DIY: 8 sjove ideer til dit køkken fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

DIY: 8 sjove ideer til dit køkken

Af: Gaia Rasmussen Foto: Kira Brandt
03. okt. 2015 | Bolig | Hendes Verden

Nem genbrug

Dekorér aflagte og rengjorte konservesdåser med mønstret papir, og brug dem som opbevaring af bestik eller som en vase, denne malet med sort tavlelak.

Etnisk islæt

Mal træskeer med sort hobbymaling. De holder ikke evigt, men det er en sjov og hyggelig måde at gøre lidt ekstra ud af de dagligdagsting, vi omgiver os med. Du kan også bruge en permanent markertusch.

Til frugt og grønt

Dekorer en skøn kurv fra pandurohobby.dk ved at male den med 2 lag lys grå og sort hobbylak på hver anden firkant i kurvefletningen. Klip herefter firkanter af mønstret papir ud, og lim på med decoupagelim.TIP Mal keramikurtepotter med sort tavlelak, så du med kridt kan skrive navnet på krydderurten.

Beskyt kogebøgerene

Indbind bøgerne med mønstret gavepapir, og sæt titel eller beskrivelse udenpå. De smukke etiketter er stykker af gavepapir klippet ud med mønstersaks og pyntet yderligere med en strimmel papir med stemplet tekst. Alle materialer fås hos pandurohobby.dk og cchobby.dk

Hurtige grydelapper

Strik selv dine grydelapper i trikotgarnet Zpagetti fra Järbo.se. Slå ca. 25 masker op på pinde nr. 4-6, og strik ret, til du har den ønskede størrelse.

Det kreative hjørne

Foregår gaveindpakning og lignende i køkkenet, så gem papiret som et dekorativt indslag, lige der hvor du har brug for det. De store papæsker er indbundet og dekoreret med forskelligt gavepapir og tapetrester og kan nu bruges til opbevaring af nips og andre småting. Æsker fra cchobby.dk

Opslagstavle

Lav spillebrikker om til brugbare magneter på køleskabet eller som her til en opslagstavle. Her har vi brugt brikker fra et kryds og bolle brætspil, men alle former for spillebrikker kan bruges. Se, hvad du kan finde i gemmerne eller på loppemarkeder,og lim magneter på bagsiden. Magneter og metalopslagstavle fra pandurohobby.dk

Moderne kageopsats


Beklæd tallerkener med sort-hvidternet hyldepapir, som har bagsiden med klister på. Læg tallerknen på bagsiden af hyldepapiret (inden bagsidebeklædningen er taget af), og tegn en streg hele vejen rundt. Læg 3 cm til, og tegn endnu en streg. Klip hakker frem til den første streg, og fjern den beskyttende bagside. Klæb nu på tallerknen, og bøj alle hakkerne om på bagsiden. Gentag på et par tallerkner mere, og stabl med små skåle og kopper til en opsats. Når resultatet er, som du ønsker, limes det hele sammen med stærk lim.

► SE OGSÅ: 13 skønne DIY projekter til dit køkken

► SE OGSÅ: DIY: Cool køkkenreol