Christina og Thomas sommerhus voreslilleperle
SPONSORERET indhold

"Vi ønskede os et sommerhus, der ikke skulle renoveres men blot indrettes"

Christina og hendes familie bor til daglig ved Amagerstrand. De elsker at bade og opholde sig ved vandet, så da de ved et tilfælde faldt over det lille træhus i tredje række fra vandet, var de ikke sene til at slå til.

Af:: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Privat
08. jul. 2022 | Bolig | ALT.dk

Ved Kirke Helsinge Strand midt mellem Kalundborg og Slagelse ligger denne lille perle af et sommerhus. Til hverdag bor Christina og hendes mand Thomas i et nybygget rækkehus tæt ved Amagerstrand, og det var derfor vigtigt for dem, at det hus, der skulle udgøre deres anden bolig, var et træhus, så man rigtigt kan mærke forskel på, om man er hjemme eller i sommerhus.

Den store, lyse stue, der ligger i midten af huset, udgør det naturlige samlingssted for hele familien, ligesom vildmarksbadet, der bliver tændt op, lige så snart familien ankommer til sommerhuset og bruges året rundt – uanset vind og vejr.

Kom med på besøg i denne uges sommerbolig, @voreslilleperle

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Christina Kjær Jakobsen og er 51 år. Jeg arbejder som vm (Visuel merchandiser) hos smykkedesigneren Stine A Jewlery. Jeg er gift med Thomas Kjær Jakobsen, 48. Sammen har vi tre børn: Carl, 21, Caia, 16 og Caspar, 26. Til daglig bor vi i et nyt rækkehus med en lille have på Amagerstrand cirka 300 meter fra Amagerstrandpark. Derudover har vi et sommerhus ved Kirke Helsinge Strand.

Hvorfor købte i et sommerhus?

Inden vi flyttede ind i rækkehuset, kom vi fra et stort hus med en stor have. Vi har nok måtte erkende, at vi har savnet ro og luft omkring os, siden vi flyttede til Amagerstrand for to år siden, så derfor kom vi på at købe et sommerhus.

Huset.jpg
Sommerhuset 'Vores lille perle' ligger ved Kirke Helsinge Strand.

Hvorfor blev det lige netop det sommerhus?

Oprindelig kiggede vi efter et hus i Odsherred, fordi vi kendte området i forvejen, men vi fandt ikke noget, der passede os. Vi ønskede os et hus, som ikke skulle renoveres, men som var grundlæggende i orden, så vi kun skulle indrette og lave diverse småting. Det var derfor et rent tilfælde, at vi faldt over dette lille skønne hus, og egentligt var det vist billederne af huset og standen, der gjorde det. Egentlig kendte vi ikke området, men det er vi virkelig blevet forelsket i. Huset ligger i tredje række fra vandet, og det er helt perfekt, da vi elsker at bade og være ved vandet.

Koekken_1.jpg
Christina elsker de lyse sarte nuancer, som køkkenet også bærer præg af.

Hvor ofte bruger I det?

Vi har brugt sommerhuset næsten hver weekend, siden vi købte det. Vi nyder virkeligt at komme afsted, og så giver det også noget mere luft til de unge mennesker, som så har huset alene hjemme på privatadressen.

Beskriv jeres stil

Vores stil er lys og rolig, og egentligt var det basis i huset, da vi købte det. Det var derfor ikke svært at flytte ind og føle sig tilpas. Selvom jeg elsker de lyse sarte nuancer, så prøver jeg at flette lidt kraftigere farver ind i huset, men det ender som regel med at blive meget det samme. Jeg er ikke typen, der laver forskellige rum i forskellige temaer men foretrækker den samme stil igennem hele huset - både ude og inde. Jeg kan godt lide, at det smelter sammen, og vores smukke terrassedøre og den store terrasse gør det muligt for os at åbne helt op, så det hele hænger sammen.

Spisestue_1.jpg
Spisebordsstolene er fra Jysk, lampe fra IKEA og vifter fra Broste Copenhagen.

Hvad er jeres yndlingsrum?

Yndlings rummet er selvfølgelig stuen på 50 kvm, som ligger i midten af hele huset. Når du opholder du der, kan du nærmest se hele huset, og det gør det også til det naturlige samlingssted, medmindre man har lyst til at hænge ud i et af de to små værelser.

Stue.jpg
Stuen er parrets yndlingsrum.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Da vores byhus kun to år gammelt er stemningen en helt anden. Her er indretningen nok mere stram og med mange lige linjer. Det var vigtigt for os, at sommerhuset var et træhus, så man rigtigt kan mærke forskel på, om man er hjemme eller i sommerhus. Indretningen i sommerhuset er mere løs og rumlig. Her er ikke så mange regler, og mange af tingene er mere lyse og lettere end på vores hjemmeadresse.

Hylde.jpg
Den hvide gallerihylder bliver bl.a brugt til Christinas parfumer.

Hvad er jeres bedste investering?

Det må være vores vildmarksbad, som vi bruger året rundt. Det er det første, vi tænder op i, når vi kommer herop. Vildmarksbadet er virkelig en luksus, som vi ikke ville undvære.

Vildmarksbadet.jpg
Der går ikke en weekend hvor vildmarksbadet ikke bliver brugt.

Hvilke tre ting betyder mest?

Det må være roen, som man mærker, så snart man lander i sommerhuset. Det at der kun er få mennesker omkring en er så skønt, når man til daglig bor i et område, hvor der er mennesker over alt og især om sommeren, da vi bor på Amagerstrand. En anden ting er de stunder, som vi får med vores børn i sommerhuset - de kan ikke købes for penge. Og endelig elsker vi bare at være og ikke skulle lave alt muligt - og det indbyder sommerhuset virkelig til.

Sovevaerelse_1.jpg
Soveværelset er holdt i lyse farver.

Er der et særligt køb du drømmer om til sommerboligen?

Jeg drømmer om at ordne vores badeværelse. Ikke fordi det ikke er pænt, men der er nogle udfordringer med det, da det jo er af ældre dato. Det er desværre ikke bare noget, vi kan lade være at forholde os til, så derfor drømmer jeg om at give det en større make-over.

Gaestevaerelse_1.jpg
Som overnattende gæst er der intet bedre end et hjemligt og indbydende gæsteværelse.

Når jeg træder ind i mit sommerhus…

…så sænker skulderne og tempoet sig. Sommerhuset egner sig slet ikke til, at man farer rundt. Faktisk griner vi altid lidt af, at der på gulvet er et sted, hvor gulvbrædderne giver sig ekstra meget og som gør, at glas mm begynder at klirre. Vi siger altid, at her lever vi i en konkret slow-living verden, for huset kan ganske enkelt ikke holde til, at man farer rundt.

Terrasse_4.jpg
Hyggelig aftenstemning på terrassen. Lampe fra SACKit.

Mine 3 bedste tips til området

  • Hvis man har lyst, kan man tage en gåtur på 2 km langs stranden. Her lander man på hyggelige Mullerup Havn, hvor der både ligger den fantastiske Skipperkro og en super fin havnecafé. 
  • Den stik modsatte vej ligger Reersø, som er fantastisk smuk. Er man til vandreture, så er det virkeligt et fint sted. Om sommeren er der flere forskellige spisesteder og et lokalt bryggeri, som har åbent - og masser af muligheder for at købe frisk fisk med hjem.
  • I både Kalundborg og Slagelse er der også masser af byliv og i Gørlev ligger den fineste Røde Kors butik, som de unge mennesker elsker at handle i.

Følg @voreslilleperle her: