Simi Jan

Foto: Claus Boesen 42-årige Simi Jan er kendt som korrespondent for TV2, men arbejder i dag som vært på Go' Aften Live.

Simi Jans mand tog mest barsel: ”Far kan det samme som mor”

Mor og far spiller samme rolle. Det mener journalist Simi Jan, der sammen med sin mand besluttede, at han skulle tage mest barsel. Det fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

Hjemme hos Simi Jan er der ikke forskel på mor og far.

Det betyder, at Simi Jans mand, Allan, tog et års barsel med hver af parrets to sønner, mens hun kun havde et halvt år med barselsorlov og bleskift, før hun atter var tilbage på skærmen.

Det fortæller hun i et stort interview i denne uges Hendes Verden.

”Der er nogle, der rynker på næsen ad det, men vi syntes ikke, vores børn skulle for tidligt i institution, og vi tror på, at far kan det samme som mor,” siger hun.

”Nogle siger, at det kun er mor, der dur i barnets første år, men det synes jeg er gammeldags. Børn skal have en omsorgsperson, så de kan føle sig trygge og elskede.”

Parrets beslutning om, at Simi Jans mand har taget størstedelen af barslen, har været afgørende for, at hun fortsat har kunnet arbejde som korrespondent i verdens brændpunkter, da det både har indebåret mange flyveture og lang tid væk fra familien.

Men det har langt fra været alle, der har kunnet forstå deres beslutning. ”Da jeg fik børn, var der mange der sagde til mig: ”Nå, nu kan du ikke rejse mere.” Jo, jeg kan. De har også en far,” lyder det fra den kendte journalist.

Far er familiens klippe

For selvom Simi Jan for seks år siden blev mor for første gang, forsvandt hendes udlængsel og behov for at rejse og berette fra brændpunkter verden over ikke.

I stedet har Allan trådt til – og ageret familiens ”klippe”, som hun siger:

”Jeg er ret flyvende og rastløs, så han har været den stabile klippe i mit liv. Vi giver hinanden balance. Han er også klippen derhjemme, og vores børns første ord var ikke ”mor”, men ”far”,” fortæller hun og uddyber, at det også indimellem har betydet, at hun har været ude af landet, når det har brændt på derhjemme.

Men så har far jo bare været på.

”Da jeg var på arbejdsrejse i Iran for over tre år siden, fik Adam pludselig over 40 i feber. I den situation ringede Allan ikke engang til mig, men fortalte først dagen efter, at de havde været forbi hospitalet. For hvad kunne jeg gøre, mens jeg var afsted? Det er sådan, jeg fokuserer på mit arbejde, selvom jeg i et øjeblik følte mig lidt udenfor”.

I den nyeste udgave af Hendes Verden kan du læse meget mere om Simi Jans familieforhold, der blandt andet indebærer, at hun deler hjem med sin mor, samt hendes opvækst med en fraværende far.

Om Simi Jan, 42 år

  • Tidligere international korrespondent for TV2
  • Arbejder nu som vikar på Go’ Aften Live på TV2
  • Gift med Allan og har sønnerne Adam og Gabriel
  • Bosat i Gentofte
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Barsel og Mor

610x200_woordy_knap2.jpeg