Børneværelse med plads til vokseværk
Foto: Anita Behrendt Vi kigger indenfor hos Naja på 6 år, der har det fineste pigeværelse med langtidsholdbare løsninger.

Skønt børneværelse med plads til vokseværk

Kan man indrette et børneværelse, som holder i mange år uden at møblerne skal skiftes ud? Naja på 6 år og hendes mor har gjort forsøget og skabt et legende og poetisk univers, som nemt kan ændres til et tween-værelse, når den tid kommer.

Smilet var bredt og lykken stor for seksårige Naja, da ombygningen af familiens hjem i Dyssegård endelig var færdig. Det betød nemlig at Naja endelig kunne få sit helt eget værelse efter at have delt med sin storesøster Smilla. I de mange måneder håndværkerne havde været i gang, havde Najas mor Zindy grublet over, hvordan hun kunne indrette rummet, så Naja ikke voksede fra det, nærmest inden den sidste reol var sat op.

Naja er nemlig lige startet i skole, og i den alder kan behovet skifte lige så hurtigt som mælketænderne. Et skrivebord var et must, men Naja er også stadig i ´lege-alderen´ og det kræver plads både på gulvet og i skabene. – Naja elsker stadig legetøj, og kan bruge timer med hendes Playmobil, Lego Friends og Littlest Petshop. Det fylder en del, så derfor var det vigtigt med meget opbevaringsplads, fortæller Zindy. – Og helst af den lukkede slags, så der også kan se lidt opryddet ud bare engang imellem. Et andet ønske, som kom fra Naja selv, var drømmen om at få en lille hule på værelset. Dét ønske er blevet opfyldt med en sengehimmel indrettet med bløde tæpper og puder.

Køkkenoverskabe fra Ikea fungerer som opbevaring for spil, bøger og kreagrej samt Lego-slotte og andre færdigbyggede ting, som helst ikke skal skilles ad, hver gang det skal pakkes væk.
Køkkenoverskabe fra Ikea fungerer som opbevaring for spil, bøger og kreagrej samt Lego-slotte og andre færdigbyggede ting, som helst ikke skal skilles ad, hver gang det skal pakkes væk. Under skabet står kasser fra Trævarefabrikernes Udsalg. Spejlet formet som en ispind er fra Elements Optimal. Det fine lille vægtæppe er lavet af Jessica Prince Campell, som bla. sælger på Etsy og står bag instagramprofilen @Bebeandprinc

Fleksible møbler

Indretning af børneværelse kan være lidt af en opgave, og selvom det har været et hyggeligt fælles projekt, synes Najas mor Zindy ikke lige, at hun har lyst til at gøre det hele om igen foreløbigt. Møblerne er derfor valgt ud fra, at de skulle være langtidsholdbare, så de ikke skal købe andre møbler om få år, fordi sengen f.eks. er for lille.

– Når hun bliver ældre, kan vi nemmere gøre rummet mere teenage-agtigt ved at hænge andre billeder op, nye puder osv. og måske male væggen i en anden farve, men møblerne har vi valgt ud fra, at de skal kunne fungere i mange år, siger Zindy. Af samme årsag er de fleste møbler, udover sengen heller ikke børnemøbler, men møbler som i princippet kunne stå i både en stue og på et kontor.

– Vi har også forsøgt at vælge møbler, som man kan ændre lidt på eller give en ny funktion. F.eks. kan ryglænet på sengen tages af, så den får et andet udtryk, fortæller Zindy. Boksen under sengen kan fjernes, hvis den ikke længere skal rumme legetøj eller kan bruges til sengetøj eller en foldemadras til overnattende veninder og køkkenskabene med legetøj kan bruges til bøger og skoleting.

Skrivebordet er lavet af en linoleumsbordplade fra Furn By Ox som har fået bordben fra Pretty Pegs.
Skrivebordet er lavet af en linoleumsbordplade fra Furn By Ox som har fået bordben fra Pretty Pegs. En String-reol fungerer som opbevaring for Najas mange små dimser og figurer. Skrivebordslampen er fra Notre Dame. Den lille opbevaringslomme på væggen er fra Normann Copenhagen.
Toppen af karlekammerskabet bliver også brugt som opbevaring af f.eks. Najas dukkehus fra Hase Weiss.
Toppen af karlekammerskabet bliver også brugt som opbevaring af f.eks. Najas dukkehus fra Hase Weiss. Stofkurven er fra Ferm Living og lyskæden er fra Happy Lights.
Najas tipoldefar har lavet Amagerhylden, som hænger over sengen.
Najas tipoldefar har lavet Amagerhylden, som hænger over sengen. Hylden er malet svagt rosa for at gøre den mere nutidigt og feminin.
Sengehimmel_gul.jpg
Naja elsker hulen, som er lavet af en sengehimmel fra Numero 74.
Egentlig kunne Naja godt nøjes med en mindre seng, men de har valgt en i fuld længde fra Oliver Furniture, som kan holde i mange år.
Egentlig kunne Naja godt nøjes med en mindre seng, men de har valgt en i fuld længde fra Oliver Furniture, som kan holde i mange år. Over sengen er der blevet plads til en poetisk billedvæg med plakater fra Mrs Mighetto og et tøjdyr fra Fabel out of Vintage. Lampen er fra Ferm Living og kuglelyskæden fra Happy Lights. Najas navn skrevet i guld er fra Winnie dot.
Najas største ønske til værelset var at få et telt eller en hule.
Najas største ønske til værelset var at få et telt eller en hule. I stedet for et fritstående legetelt valgte de en sengehimmel fra Numero 74, og fyldte den med bløde tæpper og puder samt stjerner og lyskæder fra Happy Lights. Skrivebordet har de selv designet ved at få lavet en bordplade på mål med linoleumsoverflade hos Furn By Ox. Bordbenene er fra Pretty Pegs. Stolene er Ikea-stole, som har fået en gang maling på sæde og ryglæn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Børneværelse og Boligindretning