Søren Huss: "Man kan godt vokse op med én forælder og blive et helt menneske"
SPONSORERET indhold

Søren Huss: "Man kan godt vokse op med én forælder og blive et helt menneske"

For 11 år siden mistede musikeren Søren Huss sin kæreste i en trafikulykke, da hun var ved at følge deres to-årige datter, Ronja, i vuggestue. Siden da har han stræbt efter at være det trygge anker i sin nu 13-åriges datters liv. En rolle, som nu har forplantet sig som en ro i ham selv. Det fortæller han om i 'Fårking Far', en ny podcastserie fra Vores Børn.

Af: Mette Hovmand-Stilling og Mattias Hundebøll Foto: Presse/ Martin Bubandt
14. maj. 2019 | Børn | Vores Børn

- Man kan jo godt voksne op med en forælder – uanset om det er en mor eller en far, kan man godt vokse op og blive et helt menneske, siger Søren Huss.

Og selv om Huss nu har genfundet livsglæden, lever han stadig med savnet. Et savn, han jævnligt bliver mindet om i takt med at datteren vokser op og ligner sin mor mere og mere – i måden hun griner på og måden, hun organiserer sig på. Han har gjort sig umage med at skabe et hjem, hvor der er plads til at tale åbent om savnet til Ronjas mor, og hvor alle tabuer er ryddet af vejen. Alligevel har han i årene efter ulykken mødt mange – særligt mødre - som har været ekstra bekymrede over, at Ronja skulle vokse op uden en mor. Der har også været mange sagte og usagte fortællinger om, og at det er utroligt, at hun er blevet så helt et menneske under de omstændigheder. Måske fordi deres egen selvforståelse er, at den vigtigste rolle i et barns liv, er moren, forklarer Huss:

- Der bliver jeg sgu lidt trodsig på mit køns vegne - og på farrollens vegne. Det er ikke fordi, hun har haft stærke kvindelige rollemodeller i bedstemødre og i min søster. Det er fordi jeg har været der og fordi farrollen er fuldstændig lige så vigtig som morrollen. I virkeligheden er det fuldstændigt lige gyldigt. Det handler jo om at være omgivet af kærlighed.

Kærlighed, mad og nærvær. Det er grundlæggende, hvad der er vigtige i et børneliv, mener Huss.

- Jeg navigerer altid som forælder efter, hvad jeg ser og oplever hos min datter. Så længe jeg kan se hende stå op om morgenen og smile og være glad, og det sidste, der sker, er at hun også er glad, når hun lægger sig til at sove, så er alt i bund og grund godt, fortæller han i podcasten. 

Hør Søren Huss fortælle om sit liv i dag, om musikken og om sin tilgang til familie- og børneliv i podcasten Fårking Far på Talk Town.

Anbefalet til dig