Sharin Foo datter skilsmisse
Foto: Franne Voigt Sharin Foo er kendt som den ene halvdel af duoen The Raveonettes.

Sharin Foo: Det har været svært at tale om, at jeg er flyttet til Danmark, og min datter er blevet i USA

The Raveonettes-musikeren er flyttet tilbage til Danmark, mens hendes 11-årige datter Molly stadig bor i USA med sin far. Men mor og datter har fundet en løsning, så adskillelsen er til at holde ud, fortæller Sharin Foo i et stort interview i ugens ALT for damerne.

Den blonde rockmusiker Sharin Foo har taget en svær beslutning.

Hun er efter mange år i Los Angeles flyttet tilbage til Danmark, efter at hun i 2015 blev skilt fra sin amerikanske eksmand. Sammen har de datteren Molly på 11 år, og hun bor nu fast hos sin far i USA – netop dét valg har medført mange reaktioner, fortæller en ærlig Sharin Foo i denne uges ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: Maria Lucia og kærestens søde hemmelighed: Må aflyse stor forestilling

– Det har ikke været en decideret hemmelighed, at jeg er kommet tilbage til Danmark, og at Molly er blevet i USA, men det har været noget, jeg ikke har været så tilpas ved at tale om. Det må ikke blive en sensationshistorie, det er meget vigtigt for mig. For der er ikke noget sensation i det. Det er en meget gennemtænkt beslutning, siger hun.

– Skilsmisser er jo altid utrolig tragiske, og det er meget svært at acceptere, at ens familie går i stykker. Eller at den i hvert fald skal dekonstrueres. Og ja, hvad skete der…? Det gik ikke for os. Det gik i stykker. Retrospektivt kan jeg se, at det var virkelig svært at acceptere, at det var det, der skulle ske, fordi jeg godt kunne se, hvor udfordrende det er, når man har barn sammen og kommer fra to forskellige lande, forklarer Sharin Foo videre.

Sharin Foo mødte sin nu eksmand, da hun flyttede til USA sammen med kollegaen Sune Rose Wagner og deres band The Raveonettes, som fik succes i udlandet. Efter skilsmissen og opbrud i bandet tog hun den svære beslutning om at flytte til Danmark. Alene.

Den nye familiestruktur 

Selvom mor og datter bor i to forskellige lande, har de fundet en løsning, der virker for hele familien. Det længste mor og datter har været fra hinanden er fem uger.

– Sidst, da jeg var ovre hos hende, sagde hun: ”Jeg har egentlig ikke savnet dig, men jeg savner dig nu, hvor jeg ser dig”. Børn er meget i nuet. Jeg er da sikker på, at der er tidspunkter, hvor hun savner mig, og sådan har jeg det også selv. Der er tidspunkter, hvor jeg savner Molly helt afsindigt. Men det hjælper at vide, at hendes far tager sig godt af hende. Jeg har læst en del research omkring børn og skilsmisser, og børn udtrykker, at det vigtigste er, at forældrene er nærværende, når de er der. At det vigtigste ikke nødvendigvis er, at man ser sine forældre hele tiden, siger musikeren.

Det har været en lang og svær proces for at få den nye familiestruktur til at gå op, forklarer hun til ugebladet. Især Sharin Foos eget syn på, hvordan hun havde tænkt, hun skulle være mor, er blevet udfordret og har krævet accept.

Omverdenens reaktioner på, at hun ikke bor i samme land som sin datter, har heller ikke gjort det nemmere for den 46-årige musiker.

– Det er interessant, hvordan folk umiddelbart reagerer, og det handler meget om køn. Jeg tror, at reaktionen havde været meget anderledes, hvis jeg havde været en mand, og det er bare lidt stof til eftertanke for os alle sammen, lyder det fra Sharin Foo.

Læs hele interviewet med Sharin Foo i ugens ALT for damerne.

Hvem er Sharin Foo? 

  • Født i 1973 i Grenaa i Østjylland 
  • Konservatorieuddannet musiker kendt for bandet The Raveonettes. Er flyttet hjem til Danmark efter
    17 år i USA for bl.a. at undervise på Rytmisk Musikkonservatorium
  • Har deltaget i ”Vild med dans” (2015) og været dommer i ”Voice” (2011-2012)
  • Mor til Molly på 11 år med sin amerikanske eksmand. Molly bliver indtil videre boende i LA
  • Har sit efternavn fra sin far, som er halvt kinesisk

ALT for damerne forside Sharin Foo x.jpgSharin Foo er dennes uges forside på ALT for damerne. (Foto: Franne Voigt/ALT for damerne) 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview, Skilsmisse, Mor og Familieliv