DIY: Tag naturen med hjem
SPONSORERET indhold

DIY: Tag naturen med hjem

Den nordiske natur er smuk, vild og stemningsfuld uanset årstid. En ny indretningsbog viser, hvor let du kan gøre din bolig personlig med elementer fra naturen måned efter måned.

Foto: Heidi Lerkenfelt
07. feb. 2015 | Bolig | BoligLiv


TIP
Lav et botanisk stilleben med bøger, vaser og billeder, der alle har fokus på blomster og blade.VINTERTRÆ
Vinterskoven er fuld af træer, væltet efter efterårets storme. Snoede, bugtede, blege og barkløse grene. Tag træet med hjem, skyl stubbe og rødder rene, og lad dem tørre og finde deres endelig form, inden du bruger dem, som de er – eller maler, sliber, bearbejder og giver dem en helt ny funktion.

IDE
TRÆSKULPTUR
Grenen her var et fund fra vinterstranden, der med besvær blev slæbt hjem – gennemvædet af saltvand og tung. Funktionen som lampeophæng giver træet endnu mere berettigelse.


INDTRYK OG AFTRYK
Naturens egne former, strukturer og farver er små kunstværker i sig selv, som du kan overføre til grafiske tryk og print. Et krøllet og frønnet blad fra skovbunden eller vinterbedet i haven er, når du kigger  nærmere, et labyrintisk vævet mønster, du aldrig selv ville have fantasi til at forestille dig eller gøre efter.

IDE
SCAN OG KIOPER
Der sker noget, når du lægger et vissent blad i scanneren, og du foreviger og forstærker det utrolige spind af tråde, netværk og konturer, som kun naturen kan skabe. Det er fri leg, og du kan prøve dig frem med alt fra halvrådne bladværk til knastørre stængler og blomsterstande, de rummer alle deres egen fascinationskraft. Slå alle farver fra, og skru op og ned for lysstyrken og kontrasterne på scanneren eller printeren, så du kan fremhæve silhuetter og former.


IDE
DYPPET I GIPS
Indkapsl vinterens kogler og tørre blade ved at dyppe dem i gips, så de bliver til sirlig, porcelænsagtig, kridhvid pynt. Her skal gipsblandingen være tynd som kærnemælk, så du nemt kan dyppe de tørrede blade, kogler og frøskaller i blandingen. Sørg for, at både kogler og blade er helt tørre – hvis de stadig er fugtige, sprænger gipsen, når de hærder. Dyp gerne flere gange, leg dig frem med forskellige naturfund, og lad det hele tørre.


LÆS MERE ...

På disse sider har vi vist uddrag fra vintermånedernes projekter, men bogen er fyldt med ideer til at bruge naturen aktivt i både indretningen og i madlavningen på alle tider af året.
‘Tag naturen med hjem’ af Pia Krøyer og Christina B. Kjeldsen, Gyldendal, 216 sider, 350 kr.