Cecilie Pram Kjølbye og Tobias Helweg
SPONSORERET indhold

Kom indenfor i Cecilie og Tobias' hyggelige 3-etagers rækkehus i Krusemyntegade

I et rækkehus i Nyboder i København bor Cecilie Pram Kjølbye, 29, der står bag mærket Geit Copenhagen, med sin mand, Tobias Helweg, 31, restauratør og medejer af spiseriet Bottega Barlie, som ligger lige om hjørnet. Væggene er beklædt med fransk kunst, og på de tre etager er der en nøje udvalgt blanding af gamle klassikere, nye, skæve detaljer og farver.

Af: Pernille Rosenkilde Foto: Mikkel Tjellesen
20. apr. 2020 | Bolig | Eurowoman

Hvad er jeres hjem for et sted?

“Vi arbejder begge i kreative fag, og det bærer vores hjem præg af. Det er en hyggelig base, hvor vi ikke er bange for farver og sjove og skæve genstande som fx vores Miró-figur og ansigtsuro, farverigt service og vaser, der giver et anderledes touch.”

Krusemyntegade1.jpg
Krusemynte-gade er en af Københavns fineste. Alene navnet.

Hvor finder I inspiration til indretningen?

“Vi kan begge to godt lide at forny og indrette, og heldigvis har vi ret meget samme smag. Vi henter meget inspiration i udlandet og især i Lissabon, hvor vi er inspireret af farverne og facaderne, der er mere sprælske. Vi har købt næsten alt, der hænger på væggene, i Paris og bliver altid inspireret af det klassisk smukke og sansen for detaljen i byen. Vi tager ofte meget impulsive beslutninger i vores indretning. For nylig fik vi den idé at male gelænderet på trappen rødt og købte maling med det samme og gik i gang. Denne gang gik det godt, men andre gange er det knap så vellykket, og så ændrer vi det igen.”

LÆS OGSÅ: Mads og Emil på Vesterbro har et køkken, vi kun tør drømme om

Er der nogle særlige perioder, I er inspireret af arkitektonisk og designmæssigt?

“Vi er glade for klassisk dansk design som Børge Mogensen og Poul Kjærholm. Dengang var håndværk bare mere holdbart og kunne nedarves fra generation til generation. Og så kan vi godt lide kunstnere som Picasso, Miró og Matisse.”

Krusemyntegade10.jpg
Isamu Noguchis Akari-lampe pynter næsten lige så meget som udsigten over Københavns tage.

Hvad skal der til for, at I føler jer hjemme?

“For os er det alfa og omega, at der er lyst, grønne planter, blomster og en masse farver.”

Hvor tilbringer I mest tid?

“I vores køkken-alrum, hvor vi laver mad, samler venner ved rundbordet over en gin og tonic og snakker om stort og småt. Når vi skal ligge på langs, er stuen på øverste etage det foretrukne rum. Om sommeren rykker vi ud i vores lille gård, hvor vi tænder grillen og lyskæderne.”

Krusemyntegade3.jpg
Over det klassiske PK54-bord af Poul Kjærholm hænger en Murano-lampe. Stolene er en blanding af Arne Jacobsens Myren, der var Tobias’ første møbler, og stolene i træ og læder fra TAKT. Gulvtæppet er et samarbejde mellem kunstneren Richard Colman og Hay, og på væggen hænger en plakat af Miró og uro fra Maduro. Lampen i hjørnet er fra Bestlite.

Hvor meget flytter I rundt og skifter ud?

“Vi venter en lille dreng til foråret, og derfor har vi skiftet en del ud og rykket rundt på det seneste. Så nu tror jeg, at vi holder en pause med alle udskiftningerne.”

Hvor køber I interiør?

“Det er meget forskelligt, men stort set alle vores plakater er købt i Galerie Maeght i Paris. Jeg går sjældent derind uden at komme ud med noget. De fleste ting køber vi på rejser, men herhjemme er vi især vilde med butikken Stilleben.”

Krusemyntegade9.jpg
På sofaen fra Ikea ligger et quiltet tæppe håndlavet af modellen Nadja Bender. Den Spanske Stol er af Børge Mogensen og en bryllupsgave. I vindueskarmen pynter Snoopy-lampen fra Flos og Kubusstage af
Mogens Lassen.

Hvad er jeres seneste investering?

“Det er en grøn væglampe af Muller Van Severen fra Valerie Objects, som vi glæder os til at få hjem.”

Hvad er det næste, I skal investere i?

“Vi vil gerne tilføje en Toio-lampe fra Flos, finde en farvet Murano-lampe og udvide med flere Cross Chairs fra Takt til vores spisebord.”

Krusemyntegade2.jpg
Bellevue-lampe af Arne Jacobsen og figur købt hos Galerie Maeght i Paris.
Krusemyntegade6.jpg
Gul gør glad. Lampe fra HAY.

Hvad er jeres bedste investering?

“Vores kaffemaskine, som bliver brugt flittigt dagligt.” 

Hvad er jeres bedste indretningstips?

“Miks klassisk design med et twist af sjove farver og skæve genstande, husk noget grønt, og giv dine vægge farver, eller beklæd dem med værker, der giver liv. Og så har vi lige fået øjnene op for de fineste kasser fra August Sandgren, der er geniale til alle de ting, vi ikke ved, hvor vi skal gøre af.”

LÆS OGSÅ: Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Hvor ville I bo, hvis I skulle bo et andet sted?

“Lissabon. Cecilie har boet der, og vi elsker begge byen, der er fyldt med god mad, søde mennesker, smukke strande og surfmuligheder. Vi kunne sagtens se os selv bo der et par år og måske åbne vores eget sted med en hyggelig og lokal vibe, der passer til byen, og et strejf af den skandinaviske stil.” 

Krusemyntegade5.jpg

Krusemyntegade4.jpg
De to plakater af Miró er købt hos Fondation Maeght i sydfranske Saint-Paul de Vence, og Parentesi-lampen er designet af Achille Castiglioni og Pio Manzu for Flos.

Hvordan opstod ideen til Bottega Barlie?

Bottega Barlie er et svar på alt det, vi selv savnede i København og vores nabolag: Et sted, hvor du kan nyde en kop kaffe og hænge ud. Tobias har tidligere arbejdet i restaurationsbranchen og har altid holdt øje med det fantastiske spot (på hjørnet af Fredericiagade og Gammelvagt, red.), og da det blev ledigt, slog han til.”

Hvad er det for et sted? 

“Det er et sted, hvor du kan starte med en kaffe og blive hængende og klare dagens gøremål, indtil den står på vin med venner, der støder til. Og så er det et godt pusterum fra pulsen i Indre By, hvor du kan trække dig tilbage fra al stressen og bare nyde den gode og afslappende stemning.”

Krusemyntegade8.jpg
Da Tobias overtog lokalerne og påbegyndte renoveringen, dukkede de mange lag farvede vægge op, og var så smukke og unikke, at de valgte at beholde dem, som de var.
Krusemyntegade7.jpg
Stedet, hvor alle kender dit navn. Bottega Barlie i Nyboder er indbegrebet af ‘den lokale’ og serverer kaffe, naturvin og
god mad.

 

Find Geit Copenhagen her og Bottega Barlie her

Anbefalet til dig