Ditte Reffstrup Ganni
SPONSORERET indhold

Ditte Reffstrup: "I min samling finder man alt fra tokroners loppefund til diamanter"

Hvordan bor Ganni-parret? Vi har besøgt deres drømmehus midt på Østerbro.

Af: Bea Fagerholt Foto: Pernille Ringsing
16. sep. 2016 | Bolig | Eurowoman

Bag Ganni står, chefdesigner Ditte og adm. direktør Nicolaj Reffstrup, som sammen bor i et drømmehus midt på Østerbro med deres børn Betty Lou på seks og Jens Otto på fire. Her prydes væggene af alt fra moderne fotokunst til loppefund og farverige vægtæpper.

Vi har besøgt parret og giver dig her et indblik ind bag de lukkede døre. Du får også Dittes bedste tips til at fra den bedste rouge, til investering. 

LÆS OGSÅ: Den ultimative gaveguide til kvinder

Ditte i vintage sweatshirt fra Japan. "Jeg fandt den i en vintagebutik, hvor der var vildt mange Barbie-dukker og My Little Pony-figurer." Leopardbukserne er fra Ganni, og puderne er fra Helle Høgsbro. Det store foto er af Casper Sejersen.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Afslappet, intuitiv og distinkt. Jeg tager det på, jeg har lyst til og føler mig godt tilpas i. Jeg tænker ikke over tendenser, men følger min mavefornemmelse.

Hvad har du mest af i din garderobe?

– Jeg har en forkærlighed for smykker og tasker. Smykker er en god investering, de bliver ikke forældet, og så kan de gå videre til mine børn. I min samling finder man alt fra tokroners loppefund til diamanter.

Hvad er en god investering?

– Tidløse silhuetter af høj kvalitet, en lækker læderjakke, et par gode jeans, en alsidig kjole og et par fede sneakers. Så er du good to go.

Hvilke accessories pifter du et outfit op med?

– Enkle guldsmykker kan gøre en stor forskel, og jeg elsker Sophie Bille Brahes, fordi de er nemme at bruge, og så er de unikke og smukke.

Skamlerne er fra Piet Hein Eek, og vasen er fra Hay. Det store billede er købt på auktion, og det lille foto er købt af en russisk afgangsstuderende fra kunstakademiet. Den blomstrede blazer og skoen er fra Ganni.

Til venstre: "Jeg kan ikke stå for vintageting, især smykker. Det er nok en pyntesyge, som stammer fra barndommen, men jeg bruger dem faktisk ikke så meget".

Midten: Lyse morgener i soveværelset, hvor der er udsigt til baghaven fra altanen. Kimonoen og skjorten er fra Ganni.

Til højre: Kjolen fra Marc Jacobs er købt for mange år siden og er en af de ting, som Ditte aldrig skiller sig af med. 

“Jeg vil til hver en tid vælge en printet eller afslappet overdel til en nederdel som denne.” Nederdelen er fra Ganni, T-shirten er vintage, købt i L.A., skoene er fra Proenza Schouler, og strømperne er købt i Opening Ceremony. Den store glasvase er fra Svenskt Tenn.

Til venstre: Begge Chanel-tasker er købt vintage. Sivtasken er fra Time's Up Vintage, mens den store er fundet i en vintagebutik i L.A.

Til højre: "Jeg bruger primært Rudolph Care, da produkterne er lækre og lige til at gå til. Jeg har tidligere haft allergi, men de her produkter føles godt på min hud. Jeg er vild med Shimmer Oil, som giver en fantastisk glød. Jeg sørger for at rense min hud både morgen og aften, og så bruger jeg altid solcreme. Af makeup er jeg mest til mineral foundation fra Tromborg og lidt rouge fra Kjær Weis."

Hvor finder du inspiration til din bolig?

– Alle steder. Det kan være ved at browse på nettet, læse magasiner, gå på kunstudstillinger eller besøge gode venner. Jeg kan anbefale at følge Helle Høgsbro på Instagram, @cremedelacremealaedgar. Hun har en helt særlig smag, som er meget inspirerende. "

Hvor køber du ting til din bolig?

– Jeg ville ønske, jeg kunne købe alt i The Apartment på Christianshavn, og er også rigtig glad for Hay Vintage. De har alt fra krukker og masker til tæpper, som man kan være med på prismæssigt. Svenskt Tenn har også mange fine ting. Det er meget udansk, selv om de er tæt på os. Jeg har også mange loppefund, og så sker det, at jeg finder noget på Lauritz.com.

Hvad er dit næste køb?

– Det må være Hays nye havemøbelsæt, der hedder Palissade, som jeg vil pynte med puder til haven.

Beskriv dit hjem?

– Vores hjem er indrettet intuitivt med respekt for funktionalitet og kvalitet. Det er ret eklektisk med ting, vi finder rundt omkring i verden og bliver forelskede i. Vi har ikke en masterplan, men vores indretning reflekterer Gannis dna. Vi kan godt lide smukke ting, men det er også vigtigt, at det er brugbart, og at man kan slappe af i det. Det samme gælder, når jeg laver tøj.

Hvad er din seneste investering til boligen?

– Sarah Beckers hestebroderi, der hænger i vores køkken.

Hvilken ting skiller du dig aldrig af med?

– Lampen, som hænger over vores spisebord. Vi fandt den på en auktion og købte fire af dem. Det er lysekroner fra en restaurant i Hamborg, og vi var vilde med 50'er-stilen ved første øjekast. Det var en lidt omstændelig proces at få dem restaureret, men vi elsker dem og bruger dem nu både i vores hjem og på kontoret. De kan lyse en hel restaurant op, men med en lysdæmper kan de også skabe det helt rette lys til en hyggelig middag.

Øverst til venstre: Broderiet af hestehovedet er lavet af Sarah Becker og er et af Dittes seneste køb til hjemmet. "Min mand er ved at blive sindssyg af alt det, vi har, men jeg er afhængig af smukke, gamle ting. Jeg er helt sikkert en samler."

Til højre: Legeværelset i huset er fredet og belyst af en af de fire lamper, som Ditte og hendes mand har købt på auktion i Hamborg.

Nederst tv.: Rammen er fundet på et loppemarked på Israels Plads.

Ditte samler på solbriller og er altid på udkig efter et par nye.

Ditte elsker sneakers. Bænken er købt i Rabens Atelier på Vesterbro.

Øverst til venstre: Perleboleroen er Dittes eget design.

Til højre: "Vægtæppet er fra den fineste butik i Williamsburg, Stella Dallas Living, hvor der er gamle quiltede tæpper fra gulv til loft."

Nederst: Den turkise cowboyinspirerede skjorte er et vintagefund fra New York.

Ditte i lyserød strik, bukser og sandaler fra Ganni.

"Det er gaver fra min mand, som betyder meget for mig, fordi det er ham, der har givet mig dem, men også, fordi det er min veninde Sophie Bille Brahe, der har lavet dem."

Ternet skjorte fra Ganni og stiletter fra Balenciaga.

Den stribede trøje og leopardskoene er fra Ganni, øreringene er vintage, og tasken er fra Dries Van Noten. Tæppet er købt i Hay Vintage.

Hvad er dit seneste køb?

– Min Chanel-sivtaske fra Time's Up Vintage. Det er min ven Jesper, der har butikken, og vi drikker tit morgenkaffe sammen. Jesper er meget oplyst og ved alt om modehistorie, så han har altid sjove ting at vise.

Hvad er dit næste køb?

– Et Hawaii Happy Bracelet fra Shourouk, som jeg har set i Holly Golightly. Det er perlebesat og fint til en sommerbrun arm.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

– En Marc Jacobs-kjole, som jeg købte for mange år siden. Jeg har kun haft den på få gange, især til jul. Den er meget fin og smuk.

Hvad kunne du aldrig finde på at iføre dig?

– Crocs-sko. Noget af det værste er, når tøjet kommer gående med en person og ikke omvendt.

Hvem er din danske yndlingsdesigner?

– Der er rigtig mange, som gør det godt. Jeg kan godt lide Baum und Pferdgarten, de har været der i mange år og har skabt deres eget univers, og så er de nogle søde mennesker. Jeg har altid været imponeret over Henrik Vibskov, han formår at se og præsentere mode på en anden måde end i den klassiske forstand. Saks Potts-pigerne og Clouds er også seje. Og Sophie Bille Brahe er for vild!

Hvem er din udenlandske yndlingsdesigner?

– Det er svært kun at nævne én, men jeg har altid været stor fan af Miuccia Prada.

Hvad mangler du altid i dit klædeskab?

– Gode sneakers. Jeg har næsten altid sneakers på, fordi de kan dresse ethvert outfit ned, hvis du fx har en fin kjole på. Og så er det selvfølgelig komfortabelt.

Hvor shopper du i Danmark?

– Jeg kan varmt anbefale en butik som Holly Golightly pga. deres inspirerende og selektive udvalg. Derudover er jeg glad for vintageshopping, især i Time's Up Vintage, hvor jeg ved, at der er lagt umage og tanke bag udvælgelsen. Jérôme Vintage i Tullinsgade er også virkelig god.

Hvor shopper du i udlandet?

– Jeg synes altid, det er sjovt at tage forbi Opening Ceremony og Dover Street Market, som er virkelig gode til at finde nye mærker og genopfinde nogle af de gamle, som Kenzo eller Nina Ricci. De er gode til at overraske.

Lampe fra Helle Høgsbro, taske fra Proenza Schouler og pung fra Ganni.

Guldstøvler fra Dries Van Noten, pumps fra Proenza Schouler,  støvler fra Ganni og loafers fra Gucci.

Tasker er noget af det, Ditte har mest af, her er flere versioner fra Ganni. Knagerækken er købt, da Holly Golightly flyttede butik og solgte ud af deres interiør.

Tegninger på væggen er af David Shrigley, og den stribede skjorte er et vintagefund. Det blomstrede bakkebord er fra Svenskt Tenn, lampen er fra Le Klint, og glaskuglerne er fundet på loppemarked.

LÆS OGSÅ: "Det har ændret mit syn på min krop"

LÆS OGSÅ: Topmodellens guide til Mykonos

LÆS OGSÅ: Nu er tendensen, som tidligere har været faux pas, tilbage