig provokeret af, at der kun er én fast måde, man kan være kærester på. Jeg trivedes ikke særlig godt med at være i sådan et ægteskab med to børn. Jeg havde svært ved det. Og det er jo også sindssygt tabuiseret at sige. Det har heller aldrig været en drøm for mig at blive gift og få to børn. Aldrig. Jeg var, helt frem til at jeg fik børn, i tvivl om, om jeg skulle have børn,” lyder det fra den 45-årige radiovært.

Det er ikke, fordi Sara Bro fortryder at have fået børn. Hun synes, at det er ”vildt grineren” at være mor til 12-årige Fritz og 9-årige Miriam.

Men hun er træt af at være degraderet til en person, der transporterer dem fra en aktivitet til en anden.

Det er hendes liv for ”fucking kort til”, siger Sara Bro.

For siden hun fik konstateret brystkræft i 2001 og igen i 2016 måtte opereres på grund af forstadier til kræft, gider hun ikke at bruge sin tid på ting, der ikke betyder noget for hende.

Og det gælder både professionelt såvel som privat.

”Alt det, der handler om at være mor, altså ikke følelsesmæssigt, men det praktiske, det siger mig ikke en skid! Intet. Jeg gør det selvfølgelig, og jeg går da op i, at det skal være ordentlig mad og alt muligt, men hvis jeg kunne slippe for det, havde jeg gjort det.”

Til gengæld elsker Sara Bro at lave noget med sine børn. Hun elskede eksempelvis dengang, de gik til bueskydning sammen.

Det var en aktivitet, de alle nød.

”Men det er ikke nemt at finde noget, jeg kan gå til med mine børn,” fortæller Sara Bro og fortsætter:

”Jeg prøver også at sige til mine børn på en pæn måde, at jeg jo ikke synes, at det er sjovt at være den, der hele tiden skælder ud og siger nej. Jeg synes, at de skal opføre sig ordentligt, så vi kan bruge vores tid på noget, som vi synes er sjovt. Vi skal også hjælpes ad med at bo herhjemme. Jeg går ikke ind for sådan noget curlingshit. Jeg tror heller ikke på, at børnene kan lide det. Og når de så flytter hjemmefra, kan de ikke en skid. Det, synes jeg, at man lige skal overveje som forældre. Jeg kunne godt tænke mig, at forældre, der curler, tænker over, om det i virkeligheden er en undskyldning for ikke at leve deres eget liv, når de siger, at deres børn ikke kan undvære dem. Nå, nej, det er nok for provokerende…”

Læs hele interviewet med Sara Bro herhvor hun også taler om friheden til at poste nøgenbilleder på Instagram og om at fri til sin kæreste på en hængebro i Costa Rica.

Om Sara Bro, 45 år

  • Tv- og radiovært siden 1995, hvor hun debuterede på Børneradio på P3
  • Kendt for radioprogrammer som ”Sara Bro redder dit liv” og ”Go’ morgen P3” og tv-programmer som ”Sara Bro på DR2”
  • Udgav i 2004 ”Sara Bros dagbog” om brystkræft
  • Aktuel som barselsvikar på radioprogrammet ”Tværs”
  • Forlovet med Lasse Lund, som er tv- og medietilrettelægger
  • Mor til Fritz, 12, og Miriam, 9, som hun har fra et tidligere forhold
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Børneopdragelse og Mor

610x200_woordy_knap2.jpeg