Sponsoreret indhold

Tag familien med på museum her til vinter

Tag familien med på museum her til vinter

Vil du gerne tage børnene under armen og lave noget andet, end I plejer? Danmark er fyldt med museer i alle afskygninger, der både hylder historien, nutidens kunst og fremtiden. På listen her finder du 14 museer, der er spredt ud over hele landet – og flere steder er der endda gratis adgang for børn.

Denne artikel er sponsoreret af: Christiansborg Slot, Kronborg Slot, Designmuseum Danmark, Frederiksborg Slot, Fuglsang Kunstmuseum, Glyptoteket, Kunstmuseum Brandts, M/S Museet for Søfart, Observatoriet,  Ribe Kunstmuseum, Rundetaarn, SMK, Varde Museerne, Vejle Kunstmuseum

Vinteren lægger op til at udforske de mange museer, Danmark har at byde på. Hvis du gerne vil begive dig ud på eventyr indendørs, er der nok at gå i gang med på listen her. Mange museer har særlige aktiviteter i forbindelse med vinterferien, så børnene kan få helt unikke oplevelser.

Designmuseum Danmark - Sjælland (København)

Christiansborg Slot - Sjælland (København)

Kronborg Slot - Sjælland (Helsingør)

Frederiksborg Slot - Sjælland (Hillerød)

Fuglsang Kunstmuseum - Sjælland (Guldborgsund)

Glyptoteket - Sjælland (København)

Kunstmuseum Brandts - Fyn (Odense)

M/S Museet for Søfart - Sjælland (Helsingør)

Observatoriet - Sjælland (Tølløse)

Ribe Kunstmuseum - Jylland (Ribe)

Rundetaarn - Sjælland (København)

SMK - Sjælland (København)

Varde Museerne - Jylland (Varde)

Vejle Kunstmuseum - Jylland (Vejle)

Vær kreativ med børnene i vinterferien

designmuseum_2024-01-22_kl._13.jpg

I vinterferien kan børn og deres voksne skabe de fineste stofposer med Irma-inspirerede broderier på Designmuseum Danmark.

Kom og lær teknikker inden for broderi og reparation, og nyd nogle timers kreativ fordybelse sammen med børnene i museets designværksted.

Oplev også den nye Irma-udstilling (åbner 1. februar), eller dyk ned i designhistorien i museets andre spændende udstillinger. I museumscaféen kan du smage en af byens mest berømte fastelavnsboller – der er både en børne- og en voksenversion.

Den 11. februar kl. 13 slår de katten af tønden i museumshaven med tønder til både store og små børn.

Husk at booke billet til workshops og tøndeslagning på museets hjemmeside.

Besøg Kongens Christiansborg Slot!

christiansborg_alexandersalen_i_de_kongelige_reprsentationslokaler_buro_jantzen-large_1.jpg

Besøg Christiansborg Slot, hvor tronskiftet netop har fundet sted på balkonen! Her kan du og familien se de storslåede kongelige rum, gobeliner og stalde – og mærke historiens vingesus.

Christiansborg Slot er en del af Nationalmuseet, og børn under 18 år har gratis entré.

Gratis entré for børn på Kronborg Slot

Kronborg_holger_danske_foto_thomas_rahbek_4703.jpg

Tag hele familien med på en involverende historiejagt, hvor I skal afsløre kongens hemmelighed! I kan også se Shane Brox' monsterudstilling i de mørke kasematter, hilse på den sovende Holger Danske eller bare nyde det stemningsfulde slot lige ved vandet.

Åbent hver dag i uge 7 og 8 kl. 10-16. Børn kommer gratis ind.

Vinterferie på Frederiksborg

Nationalhistoriskemuseum_image00020.jpg

Se den nye særudstilling GUDER GENSKABT med skulpturværksted for børn og voksne, fotoudstillingen PETRA KLEIS og udstillingen BILLEDER AF EN DRONNING.

Oplev museets nye restaurant, Rabarbergaarden Slottet, og prøv Nordsjællands smukkeste og vildeste kælkebakker – hvis sneen falder – i Slotshaverne omkring magiske Frederiksborg Slot.

Gratis entré for børn på museet.

Venskaber og fjendskaber på Fuglsang Kunstmuseum

fuglsang-kunstmuseum-som-broedre.jpg

Venskaber blandt guldaldermalerne var noget særligt. De drev kunsten til nye højder i første halvdel af 1800-tallet, men havde også en ekskluderende kraft. For konkurrencen var hård, og nogle kunstnere lykkedes ikke, fx kvinderne, fordi de stod udenfor det gode selskab og manglede økonomisk støtte.

Ny udstilling ’Som brødre. Venskab og konflikt i guldalderen’

udfordrer den traditionelle succeshistorie om fællesskaberne med brutale fortællinger, der føjes til perioden.

Udstillingen viser, hvordan networking kan gøre forskellen på knald eller fald - dengang og nu. Se fine guldalderportrætter side om side med Ny video i udstillingen med bl.a. forfatter  Leonora Christina Skov om det at være både venner og faglige konkurrenter i dag.

Gratis entré til alle under 26 år.

Udstillingsperiode: 2.2. – 20.5.2024.

Glyptoteket tegner myter i vinterferien

glyptoteket_brn_tegner_i_vinterhaven.jpg

Er du vild med at tegne, og kender du alt til antik mytologi? Eller tegner du som en brækket arm og tror, at Mars er en chokoladebar?

Dyk ned i myternes verden i vinterferien i uge 7 og 8! Glyptotekets værter tager imod børn og deres voksne i Vinterhaven, hvor de kan tegne sammen eller finde små opgaver for at udforske museet på egen hånd. To gange om dagen kan man gå på en lille udflugt med værterne, hvor tegninger, skulpturer og myter smelter sammen til en samlet oplevelse. Tegneøvelserne er nemme at gå til, så voksne med tegnetraumer også kan være med.

Kunstmuseum Brandts: Magritte og Monsterhjerte

Brandt_nyDSC05531-Edit.jpg

Glæd jer til fem etager med kunstoplevelser midt i Odense. Lige op til vinterferien åbner Brandts nemlig årets store udstilling om Belgisk Kunst med mesterværker fra Boch til Magritte.

Lad også hele familien slippe energien løs med legesyge og humor i sanseudstillingen Monsterhjerte og fold kreativiteten ud i vinterferiens familieworkshop. Snyd heller ikke jer selv for et besøg i Odenses hyggeligste café i museets stueplan.

Vinterferie for rigtige søulke

MFS_skrmbillede_2024-01-11_kl._14.39.48_tilplakat.jpg

Tag hele familien med til M/S Museet for Søfart i ferien, hvor der venter oplevelser og udfordringer for alle aldre og timers underholdning. Få en ægte sømandstatovering i Tattoosalonen hos Jonna Gonnorønna, byg jeres eget drømmeskib eller test jer selv i den store M/S test: er I landkrabber eller søulke?

I bliver sluppet løs med jeres eget opgavehæfte, som udleveres gratis ved ankomst til museet. Følg opgavesporets sjove og lærerige opgaver og oplevelser på museet, og find ud af, om I er nogle lurvede landkrabber eller vaskeægte M/S søulke!

Vinterferie på Observatoriet

observatoriet_zoomviewers_foto_thomas_mrkeberg.jpg

Tag med på rumrejse i vinterferien, når Observatoriet holder åbent hver dag fra den 10.-25. februar kl. 11-17.

Oplev den nye udstilling, Rumstationen, hvor Andreas Mogensen fortæller om livet på ISS gennem en række unikke videoinstallationer. Lad dig fascinere af raketshowet, se Danmarks største teleskop og mød dagens formidler, som vil bringe dig lidt tættere på universet. Gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden, og nyd en dag i De Sjællandske Alper.

Der er også aktiviteter i aftentimerne. Lær om satellitter, eller zoom ind på vores smukke måne. Det er torsdage og lørdage fra den 10.-25. februar kl. 19-22. Se alle Observatoriets aftenarrangementer i vinterferien.

Ribe Kunstmuseum

rkm_640x450-(1).jpg

Se. Leg. Lær. Nyd. Drøm. Besøg Ribe Kunstmuseum, og kast jer ud i museets flotte samling af dansk kunst fra 1750-1940. Her er værker af bl.a. Hammershøi, P.S. Krøyer og L.A. Ring, og der vises skiftende særudstillinger med ny og ældre dansk kunst. I vinterferien er der særudstilling med J.F. Willumsen, og der er masser af aktiviteter i Børnehulen og Atelieret.

Museet har til huse i en historisk pragtvilla fra 1864. Villaen er bygget i Rosenborg-stil og er i sig selv et besøg værd med sine Versailles-parketgulve og rigt udsmykkede stuklofter. Den smukke museumshave ligger ned til Ribe Å og rummer skulpturer af bl.a. Per Kirkeby og Astrid Noack, et lille lysthus samt en smuk udsigt til Ribe Domkirke.

Gå på opdagelse i en sanselig familieudstilling i Rundetaarn

rundetaarn_pressefoto_1_cropped.jpg

Træd ind i en legesyg verden af former, farver og teksturer, når tekstilkunstner Lærke Barfods sanselige børneudstilling indtager Rundetaarns udstillingsrum Bibliotekssalen.

Skøre og sanselige værker i bløde tekstilmaterialer vækker fantasien og inviterer til udklædning, bevægelse og huleleg for hele familien. Her kan I gå på opdagelse og selv forsøge at finde svarene på, hvad en himstregims er, eller hvad en dippedut egentlig kan bruges til. Tag hele familien med, og udforsk det farverige univers, hvor I gerne må røre ved, flytte rundt på og klæde jer ud i kunsten!

Himstregimser og dippedutter kan opleves frem til den 3. marts.

Skulpturel vinterferie på SMK

SMK__dsc7555.jpg

Vinterferien står i skulpturernes tegn på SMK! Oplev en ny udstilling med den verdensberømte schweiziske kunstner Alberto Giacometti, eller tag på en slentretur gennem skulpturgaden, hvor du går igennem 150 år af danske skulpturer.

Med alle de skulpturer kan man ikke undgå at blive inspireret – så giv form til dine egne idéer i daglige værksteder, hvor du kan lave dine egne værker af alverdens materialer. Når sulten melder sig, kan du købe fastelavnsboller hos Kafeteria, der smager lige så lækkert, som de ser ud.

Få en meningsfuld museumsoplevelse i FLUGT

vardemuseerne_flugt_mikebink_altfordamerne.jpg

I FLUGT oplever du prisbelønnede udstillinger og BIGs arkitektur i verdensklasse. Gennem stærke personfortællinger formidler museet, hvad det vil sige at være et menneske på flugt. Her kommer du både med tilbage til Danmarkshistoriens største flygtningelejr i udstillingen ’Flygtningelejr Oksbøl’, og du møder nogle af de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra lande som Ungarn, Vietnam, Bosnien, Syrien og Ukraine i ’Flygtninge til alle tider’. Du finder også FLUGT Café, der serverer mad lavet af lokale råvarer med inspiration fra hele verden.

I vinterferien åbner fotoudstillingen ’Moria in Memoriam’ af dokumentarist Michael Graversen.

KROPUMULIG KROPUTROLIG

vejlemuseerne.jpg

De færreste tænker nok over, at vores kropsidealer har rødder helt tilbage i den græske antik.

VEJLE KUNSTMUSEUM får de antikke kropsidealer en moderne kunstnerisk omfavnelse.

De gamle skulpturer udfordres og iscenesættes i en sanselig og legende scenografi, der inviterer til at gå på opdagelse både i de fysiske rum og i ens egen krop og sjæl.

KROPUMULIG KROPUTROLIG viser helt nye værker skabt specielt til udstillingen af Lærke Posselt, Søren Thilo Funder, Mia Mai Graabæk og Sarah Trahan og en lang række fantastiske gipsafstøbninger af antikke skulpturer fra landet bedste samlinger.

Og så er der endda GRATIS ADGANG!