Indretning
Foto: Nicoline Olsen

Blød stil: Hygge i husets hjerte

Med fire sammenbragte børn i en forholdsvis lille bolig var det vigtigt for Stina og René, at deres køkken-alrum fungerede optimalt. Det lykkedes med en ombygning, som René selv stod for.

Vi havde længe drømt om at renovere vores store køkken-alrum. Men vi havde aldrig forestillet os, at resultatet ville blive så godt, fortæller Stina. Hele forvandlingen startede, da flere i ejendommen fik altaner. Stina og Renés lejlighed ligger i stuen, så den blev i stedet forsynet med en dobbeltglasdør med direkte udgang til gården. På den måde kom der mere lys og luft ind i rummet. Når man er en sammenbragt familie som René og Stinas og skal leve sammen på forholdsvis få kvadratmeter, skal man tænke sig godt om, før man går i gang med lave om på indretningen. Her var målet at skabe et køkken, der hang naturligt sammen med stuen.

– Vi har arbejdet på at skabe ro både i indretningen og i ombygningen, siger Stina. Fra fliserne på væggen i køkkenet til stenene bag brændeovnen, fra den mørke bordplade til det sorte koskind på gulvet – der er tænkt over, at det hele skal spille sammen på tværs af det multifunktionelle rum.

STOR FAMILIE, STORT KØLESKAB!
– Vores første prioritering i køkkenet var at sikre så meget opbevaringsplads som muligt, uden at det på nogen måde kom til at virke dominerende. René er helt vildt god til at se løsninger og muligheder, siger Stina om René, der til daglig arbejder med tilpassede løsninger og optimal udnyttelse af plads og materialer i sit firma, Skjoldborgbyg. Stina og René besluttede endvidere at blænde døren til køkkentrappen. Døren tog rigtig meget plads, og uro fra køkkentrappen var til stor gene. Der, hvor døren var før, står der nu et stort dejligt køleskab, som familien ellers ikke ville have fået plads til.

VARM INDUSTRISTIL
For at opnå et industrielt look i køkkenet besluttede Stina og René at sætte fliser både på bagvæggen og hele vinduespartiet rundt. Og Renés flair for optimal udnyttelse ses bl.a. på spisebordet, som han har bygget af overskydende gulvbrædder og lægter. Stilmæssigt er parret gået efter et industrielt look, men med masser af varme i form af bløde naturmaterialer som skind og hør i hele lejligheden. Jordfarver er også med til at bløde det industrielle look op.

– Jeg er superglad for stilen. Og jeg elsker, at jeg kan være sammen med min familie, når jeg laver mad, fortæller Stina, der nyder køkken-alrummet til fulde nu.


René har selv bygget bordet, så det passer perfekt i størrelsen til rummet. Der kan sidde 10 mennesker omkring det. Lignende kan købes gennem Skjoldborgbyg. Den lille bakke i forgrunden er fra Hay. Marmorbeholderen og tindåsen er fra Stilleben. Lamperne er fra Nielsen Light.

IDE
Bemærk den smarte måde, hvorpå familien opbevarer deres brænde: bag et vandrør, der ellers bare ville have været til gene.


Hele familien er meget glad for den stemning, brændeovnen giver. Og så er den praktisk, for den fungerer som varmekilde, så familien kan undvære en radiator, der ville stjæle for meget plads.


Alt er holdt i naturlige materialer i varme jordfarver. Via Cph laver lignende sofabord. Billedet på væggen er af Sikker Hansen.

TIP
Før var der en radiator under vinduet, men den blev fjernet til fordel for en praktisk hylde. Nu varmer brændeovnen rummet op.


Isbjørnen i Stinas fine stilleben på spisebordet har familiens yngste arvet fra sin oldemor. Hvide vaser og en kobberbakke samler det hele. Ilva har lignende bakke. Vaser fra Bloomingville.


“Det er ideelt, at vasken vender ud mod stuen, så man kan nå den fra begge sider”, siger Stina om køkkenet, som René selv har tegnet og bygget. Bag det store køleskab var der før en dør ud til køkkentrappen. Den er nu blændet, så pladsen udnyttes bedre. Moduler fra Kvik, køleskab fra Fisher & Paykel og pendler fra Flos.


I soveværelset spiller støvede pasteller flot sammen med den varme grå væg. Sengegavlen har Stina selv bygget. Rosa pude og sengetæppe fra Stilleben.

IDE
Lav selv en lignende sengegavl af en spånplade og et stykke skum i samme mål. Brug en hæftepistol til at beklæde det hele med babyfløjl.


Man må gerne lege med de dekorative klodser fra Frisch Furniture.


To skamler og et stykke skind er alt, hvad Stina har brugt til den lille bænk. Stinas ældste søn Oliver har tegnet det fine blad på væggen og broderet ‘Mor’ i den sorte ramme. Det store billede er af Leise Dich Abrahamsen.

IDE
Bænken af skamler kan hurtigt trylles om til ekstra siddepladser, når der er mange om bordet.


Stina har valgt puder i varme nuancer kombineret med kolde grå. Skamlen er et fund fra Netto, og den rosa blyantsholder er fra Studio Arhøj.


Der er direkte udgang til gården fra køkken-alrummet, og med lammeskind i havestolene og en kande te kan Stina og René nyde udelivet selv sidst på sæsonen.


En tekande står klar til en hyggestund. Serveringsbrættet er hjemmelavet. Billedet er af Leise Dich Abrahamsen. Bordpladen i sort eg er fra Geisler.

IDE
René har selv lavet serveringsbrættet i sort eg af resterne af køkkenbordpladen, da familien byggede om.

► SE OGSÅ: Nordisk med farver: Her er alt valgt med hjertet
► SE OGSÅ: Stram stil: Enkelt og herskabeligt
► SE OGSÅ:
Fantasifuld lejlighed: Designerparrets legeplads

Hvem og hvor?

HVEM: Stina Fussing, tidligere lærer og nu studerende på Håndarbejdets Fremme, René Skjoldborg, der ejer et entreprenørfirma, og deres sammenbragte børn Oliver på 17, Emma på 15, August på 10 og Karla på 7 år
HVAD: Stuelejlighed på 100 kvadratmeter
HVOR: Nørrebro i København

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning